CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - William

Sidor: 1 ... 35 [36]
351
Uppvärmning / SV: solvärme
« skrivet: april 23, 2009, 21:04:21:21  »
Hej o välkomen William.  :)

Du kan ju koppla i värmepumpen efter solfångarna, på det sättet kan du få en jämnare temperatur. Pumpen går då när solfångarna inte räcker till.
Solen lyser ju inte alltid.

Det verkar som om du läser mina tankar, för det är något jag funderat på. Brukar aldrig leja bort något, för har jag byggt huset och poolen själv, tänkte jag att jag skulle fixa det också, men det är lite klurigt. Skall fundera mera.

352
Uppvärmning / SV: Uppstart av solfångare
« skrivet: april 23, 2009, 20:56:50:50  »
När på våren brukar ni köra igång era solfångare? Det kan ju vara kalla frostnätter hela maj månad, ialla fall i värmland. Kanalerna i solfångarmattorna är ju så smala. Om det blir enstaka frostnätter strax under nollan, klara dessa sig då? Snälla dela med er av er erfarenhet. det är mitt första år.
M.V.H Fia  
Eftersom jag haft min pool i 25 år och solpaneler i kanske 15, så kanske jag kan ge ett svar.
Så länge cirkulationen är igång är det inge fara. Det har hänt att jag glömt att stänga av solpanelerna och det har varit minus 5° och dom har inte tagit stryk. Men däremot om man stänger av cirkulationen så är det stor fara på färde.

353
Uppvärmning / SV: solvärme
« skrivet: april 23, 2009, 16:00:45:45  »
om det är några kanaler som gått läck så går det att laga dom med sika har testat det själv och dom håller tätt

Tack, jag fick reda på det för sådär två veckor sedan, men förra året då jag frågade en kille på Folkpool sa han att det inte gick. Alltså hamnade dom på återvinningsstationen och drygt 6 000 åt skogen.

354
Uppvärmning / SV: solvärme
« skrivet: april 23, 2009, 09:19:00:00  »
Jag har haft 3 solpaneler i många år, och dom har sänkt våra värmekostnader rejält. (hade velat haft 4 men då hade vi inte kunnat gå in på vinden för dom ligger på carporttaket). Men på sensommaren förra året gick 2 st. sönder så jag googlade efter nya, när jag hittade det här forumet.
Saken är klar att jag skall skaffa 2 nya, men inte bestämt mig för vilket fabrikat än, för priserna skiljer sig ganska mycket.
Till huset har vi luft/vatten värmepump så det skulle gå att koppla en slinga från den, men som sagt solpaneler blir billigare.
Jag hoppar inte i vattnet förrän det nått 27°. Som mest har det tangerat 33.

355
Markpooler. / SV: Välkommen till PoolForum.se
« skrivet: april 23, 2009, 09:00:45:45  »
Hej!
Jag blev medlem idag.
Hittade forumet då jag googlade på poolprylar. Har haft pool i 25 år nu i maj, och eftersom jag bor i Järna så blev det givetvis Folkpool som har sin fabrik här. Vår pool är en s.k Unipool som är 10-kantig med 5,5 meter tvärsöver var man än står, och till 75% nedgrävd.
Att inte hela är nedgrävd beror på att tomten sluttar.
m.v.h
William

Sidor: 1 ... 35 [36]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag