CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fredde-Gbg

Sidor: 1 [2] 3 ... 29
11
Markpooler. / SV: Mobilt poolskydd -trall
« skrivet: september 09, 2018, 09:19:52:52  »
Jag hade liknande funderingar.

Det är snölast man skall dimensionera mot.

Hur jag än räknade på det så fick jag inte ihop det med rimlig höjd. Det var ganska uppenbart att taket blev orealistiskt högt om spännvidden var +8m. I andra riktningen, om man tar det på gavellängden så är det görbart men som jag minns det är man ändå uppe i ca 20cm och det är tätt mellan aluminiumprofilerna.

12
Övriga frågor! / SV: Varning för härligabad!!!!! (KONKURS 15-08-04)
« skrivet: september 07, 2018, 22:15:27:27  »
Poolstommen och betongplatta är inte i våg och inte dränerad. Vi hade totalentreprenad. Trallen som omger är utöver 310 000 kr så den måste ju avlägsnas och allt ska schaktas. Sedan dränering och pump. Om detta går för grävaren grävde för djupt så vi har extra frigolit under betongplattan också. Det är en sorglig röra och vi är där vi är. Det värsta är att han gör om detta hela tiden. Över hela Sverige.


Jag lider med er, jag har också haft samma leverantör och otroligt mycket fel.

Allt är reklamerat och Johan har också varit här och tagit del och bekräftat mina reklamationer, allt är dokumenterat och inget blev åtgärdat. Jag har succesivt åtgärdat först akuta problem men även andra mindre akuta saker.

Men efter mycket tryck så kom dom ändå i vintras/våras och installerade en platssvetsad ersättningsliner. Nu läcker den förvisso en sel och det är nåt veck som jag tycker man borde ha alla förutsättningar att undvika. Jag får väl titta över det till våren innan uppstart. Dom (och då menar jag Johan. Den andra, Bosse har allvarliga problem och borde ha munkorg på allmän plats) försöker alltså trots allt leverera och är inte per definition bedragare men kopetensen ör under all kritik.



Jag får ju för mig att ni bor på mark som generellt är rätt väldränerad. Har man då högt grundvatten så är det, hur konstigt det än låter ett problem, för om man pumpar bort så blir det ändå stor tillrinning och väldigt svårt att åstakomma en lokal grundvattensänkning. Vill man göra det så är tex lera som tätar väldigt bra bättre.

Men har ni inte tillgång till några sidor av poolen utan att riva hela altanen? Jag hade gått varsamt fram och tex försökt gräva ut på en långsida och om möjligt även minst en kortsida. Sen lagt duk och återfyllt med ren makadam.

Finns det möjlighet att gräva sig ut med fall och skapa en riktig dränering därifrån så är det det klockrena valet men går inte det så skulle jag byggt en pumpbrunn som då naturligtvis ligger i den väldränerade makadamen.

Jag hade sett till att detta var klart innan vintern så man ser hur det ser ut.

Blir det sen pumpning och det finns förutsättningar att hålla grundvattner stången på det sättet så skall man naturligtvis bara pumpa under badsäsong och det är ju för att inte behövs värma upp grundvattnet i hela södra sverige.

Ni måste då, under vintertid alltid ha högre vattenivå i poolen än vad grundvattnet är, den nivån håller ni koll på i er pumpbrunn. Och ni måste byta ut er helgaveltrappa i frigolit mot tex leca så den inte flytet upp varje vinter.

13
Övriga frågor! / SV: Varning för härligabad!!!!! (KONKURS 15-08-04)
« skrivet: september 07, 2018, 21:42:21:21  »
Nu är jag ingen fan av att hänga ut företag, eller personer... Det kan väldigt lätt bli fel...

Viktigt i sådana här fall är ju att kolla vilket företag man har avtal med, vilket företag som ställer ut fakturor etc. Nu skriver somliga här om Kustens "Hit och Dit" AB. Och ibland inte ens ett "AB". Organisationsnummer är av vikt...

En enkel sökning, visar att det finns en "Johan" som är/varit befattningshavare i ett antal "Kustens" bolag. Ett bolag "Kustens Teknik AB", säger sig, i sin verksamhetsbeskrivning, syssla med "försäljning, byggnation, installation av pool.. " och den sedvanliga "därmed förenlig verksamhet". Det bolaget verkar inte ha inledd någon konkurs (men bäst är väl att ta kontakt med KFM).

Sen finns det ett bolag som heter "KS Montage i Halland AB", där samme "Johan" sitter som bolagsman. Det bolaget har inlett konkurs 2018-08-28. (som någon innan möjligen påpekade).

Ett tips är att ta kontakt med Kron-kalle-myndigheten (KFM). Där kan man, möjligen, bevaka en konkursförvaltning. Men, finns det inget att hämta så finns det inget att hämta... Och oftast är det lite att hämta när det handlar om folk som sätter "dålig affärsverksamhet i system"...

Kustens Group eller Kustens Pool stog för kontrakten och fakturerade. Kustens Teknik AB togs in som underentreprenör och gjorde själva installationerna. Företagen var skrivna på samma adress och ägdes i stor utsträckning av samma personer.

 Är det kustens Group som har bytt namn till KS Montage? Jag gissar och tror att det är ett namnbyte för att dribbla bort folk lite och hålla namnet ”Kustens” rent.

14
Byggtrådar / SV: Byggprojekt pool 1.0
« skrivet: augusti 26, 2018, 12:07:16:16  »
Okej, utan att på något sätt vara expert på området så skulle jag tro att grannens mur är möjligen för klen alltså 19 cm kanske borde varit 25 cm sedan så tror jag att det skulle varit 10 eller 12 mm armering, men jag är ingen konstruktör. :D

Det finns flera typer av leca även med hål i men så vitt jag vet så är dom inte gjorda för att armera eller fylla med betong i utan man armerar vågrätt och murar på samma sätt. kanske att jag har fel men det så jag fattat det iallafall.  :)

Det är inte armeringen som är problemet. Det är avsaknaden av vertikal armering som är deras problem.

15
Byggtrådar / SV: Byggprojekt pool 1.0
« skrivet: augusti 25, 2018, 09:23:07:07  »
Ja jo det skulle ju kännas lite konstigt att ha den på insidan av poolen.  ;D
Tråkigt för din granne! men det borde hålla, vet du hur din grannes pool är murad? då menar jag tjocklek på lecablocken, hur mycket armering och vad för dimension på dem?

Leca själva rekommenderar poolbyggen, citat från leca:
"Leca Blocket egenskaper är utmärkta att använda till poolkonstruktioner. En murad konstruktion av Leca Block klarar av motfyllning under mark och lämpar sig även mycket bra ovan mark. Blocken är inte känsliga
för fukt och frost och har hög värmelagringskapacitet vilket minskar temperatursvängningar på vattnet över
dygnet. Hålen i Leca Blocken kan användas för dragning av poolspecifika installationer i väggarna, som belysning och filtreringsslangar."

Men det förutsätter ju såklart att dom är uppbyggda på rätt sätt.

Skulle det bli så att jag använder leca blocket så skulle jag troligen gjuta en "betongbalk" med dubbelarmering i som översta lager för att stärka upp det lite ytterligare.  :)

Men som sagt det är bra med alla synvinklar som jag kan få, så man inte går på någon jätte miss. :)

Grannens leca är inte en pool utan en terasseringsmur som är återfylld på ens sidan, därför jag jämförde den med en tömd pool. Den är horisontal-armerad med dubbla 8mm standardjärn i varje skift och jag tror det är 190mm leca. Den har platon på insidan och återfyllningen som på flera ställen bara är runt 1m hög är till stor del lera.

Muren har spruckit i horisontella brukfogar och man ser hur dåligt den håller emot marktrycket. Jag antar att det beror på avsaknaden av vertikal armering.

Det kanske är en annan typ av leca till pool där man får i vertikal armering? Detta var helt vanlig leca med två spår för bi-metallarmering

16
Byggtrådar / SV: Byggprojekt pool 1.0
« skrivet: augusti 23, 2018, 22:31:25:25  »
Jag kommer återfylla hela vägen upp och platt lägga, om jag nu kommer ha en leca mur, så med en kontrefor på mitten av långsidorna och redigt med armering skall det inte vara något problem, dessutom så är det inte tänkt att det skall vara tömt på vinten.  :)

Tänker du inte fel med kontreforen? Den sitter ju rimligtvis på utsidan av poolen och det blir då drag i den och inte tryck. Leca och murbruk är erkänt kasst på drag men betydligt bättre på tryck.

Sen så antar jag att du sänker nivån ner till inlopp eller lampor i samband med vinter eller du kanske får nåt problem med läckage eller nån genomföring eller nåt liknande som gör att du ändå tömmer poolen.

Men jag kanske bara är nojig. Grannens putsade lecamur som var ca 1,5 meter hög och återfylld på ena sidan till 1-1,2m gav sig riktigt ordentligt i vintras.

17
Byggtrådar / SV: Byggprojekt pool 1.0
« skrivet: augusti 23, 2018, 18:24:29:29  »
Tack! Trevligt det låter med flera i pool byggar tankar, hoppas vi får se en byggtråd där oxå!  O0

Ja just nu så lutar det mellan Leca med liner alternativt skalblock med liner. tror att vi har kommit fram till att vi inte skall krångla till det för mycket vilket jag har förmågan att göra tidvis med vinklar och utbyggnader mm vilket bara tar massor med mer tid o pengar.  ::)

En annan tanke, inloppsmunstycke och brädavlopp, lampor mm vad har ni för tankar angående det? plast eller rostfritt?
Har läst om flera som haft problem med att plasten går av utanför poolen utav marksättningar och liknande.
Har för avsikt att köra med klor eller möjligen kanske aktivt syre i poolen som en kompis har (har aldrig hört talas om det tidigare) ??? har oxå tänkt ha en uv lampa för att hålla ner kemikalie mängden.  :) även en "självdoserare" för att minimera egen kontroller, förslag på bra sådana för klor eller aktivt syre?

Kommer du att återfylla runt poolen hela vägen upp på alla sidor? Låter det inte lite klent med leca om man inte återfyller fullt? Samt hur går det om man tömmer hela poolen, klarar lecan marktrycket på långsidorna då om man tex tömmer och det står tomt en hel blöt vinter?

18
Markpooler. / SV: En eller två lampor i 4x8 pool
« skrivet: augusti 14, 2018, 10:13:42:42  »
Ska bygga 4x8m pool och planerar att sätta 1st LED lampa på kortsidan. Planerar att skippa det nedersta trappsteget i trappen till förmån för lampa.

Vi kommer även sätta "mini" LED i trappan på var sin sida.



Som nämnts tidigare, lampor bör placeras så dom lyser bort från hus och naturliga ställen stt sitta på runt poolen.

Och varje genomföring är en potentiell källa för läckage, tänkte mest på mini-leds...

19
Markpooler. / SV: Offert på grävning markpool 4x8
« skrivet: augusti 11, 2018, 15:37:46:46  »
Det är inte så enkelt att lösa med bara en låda eftersom ett av problemen kan vara att slangen dras rakt ut och tar med sig delar av armaturen, men visst skulle det göra saken bättre. Gjorde jag detta en gång till skulle jag nog göra just så, lådor med lock på.

På tex ett inlopp så inbillar jag mig, när jag tittar på min motsvarande pool fast ovan mark istället att det effektivaste borde vara en 90 graders vinkel direkt i amaturen och dra slangen parallellt och väldigt nära poolväggen. Då borde man kunna göra en 20-30cm djup ficka/låda och skulle men lite trixande undvika drag öht. Sen access vi lucka direkt efter poolstenen eller mer praktiskt, direkt utanför takskenan.

Det är ju lite servett-konstruktion men det borde vara fullt möjligt att få riktigt bra om man gör det i samband med gjutningen av väggarna och formar med brädor eller plyfa i en slank gjuten betongvägg på 4-5cm men det gör sig inte helt själv.

Annars tror jag att det skulle duga med fogskumslimmad 50mm XPS, eventuellt bafflad  och där är nog arbetsinsatsen 1/5 eller mindre.

20
Markpooler. / SV: Offert på grävning markpool 4x8
« skrivet: augusti 10, 2018, 19:04:05:05  »
Offerten på markarbetet verkar vara ett skämt. Stämmer det du skriver så är det 3700kr/kvadratmeter för en platta och dränering. Schaktarbete tillkommer... vad kostar det då?

När gropen är på plats så skall det dit ett lager dränerande makadam på ett par decimeter, 10 cm frigolit, en lätt underdimensionerad armering (för poolbyggare tycker att det räcker).

Dom kommer troligtvis smälla ihop en form av vanliga fasadbrädor och några reglar, det är tillsammans med armering och frigolit material för 6-8000kr.

Dom kommer att bygga form, isolera och armera på en förmiddag eller väldigt kort dag och gjutningen, där det går 4-5 kubik betong kommer nog att kosta 12-18000kr (gissning, det är mycket med avstånd och tillgänglighet som spelar in) och två man städar av det på en förmiddag.

Jag tror att du har fått en ”vi har fullt men vi lämnar pris ändå” offert.

Värmepump till poolen, stensarg, poolområde runt poolen, trädgårdsåterställning mm. Har du fått med sånt?


Det blir dyrt

400  Pool
148  platta
 30  bortforsling grävmassor
 50 schaktning
150 enkelt poolområde + återställning

Det blir lätt en miljon innan det är klart.

Jag har i det närmaste gjort allt själv och vänt på varje krona och är har passerat 350kkr och kommer att landa på ca 400 totalt.



 

Sidor: 1 [2] 3 ... 29
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag