VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - tomesk

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Viskan SPA
« skrivet: april 17, 2016, 10:59:47:47  »
Blir första sommaren med spa i år....utgår från / hoppas att vi kommer bada i samma omfattning året runt :)

2
SpaForum / SV: Viskan SPA
« skrivet: april 17, 2016, 08:30:04:04  »
Bra val av leverantör och modell O0
Vi har också ett Lindö (dock inte med dubbla värmare) som vi är jättenöjda med. Premiärbadade i mitten av november -15 och badar 3-5 gånger / vecka, underbart. Vi valde till/det ingick locklyft, trappa, poolbar m glas, sittkuddar, kempaket, extra filter och fjärrkontroll. Just fjärren är riktigt bra, att kunna styra alla pumpar utan att behöva resa sig upp/sträcka sig till panelen är väldigt bekvämt (jag vet, ett i-landsproblem ;-).
Vi säkrade upp till 20 A för några år sedan (i samband med att vi byggde om) och det funkar alldeles utmärkt.
Vi har haft baljan inställd på 38,5 gr under vintern, precis sänkt det till 38 och jag tycker det har fungerat bra. Är man ett par stycken som badar och det inte blåser allt för mycket så sjunker det ca 1 gr/timme, vilket jag tycker är helt OK, för det är i snitt ungefär så länge vi badar per gång. Frugan och jag badade igår, nästan vindstilla och +8 gr, använde pumparna måttligt och efter 1 timme så var det 37,5 gr. Blåser det lite mer och är närmare nollan, många som badar, pumparna går för fullt (med luftblandning) så sjunker temperaturen givetvis mer. Men som riktmärke, -1gr/timme med 1 st 3kW värmare får man räkna med.
Jag tycker också det funkar bra / inte är krävande eller tidsödande att hålla vattnet i bra "trim". Mäter Ph varje vecka, använder scuba 2 (bytte vatten för 3 veckor sedan och igår var det 7,3 "utan hjälp"), tillsätter 2 st tabs aktivt syre, 30 ml spa support och 2 msk klor varje vecka. Efter bad (fler än 1 badande) tillsätter jag lite oxi booster (aktivt syre m klor), någon enstaka gång har jag chock-klorerat "mitt i veckan" med 2 msk klor. Byter och sköljer flitren nästan varje vecka.
I skrivande stund blåser det rätt rejält och regnar, så inget morgondopp idag >:( hoppas det mojnar till kvällen ;)

3
SpaForum / SV: Ett vettigt startkit - vilka prylar behöver man
« skrivet: januari 21, 2016, 22:01:45:45  »
Har ett Viskan Lindö och valde till trappan och fjärrkontrollen, den är guld värd, vill inte vara utan den, är väldigt bekvämt att bara trycka på fjärren och slippa resa sig upp för att starta pumpar och ändra färg på belysning. Sen är ju en poolbar inte så dumt heller...är ju viktigt att hålla vätskebalansen O0

4
SpaForum / SV: Uppgradera ljud
« skrivet: december 13, 2015, 08:14:21:21  »
Valde bort "stereo-paketet" när vi köpta vårt Viskan Lindö av just det skälet, att det lät alldeles för klent/burkigt, med tanke på de 10 k extra det kostade (även om vi skulle få det för 7.. ;)
Kör med Sonos prylar inne i huset och kompletterade med 2 st Play1:or som jag stereokopplat, wifi:n räckte tack och lov ut till spa:t och det spelar, i mitt tyckte alldeles tillräckligt och dessutom har jag en flexibel lösning som kan användas på fler ställen O0

5
SpaForum / SV: Viskan Rönnö eller Northstar Relax??
« skrivet: november 21, 2015, 22:40:30:30  »
Vi har premiärbadat i vårt Viskan Lindö idag och vi är helnöjda. Bra sittdjup, fantastiska massagemöjligheter mm. Vi kikade runt på lite olika spa och kände direkt att Viskan stack ut, kändes gediget och stabilt. Fick också bra info av åf, både före, under och nu efter köpet är gjort.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag