CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Svårslagna priser på pooler  (läst 20457 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Rickard

  • Rickard Marklund
  • Administrator
  • Dignitär
  • *****
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 5545
  • Total likes: 481
  • Kön: Man
  • Grundare och ägare av forumet
    • Visa profil
    • Besök gärna vår webshop för energibesparing.
SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #20 skrivet: april 28, 2010, 10:40:36:36 »
Hej igen jag nämner inte företaget ....... för att jag har några barn med dom utan har klistrat in länkar från samma pooler som har nämnts från det andra ........ företaget.
Jag vet inte men jag tycker det luktar rök ibland när någon nämner någons företag eller är det bara jag som inbillar mig det.
Men det kanske är så att dom som betalar mest ska få säga och synas som dom vill.
Är det så man behandlar medlemmar så ska jag tacka för mig.

Konstigt nog verkar de som tipsar om poolfixaren vara klart överrepresenterade, och dessutom skrivs inläggen från samma IP-adress, och med tre olika medlemsalias.
Det luktar rök lång väg, och har inget alls att göra med vem som betalar mest, vare sig till mig eller till sin poolleverantör.

Jag tror du Olof missuppfattade "peters" kritik, den gällde inte dig eller tråden som sådan, utan mitt kostaterande att poolfixaren nämns väl ofta för att jag skall uppfatta det hela som seriöst.
Man kan väl säga att det blev som jag misstänkte när tråden startades.

Om inte de som skriver i forumet kan acceptera reglerna för marknadsföring så är det nog tyvärr bara så att man får lämna forumet, hellre det än att riva upp himmel och jord för att försöka förvara sin rätt att göra reklam för enskilda företag i inlägg efter inlägg.

Det är svårt att sortera bort de oseriösa inläggen i forumet, och ibland gör jag säkert fel, men hellre det än att tillåta diverse oseriösa företag använda forumet som någon form av marknadsföringskanal, och då i samma veva föra folk bakom ljuset med falska inlägg och påståenden.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med CYA-fria Saniklar – Tempo Sticks.
Värmer med en Nibe 1255-12 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Poolgiganten

Utloggad Olof

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #21 skrivet: maj 01, 2010, 10:39:33:33 »
Lägger ut närbilder och fabrikat på pump mm efterhand som det monteras på hemsidan. Då kan de som är intresserade enkelt söka produkterna på nätet och själva göra en bedömning på kvaliten.

Utloggad Olof

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #22 skrivet: juni 04, 2010, 22:52:19:19 »
Nu är allt snart färdigt. Pool inkl. 45 kvm trädäck för 31000 kr. Uppdaterar snart hemsidan (http://www.pette.se) med bilder och priser i detalj.
« Senast ändrad: juni 07, 2010, 22:20:42:42 av Olof »

Utloggad Olof

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #23 skrivet: juni 07, 2010, 22:22:13:13 »
Och här är resultatet. Arbetsgången och priser i detalj på hemsidan.

Utloggad Bjurenhed

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #24 skrivet: juli 02, 2010, 15:33:49:49 »
En reflektion på billiga pooler.
Jag har en "billig" pool och har lagt ned allt förmycket arbete och pengar på en skit pool, (kan ju vara så att jag är en taskig montör hemma fixare också som upptäckte detta forum allt försent).
Jag tror i min enfald att pris och kvalité och service går hand i hand. I mitt fall kan jag ju säga att !! fritid kostat mig många 10 spänn fy tusan sicken skit .Lycka till med era billiga pooler jag har gett upp och skall bita i det sura äpplet och byta. Roligt om någon lyckas få till det till rätt pengar.   
PP pool 8x4 trappa längs gavel.
Tak och värmepump.

Utloggad daniels

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #25 skrivet: juli 04, 2010, 21:12:35:35 »
Det ser riktigt bra ut! Är själv i planeringsstadiet och alternativet att köpa poolen från Tyskland är riktigt lockande. Har du behövt ngn support från säljaren (yapool.de) ? Isf, hur fungerade den? Hur var monteringsanvisningar, byggbeskr. etc?, var de endast på tyska?

//Daniel
8x4x1,5 m gaveltrapp från Tjälldén
G&J - Nova Comfort - Klarglas - Antricit grå
G&J - V20
Minimaster - Klor och Syra
BADU Prime eco VS
Maytronics Dolphin Supreme M400
Exact idip Micro 20

Utloggad Olof

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #26 skrivet: juli 05, 2010, 09:19:07:07 »
All kontakt med företaget har fungerat bra. Har bara haft mailkontakt men vänner till mig, som också handlat, har haft problemfri telefonkontakt. Monteringsanvisning på poolen fick jag på engelska medan pumpanvisningen var på tyska. Det var inga konstigheter att få ihop grejerna. Finns ju också hjälp att få här på forumet. Nu har jag inte tid att skriva mer, ska ut och bada i det 30 gradiga vattnet :)... Lycka till!!
« Senast ändrad: juli 05, 2010, 09:27:15:15 av Olof »

Utloggad Olof

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #27 skrivet: juli 07, 2010, 23:47:45:45 »
På detta forum finns en stor skara människor som motarbetar köp utanför Sverige kan jag konstatera utifrån mailen jag får. Så gott folk som vill värna om ekeonomin: Sök er egen sanning utanför detta forum.

Utloggad Rickard

  • Rickard Marklund
  • Administrator
  • Dignitär
  • *****
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 5545
  • Total likes: 481
  • Kön: Man
  • Grundare och ägare av forumet
    • Visa profil
    • Besök gärna vår webshop för energibesparing.
SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #28 skrivet: juli 08, 2010, 08:25:59:59 »
På detta forum finns en stor skara människor som byggt och äger pool, och som har fått erfarenheter av vad det innebär ifråga om underhåll och reparationer.
De allra flesta råkar förr eller senare ut för något oväntat problem, och då kan det vara en fördel att ha köpt poolen av en någorlunda lokal leverantör.
Det finns även många som har importerat saker från utlandet, och lärt sig att det inte är så lätt att få hjälp, eller hävda garantier när nåt problem uppstår.

Jag själv importerar då och då prylar, ibland funkar det bra, men ibland funkar det mindre bra, och jag har aldrig ens haft en tanke på att försöka få en Kinesikt leverantör att skicka nya prylar - tror på allvar att det skulle vara rätt omöjligt...

Sen är det naturligvis så att det finns alla typer i ett forum som detta, både de som avråder från köp i utlandet, och de som rekommenderar detta.

Rent generellt har jag en inriktning på mina forum som INTE bara fokuserar på pris och "bästa köpställe", det finns så många andra sajter som specialiserat sig på detta - jag vill att mina forum främst skall handla om poolägare och poolköpare som delar med sig av sina erfarenheter av att välja pooltyp, samt skötsel, reparationer, anläggning, användande mm.

Dessutom är min erfarenhet att rätt många som starkt rekommenderar vissa specifika köpställen har egen ekonomisk vinning av att göra detta.
Alltså sånt som jag kallar smygreklam, och det motarbetar jag och många med mig i detta forum.
Smygreklam kan införas av många, bland annat:
Företagsägare
Anställda
Släktingar
Köpare som förhandlar till sig ett specialpris mot att de "skall rekommendera butiken" i poolforum och/eller andra sociala medier.
Köpare som lockas med låga priser mot ett löfte om att rekommendera köpstället i Poolforum och/eller andra sociala medier.

I snart sagt alla trådar som handlar om priser och/eller köpställen smyger det sig rätt snart in inlägg av typen smygreklam, och detta är den primära anledningen till att jag inte vill att mina forum primärt skall handla om priser och köpställen.
Jag vill att mina forum skall handla om erfarenhetsutbyten och diskussioner om främst sånt som inte bara rör priser och köpställen - och visst kan det av vissa uppfattas som om jag/forumet försöker värna de svenska köpställena, men det blir mer ett resultat av mina och forumets medlemmars vilja att hålla diskussionen så seriös som möjligt, och så fri från smygreklam som möjligt.

Jag känner mig trygg i att jag valt rätt väg för mina regelverk när det gäller smygreklam, och tror att problemen med smyreklam bara har börjat, det kommer att bli mycket värre nu när snart sagt alla företag, reklambyråer, säljare och köpare börjar fokusera allt mer på att införa "objektiva" inlägg i diverse forum och andra sociala medier i akt och mening att marknadsföra vissa produkter eller köpställen.

Men visst håller jag med dig.
De som vill fokusera på priser, köpställen, och olika sätt att komma undan skatter - de skall nog söka sig till även andra sajter där man inte har samma typ av regelverk som jag har för mina forum.

När man sedan köpt sin pool, och undrar över något som har med skötsel, underhåll eller miljön kring poolen, ja - då kan man komma tillbaka hit och förhoppningsvis kunna lita på att de råd man får inte är ett resultat av smygreklam.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med CYA-fria Saniklar – Tempo Sticks.
Värmer med en Nibe 1255-12 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Utloggad Bjurenhed

SV: Svårslagna priser på pooler
« Svar #29 skrivet: juli 25, 2010, 23:22:47:47 »
Hehe med det strul jag haft med min svensk köpta pool så är det som vanligt tror jag i alla fall. Man får vad man betalar för svenska grejer eller import. Är man händig löser man problemen, lätt förvissa värre för de med centrumtumme som som gått på en mina och köpt sig problem i onödan.
Jag har uppfattningen att själva poolen i alla fall inte blir det dyraste det är allt runt omkring och skall man göra det 2ggr för att poolen var skit då är det fan inte roligt längre. Jag står nu i valet och kvalet att börja om helt eller köra vidare med min tråkiga pool igår sprack skimmerburken toppen nu får locket hållas på plats med en sten. Köp kvalité  >:(   där hoppas jag på hjälp av detta forum när jag drar igång bytet av anläggning. 
PP pool 8x4 trappa längs gavel.
Tak och värmepump.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag