Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Drogen

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / Läcka mellan förskruvning och genomföringsrör vid inlopp
« skrivet: juni 30, 2013, 18:51:52:52  »
Efter några års problemfri drift så var det dags för läcka. Det ser ut att vara i skarven mellan genomföringsröret och förskruvningen. Problemet är att det finns inte plats att dra isär kopplingen utan att gräva upp MYCKET. Finns det något annat sätt att täta en läcka av den typen (se videoklippet och bilderna i länkarna)? Några kopplingar som inte kräver så mycket utrymme? skarva PEM med lim? Andra tips?

Bilder på https://www.dropbox.com/sh/h9p1ahut1a6vh89/Xt1Tlp_eYZ
Film på

2
Teknik / Bubblor i inlopp - läckage trycksida?
« skrivet: juli 03, 2010, 11:17:22:22  »
Jag har fått lite bubblor i inloppen och det betyder ju inläckage på sugsidan om pumpen. Men nu visar det sig att om jag isolerar solpanelerna, som sitter på trycksidan, så upphör bubblorna. Kan det vara läckage vid panelerna, eller kan det lägre difftrycket utan inkopplade paneler göra att läckaget upphör? Jag misstänker en koppling (som sitter väldigt illa till) vid breddavloppet, men vore mycket tacksam om det var vid panelerna det läcker i stället...

3
Teknik / Lyfta filter
« skrivet: oktober 15, 2009, 17:42:47:47  »
Några tips på hur man lyfter ett filter med sand utan att det går sönder? Jag tänkte bygga en liten "balja" som pump och filter står i för att detektera ev. läckage och underlätta vid dränering av pump och filter. Det bästa vore ju att lyfta i plattan som det står på men för att kunna göra det så måste jag ju lyfta det lite så jag kommer åt. Lite moment 22 alltså...

4
Teknik / Backspola ut sanden
« skrivet: juli 27, 2009, 20:24:17:17  »
Är det meningen att det ska följa med en del sand ut vid backspolning? I dag märkte jag att min tunna plaststrumpa som jag rullar ut vid backspolning hade spruckit. Anledningen var ett veck och vid vecket låg ca 1dm3 sand från filtret. Detta efter ca 7-8 backspolningar. Det har blivit några täta backspolningar eftersom jag flockade för ett par veckor sedan.

5
Uppvärmning / Hur mycket temp tappar ni på natten?
« skrivet: juni 28, 2009, 08:37:57:57  »
Jag har nu ca 23 grader utan uppvärmning.  Solfångarna (Texsun X-flow) levereras på måndag eller tisdag. Intressant är att över natten tappar jag ca 0,3 - 0,5 grader med bubbelplast samt mitt täcket i presenningsmaterial. Med bara bubbelplasten försvinner ytterligare ca 0,3-0,5 och utan något täcke tappar jag ca 1,5. Jag vet att volym, yta, nattemperatur m.m. gör det svårt att jämföra men det vore ändå kul att höra andra.

Jag har en välisolerad markpool på knappt 30m3 och en yta på ca 18m2. NAttempen har legat på 10-12 grader. Jag har sett i andra trådar att en del tappar uppåt 2 grader med täcke. Vad har ni för pooltyp, täcke, isolering o.s.v?

Jag har försökt minimera värmeförlusterna så långt det är rimligt möjligt i bygget. Jag vill verkligen klara mig med solpaneler och slippa VP.

6
Uppvärmning / Genomföring i taket
« skrivet: juni 24, 2009, 15:51:46:46  »
Jag planerar för att montera solfångare på garagetaket men kan inte bestämma mig för hur jag ska dra slang/rör från förrådet och upp på taket. Helst vill jag dra kortaste vägen rakt upp genom taket som är ett (nästan) platt isolerat tak med svall och papp. Frågan är hur gör jag takgenomföringen på ett tätt och bra sätt? Alternativet är att dra slang ut genom en vägg och runt takfoten utvändigt. Det blir en omväg på ca 5m med kostnad i material och tryckfall m.m. Fördelen är att man garanterat slipper vattenskadat tak. Tips på hur man gör takgenomföringen - eller hade ni gått runt med slang?

7
Uppvärmning / Hur länge ger solpanelerna värme under dagen
« skrivet: juni 04, 2009, 08:49:41:41  »
Jag håller på att planera läget för mina solpaneler. Jag kan vinkla och vända dom i princip hur jag vill eftersom jag ska bygga en ställning på ett platt garagetak. Problemet är att där jag helst vill ha dom får jag lite skugga i nederkant på panelerna efter ca kl 17.30. Ger paneler i direktsol någon värme efter 17.30?

Jag vet att det är ganska generallierande men om jag lägger lite mer jobb på ställningen så kan jag ha sol mot panelen ytterligare ett par timmar. Jag hade tänkt ca 30 graders höjdvinkel rakt mot söder. Då har ju solen kommit så långt ur både horisontell och vertikal vinkel framåt 17 så frågan är om det lönar sig alls? Man kanske ska vrida upp dom lite syd sydost och dra mer nytta av förmiddagssolen i stället? Vad tror ni? Ni som har solvärme med automatik, hur dags, en solig dag, slår automatiken ifrån panelerna?

8
Teknik / Solvärmestyrning med PLC
« skrivet: maj 18, 2009, 06:24:53:53  »
Efter tips och inspiration här på poolforum har jag gett upp PC-varianten på styrning av solpaneler m.m. och ska testa PLC. Vi får väl se om jag har tagit mig vatten över huvudet (kunde inte låta bli... ;) )..

Har samlat på mig lite material och hittills har jag hittat en Siemens Logo PLC inkl. nätdel och en extra digital modul för en dryg tusing på Ebay. Det ger mig 12 ingångar och åtta reläutgångar. En Siemens spjällmotor från en skrotad ventilationsanläggning och två PT100 givare från en generator. En tryckgivare har jag också hittat på begagnatmarknaden.

Problemet är väl att dom analoga ingångarna är inte riktigt anpassade för utsignalen från givarna så jag behöver komplettera lite. Det kommer att ta en stund men det här är betydligt roligare än att måla vindskivor i alla fall... :)
9
Markpooler. / Jag gör som Jboy m.fl.
« skrivet: december 08, 2008, 19:22:28:28  »
Jag badar på vintern också. Dock utan uppvärmning, pooltak och annat trams  ;) Skämt åsido - jag måste bo på en het källa eller något. Det är inte många veckor sedan jag var under 10 grader. Detta utan uppvärming eller tak. Bara ett bra täcke och bra isolering/dränering. Härom veckan var tempen nere på 7 grader och dags att skruva ur inloppsmunstyckena. Jag kör med hela poolen fylld i vinter. Det verkar inte kunna frysa alls här...
10
Teknik / Kompensationskabel
« skrivet: augusti 01, 2008, 12:46:39:39  »
Någon som vet var jag kan få tag i kompensationskabel att använda som tempgivare i mindre längder än 100m? Har hittat div. grossister som säljer på 100m rulle eller mer men det är både onödigt mycket och svårt att handla som privatperson. Jag behöver ca 10m.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd