Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Drogen

Sidor: [1] 2 ... 19
1
Markpooler. / SV: Läcka mellan förskruvning och genomföringsrör vid inlopp
« skrivet: juli 11, 2013, 18:52:54:54  »
Tackar för responsen. Det kändes tryggast och byta koppling och det var tur det. Metallen i kopplingen var avverkad till lövtunt med ett två  millimeters hål. Nu är det bytt till samma som övriga (plast) och är det fortfarande tätt och fint om ett par dagar så fyller jag igen.

2
Markpooler. / SV: Läcka mellan förskruvning och genomföringsrör vid inlopp
« skrivet: juli 01, 2013, 10:58:14:14  »
Tack för responsen! Jag skulle så grymt gärna vilja tillbringa några semesterveckor utan att gräva, så jag är bra sugen på att testa den där Tesa-tejpen. Men eftersom jag förmodligen skulle kolla nivån var tionde minut, och ständigt oroa mig för att det börja läcka igen, så blir det nog att gräva upp skiten trots allt. En fundering var att plugga anslutningen och köra med ett inlopp, men jag misstänker att det bygger lite onödigt högt mottryck och försämrar vattnets rörelse i poolen.

Det är riktigt att det är ett rostfritt inloppsmunstycke (från Poolstore) med gänga.

3
Markpooler. / SV: Läcka mellan förskruvning och genomföringsrör vid inlopp
« skrivet: juni 30, 2013, 19:25:52:52  »
Jag var rädd för det. T-korset låg i nivå för några år sedan, men sättningar i marken har förmodligen tagit med sig skarven nedåt med tiden.

4
Markpooler. / Läcka mellan förskruvning och genomföringsrör vid inlopp
« skrivet: juni 30, 2013, 18:51:52:52  »
Efter några års problemfri drift så var det dags för läcka. Det ser ut att vara i skarven mellan genomföringsröret och förskruvningen. Problemet är att det finns inte plats att dra isär kopplingen utan att gräva upp MYCKET. Finns det något annat sätt att täta en läcka av den typen (se videoklippet och bilderna i länkarna)? Några kopplingar som inte kräver så mycket utrymme? skarva PEM med lim? Andra tips?

Bilder på https://www.dropbox.com/sh/h9p1ahut1a6vh89/Xt1Tlp_eYZ
Film på

5
Markpooler. / SV: Vinterstänga första gången
« skrivet: oktober 25, 2011, 15:39:44:44  »
Jag gör ganska precis som Rikard. Jag har dock en ventil vid en lågpunkt så jag kan dränera slangarna i marken. Pump och filter står i ett ouppvärmt förråd så jag brukar dränera dessa också. I övrigt lämnar jag faktiskt lampa och munstycke kvar utan åtgärd.

6
Vatten och kemi / SV: Nystart bubblor
« skrivet: maj 23, 2011, 09:27:17:17  »
Det kan finnas en del luft i systemet i början. Om inte bubblorna upphör så kan det vara läcka någonstans på sugsidan om pumpen.

7
Teknik / SV: Bubblor i inlopp - läckage trycksida?
« skrivet: juli 04, 2010, 11:23:50:50  »
Tack för svaren!
Panelerna sitter efter filtret uppe på garagetaket så det kan nog vara möjligt att få ett inläckage där trots allt. Tyvärr har jag ingen ventil på returen så jag kan höja trycket i panelerna på det sättet. Det är i princip en "byggsats" med ett trettiotal anslutningar som kan läcka så jag har tänkt kolla igenom allihop när temperaturen på taket går ner lite...

8
Teknik / SV: Bubblor i inlopp - läckage trycksida?
« skrivet: juli 03, 2010, 13:19:55:55  »
OK, jag får göra det när solen står lite lägre. Just nu får det bli lite bubblor i både handen och inloppet. Det är för varmt för att göra något...

9
Teknik / Bubblor i inlopp - läckage trycksida?
« skrivet: juli 03, 2010, 11:17:22:22  »
Jag har fått lite bubblor i inloppen och det betyder ju inläckage på sugsidan om pumpen. Men nu visar det sig att om jag isolerar solpanelerna, som sitter på trycksidan, så upphör bubblorna. Kan det vara läckage vid panelerna, eller kan det lägre difftrycket utan inkopplade paneler göra att läckaget upphör? Jag misstänker en koppling (som sitter väldigt illa till) vid breddavloppet, men vore mycket tacksam om det var vid panelerna det läcker i stället...

10
Byggtrådar / SV: Murad pool utan dränering
« skrivet: juni 06, 2010, 09:34:28:28  »
Jag tror inte du har missat något. Det kan säkert funka att bygga på det sättet. Men det finns massor med exempel där det inte har gått så bra. Stommar som har lyft, sprickor, läckage m.m. Bygger man själv så är det ingen annan än en själv som drabbas. En entreprenör väljer oftast att inte ligga så nära marginalerna, utan bygger med hängslen och livrem. Privatpersoner följer oftast proffsens metoder, även om det kanske inte alltid är nödvändigt.

Sidor: [1] 2 ... 19
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd