CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Samses

Sidor: [1] 2 ... 42
1
Vatten och kemi / SV: Baquacil och skum vid plask
« skrivet: april 22, 2017, 08:36:27:27  »
Jag har använt Baquacil i tio år. Alltid utan problem. När det är som mest sol och värme så kan det hända att det kan bli algtillväxt. Den är dock väldigt lätt att stoppa. Baquacil har under tio års tid varit ett väldigt enkelt sätt att hålla poolvattnet perfekt med väldigt liten arbetsinsats.

2
Vatten och kemi / SV: Baquacil
« skrivet: oktober 26, 2010, 15:41:36:36  »
Fjärde säsongen stängd med perfekt vatten hela tiden med undantag för algtillväxt längst ned på sidorna vid två tillfällen. Det har dock inte påverkat vattenkvaliteten.

3
Vatten och kemi / SV: Hur skulle ni tyda detta?
« skrivet: juli 01, 2010, 14:16:55:55  »
Jag upplever också att det svider mer i ögonen än tidigare är och jag doserar enligt anvisningarna. Perfekt vatten har jag alltid haft med Baquacil, men jag gillar inte svidandet.

4
Vatten och kemi / SV: Luftbubblor i poolen...Vad och var är felet??
« skrivet: juni 04, 2010, 18:21:42:42  »
Kolla din skimmerkorg. Om den är full av exempelvis löv så kan det fenomenet uppstå.

5
Vatten och kemi / Baquacil
« skrivet: maj 21, 2010, 21:19:03:03  »
Har nu över 29 grader i poolen med perfekt vatten i början på vår fjärde säsong. Vi har använt Baquacil hela tiden och har haft perfekt vatten hela tiden. Jag har förstått att det har betydelse vilket vatten man använder, men jag tror också att det har betydelse hur man kör sin pump och hur ofta man backspolar. Vi kör pumpen dygnet runt och backspolar vid varje rengöring, vilket är en gång i veckan. Aldrig tillstymmelse till alger. Jag kan inte nog rekommendera Baquacil trots att det är lite dyrare.

6
Vatten och kemi / SV: Hur mycket kör ni era pumpar nu i början?
« skrivet: maj 21, 2010, 21:14:50:50  »
Dygnet runt hela säsongen. Samma med VP, den reglerar sig ju själv.

7
Pooltäckningar / Min upprullare tuggar drev!!!
« skrivet: maj 04, 2010, 19:22:45:45  »
Jag har pool-safe från Folkpool. Förra året började den hacka vid inrullning och efter ett tag gick det knappt att rulla in duken. Jag plockade isär den och konstaterade att det plastdrev som sitter i själv "stången" var nernött. Jag köpte ett nytt drev, men nu är jag där igen. Jag funderar på att låta tillverka ett nytt drev i metall, men kanske ska jag byta ut hela klabbet. Vad tycker ni?

8
Vatten och kemi / SV: Istjocklek
« skrivet: februari 17, 2010, 11:34:46:46  »
Jag har inte tagit ur lampan. Jag fick det rådet av Folpool för flera år sedan. Däremot har jag låtit lampan gå delar av dygnet nu när det är kallt. Jag hoppas att detta räcker.

9
Vatten och kemi / SV: Är på G och lämna Baquacil
« skrivet: augusti 17, 2009, 00:13:59:59  »
Jag kör tredje säsongen med Baquacil och har gått lite på helspänn efter det jag läst om att tredje året börjar problemen. Jag har fortfarande helt perfekt vatten. När badtrycket varit jättehårt så kan vattnet bli lite, lite "mjölkigt". Detta fixar dock en flockstick direkt.

Ang. vattenbyte så har jag tidigare skrivit att man byter ju faktiskt ut stora delar av vattnet varje år. En del byts ut i samband med påfyllning efter vinternivån och dessutom gör man ett antal backspolningar varje år med påfyllning. Jag tror därför inte på teorin om vattenbyte, eftersom vattnet byt ut löpande.

Jag bor i Nacka och kanske är det så att det är något med vattnet i vissa delar av landet som gör att det blir problem. Några alger har vi aldrig haft.

10
Vatten och kemi / SV: Baquasil - vilka doseringsanvisningar följer ni?
« skrivet: juli 22, 2009, 13:12:25:25  »
Man byter ju ut ganska mycket av poolvattnet under en säsong. Backspolningar och hösttömning/vårpåfyllning innebär ju rejäla tillskott av nytt vatten. Jag tror dock att det finns en risk att överdosera PHMB och då får man problem. Jag hällde i för mycket i början av juni och fick då geggiga klumpar och flagor i vattnet. Jag tolkade detta som att det flockades på grund av överdosering av PHMB. Efter två dammsugningar och backspolningar så var dock vattnet perfekt igen. Därför tror jag att problemen med vattnet beror på överdosering av PHMB. Man häller i mycket vid höststängning och häller man på enligt anvisningarna vid vårstart så kan det nog bli för mycket. Alger har jag aldrig haft problem med och Algiciden verkar mycket effektiv. I fråga om alger verkar dock geografiskt läge betyda mycket.

Sidor: [1] 2 ... 42
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag