VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Olof

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Markpooler. / SV: Förberedelser inför vintern.
« skrivet: september 26, 2010, 23:45:47:47  »
Awasen. Vilken breddgrad bor du på? Här i Skåne håller poolerna ca. 14 grader ouppvärmda nu.... Skriver du från Spanien!!!??

2
Markpooler. / SV: Förberedelser inför vintern.
« skrivet: september 25, 2010, 01:57:33:33  »
Tackar för tipsen! Chockar? Ska man ösa i en massa klor? Vad är syftet med det? Lär ju bara försvinna/späs ut efterhand som det regnar/snöar i poolen. Och rätta mig om jag har fel... Eftersom jag riskerar att få nederbörd i poolen bör väl inte in-/utloppet pluggas? Är väl bättre att det rinner ut från poolen? Kortsidorna är inte helt fyllda utan in- och utlopp ligger i fria luften så att ev. nederbörd går ut i marken..... Om jag pluggar och får in nederbörd riskerar väl in-/utloppet att frysa sönder när vattennivån stiger?

3
Markpooler. / Förberedelser inför vintern.
« skrivet: september 11, 2010, 18:48:41:41  »
Är det något särskilt man ska tänka på förutom att se till att skimmer och inlopp hålls fria från vatten inför vintern? Ska man tex göra något speciellt med pump och filter förutom att se till att de står frostfritt? Annat?

4
Markpooler. / SV: Hjälp! Vilken pool ska jag välja under 50.000:-?
« skrivet: augusti 27, 2010, 20:32:51:51  »
Bekymra dig inte för att handla av Yapool i Tyskland. Jag och många andra har handlat av dem och än så länge har jag inte hört att någon som haft bekymmer. Du får monteringsanvisningen på engelska om du ber om det. Kolla http://www.pette.se. Där finns även svensk "monteringsanvisning".

5
Markpooler. / SV: Får man vad man betalar för??
« skrivet: augusti 05, 2010, 11:10:24:24  »
Kanske en skev jämförelse. Må hända att Opel och BMW rullar lika långt men det finns andra bilmodeller som inte gör det. Syftade på sämre respektive bättre kvalite och den senare bör väl rimligen rulla längre innan något måste repareras... eller är jag ute och cyklar...?? Bör nog även gälla pooler.... och allt annat man köper också för den delen.

6
Markpooler. / SV: Får man vad man betalar för??
« skrivet: augusti 04, 2010, 18:51:54:54  »
Frida. Jag har köpt av Yapool och kan garantera att jag inte hittat priser som är i närheten av deras bland de svenska poolleverantörerna. Awasen skriver om bättre och sämre delar till pumpen. Till Yapools poolpaket levereras de sämre delarna som för den skull inte behöver vara dåliga... eller??? Även de poolpaket jag kollat upp i Sverige innehåller de "sämre delarna" fast till mkt högre pris. Väljer du denna typ av pool kan jag rekommendera Yapool. Ska du köpa bättre kvalite springer priserna upp och då vet jag inte var man handlar billigt. Inser att det finns betydligt bättre pooler men då kostar det. Är som att köpa bil, alla bilar rullar men man kan välja Opel istället för Bmw. Bilder samt priserna jag gett ser du på http://www.pette.se

7
Markpooler. / SV: risker med pool och fukt
« skrivet: juli 21, 2010, 10:30:20:20  »
Risken att poolvatten har läckt in i huset är lika stor som att regnvatten/grundvatten har läckt in. Om man leker med tanken att poolen kollapsat och mkt stora mängder vatten kommit samtidigt kan detta göra att marken och husets dränering inte hinner ta upp vattnet. På så sätt skulle poolen kunna skada en byggnad. Dock inte pga av ett mindre läckage. Det klarar fuktskyddet som finns mot regn- och grundvatten om det finns ett fungerande sådant. Finns inte det så måste det åtgärdas med eller utan pool.

8
Pooltäckningar / SV: upprullare till bra pris?
« skrivet: juli 09, 2010, 22:38:33:33  »
Nej, Rickard, jag känner mig inte träffad och kan garantera att jag aldrig kommer att köpa på mig fler pooler än den jag har. Jag har min anställning och är nöjd med vad den ger i ersättning. Pengar kan man väl aldrig få för mycket av men fritiden är väl så viktig. Då ska man ju bada:)...
Håller fullständigt med om att man inte bara ska se till priset men i mitt fall blev det med ett lyckat resultat. Därmed inte sagt att det generellt blir bra med utlandsköp.
Håller också med om att det inte bör bli för mycket fokus på priser här. Har själv haft nytta av forumet i helt andra frågor än kostnader och givetvis är priset bara en del av allt kring ett poolbygge. Men trots allt en ganska väsentlig del som också måste få beröras...... Och av alla inlägg och reaktioner kan man ju konstatera att ämnet drar till sig uppmärksamhet och intresse.
Du undrade i ett tidigare inlägg vad som fick mig att brinna så för utlandsköp. Helt ärligt blev jag mycket dåligt bemött av två svenska poolleverantöer och fick min "näring" av dessa. Den ena av dem är ett ofta återkommande företag som beskrivs negativt här. Trots min erfarenhet av dem kan jag tycka det är värre med negativ kritik av namngivna företag än det är att skriva om positiva priser. Vem avgör egentligen om kritiken är befogad? Många gånger saknas nog en objektiv bedömning och företagen hängs ut på lösa grunder. Principiellt är jag förespråkare för att ordet är fritt men ska man inte framhålla det positiva på forumet så kan man hoppa över det negativa också.
Nu lägger i alla fall jag ner den här debatten om priser och tänker bada resten av sommaren. Återkommer om jag får problem med poolen och hoppas på hjälp.

9
Pooltäckningar / SV: upprullare till bra pris?
« skrivet: juli 08, 2010, 18:20:51:51  »
Instämmer fullständigt med Nimajneb. Leve fri konkurrens och frihandel.

10
Pooltäckningar / SV: upprullare till bra pris?
« skrivet: juli 08, 2010, 09:59:32:32  »
Arbetar som bygglärare på en gymnasieskola och har inga band med utlandet.

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan