CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - pool09

Sidor: 1 ... 12 [13] 14
121
Markpooler. / Hur mycket har ni betalt?
« skrivet: mars 07, 2009, 20:32:25:25  »
Efter att ha tagit in offerter från ett par poolfirmor, som varit ganska saltade, så har vi ju bestämt oss för att bygga själv, gjuten platta och sen stomme i leca, storlek 8x4 samt med invändig murad trappa. Enligt mina egna preliminära beräkningar skulle detta bli bra mycket billigare.

MEN, har nu fått offerter från ett par poolfirmor igen på alla "lösa detaljer" såsom skimmer, inlopp, 2 lampor, anslutningar, kopplingar, värmepump, filter mm + platssvetsad liner. Överdrag finns ej i detta, och så ska sägas att alla detaljer är i rostfritt. Pris ca 112 000:-inklusive moms.

Då tillkommer alltså grävning, mackadam, arbetet för att gjuta platta+betong, lecablock, armering, isolering, murbruk samt så klart allt arbete med att mura och putsa stommen samt göra trappa. Till detta kommer sen ett överdrag ca 20000 som grädde på moset.

Jag spaltar gärna upp offerten jag fått om någon är intresserad. Belysning och rostfria detaljer kommer alla från Pahlens.

Men min fråga till er, är ovanstående rimligt? Så som jag ser det kommer det inte skilja så mycket i pris jämfört med ett paket från tex folkpool inklusive arbete, det som jag vinner på det är att jag får en gedignare stomme, allt i rostfritt istället för i plast samt att jag får designa trappan och får den i den platssvetsad liner den med istället för en avvikande färg vilket jag inte tycker är så snyggt.

Kostar att ligga på topp eller... kostar det för mycket?  <help>


122
Markpooler. / SV: Gjuta platta, frågor
« skrivet: mars 05, 2009, 12:33:27:27  »
Hm, var man osäker innan känns det inte bättre nu... :)


123
Markpooler. / SV: Gjuta platta, frågor
« skrivet: mars 04, 2009, 10:34:10:10  »
Glömde nämna storlek. Hade gärna haft 4,5x9m men det blir nog 8x4 pga utrymmesskäl. ca 160 hög (150 cm baddjup), dvs 8 lager lecablock.

124
Markpooler. / SV: Gjuta platta, frågor
« skrivet: mars 04, 2009, 09:46:27:27  »
Hej Mirakeles.

Nej, har aldrig gjutit innan, men tänkte försöka hålla nere kostnaderna och göra mycket själv, så jag kommer att ge mig på ett försök. Som du säger, blir det fel springer man inte iväg med betongen så lätt... men det är bra att detta forumet finns för här är ju många som gjort det innan och kan tipsa om både bra och sånt som gått mindre bra. Tack för dina synpunkter.

Mvh Jonas

125
Markpooler. / Gjuta platta, frågor
« skrivet: mars 03, 2009, 18:45:25:25  »
Då har man kollat med kommunen och enligt dom krävs varken bygglov eller marklov, så nu kan man börja planera på allvar. Tänker gjuta platta och sen mura stommen med lecablock, men redan nu står man inför några frågor som säkert ni experter här kan hjälpa till med.

Tänker gjuta in isolering i plattan, är det tillräckligt med 15 cm betong och ca 15 cm mackadam under?

Räcker ett lager armering i så fall?

Behöver jag tjockare lager med betong i ytterkanten där blocken ska stå, typ 20-25cm? Blir ju extra tryck i ytterkanten med tanke på att blocken väger en del.

Något annat speciellt jag ska tänka på inför gjutningen?

Mvh Jonas

126
Markpooler. / SV: Blir nog pool i leca istället, armering?
« skrivet: februari 17, 2009, 09:59:10:10  »
Tack för svaren och ritningen. Det här forumet är suveränt! Återkommer med bilder när vi drar igång, men just nu känns det avlägset (snö i skåne just nu).




127
Markpooler. / SV: Blir nog pool i leca istället, armering?
« skrivet: februari 16, 2009, 20:29:05:05  »
Snyggt bygge, men det svarar inte på frågan om det behövs armering från plattan upp i stommen?

128
Markpooler. / Blir nog pool i leca istället, armering?
« skrivet: februari 16, 2009, 19:24:33:33  »
Ja, då har vi nog ändrat oss igen, och istället för färdigt paket så ska vi gjuta en platta och sen mura upp poolen med leca-block och även bygga en grunddel med trappa liknande Happy Diggers. Behövs det armering som sticker upp från plattan till de första 2-3 lagren eller kan man "strunta" i detta. Vissa säger att det inte behövs och andra man pratar med menar att poolen rasar samman om man tömmer den efter några år om man inte gör det.

Om det behövs, hur gör man detta rent praktiskt? Är leca det rätta att bygga med?

Sen en sista fråga, vi har inte riktigt bestämt om vi ska bygga 8x4 eller 9x4,5, men behöver en sådan här murad konstruktion någon förstärkning på långsidan (läste något om detta här) och hur i så fall är det smartaste att göra en sådan?

Hoppas på många konstruktiva svar, sen är vår tanke att dra igång detta projekt i Mars, sen får vi se om det hinner bli något dopp till sommaren...

129
Markpooler. / SV: ROT-avdrag + fråga.
« skrivet: januari 29, 2009, 13:05:40:40  »
Ja, då är det fortfarande lite skillnad, utbyggnaden av altanen tänkte vi göra själv, men det hade varit skönt att få hjälp med installationen och dessutom få tillbaks lite för det. Känns som man vill veta till 100% innan man bestämmer sig, ändå rätt så mycket pengar det gäller.

130
Markpooler. / ROT-avdrag + fråga.
« skrivet: januari 29, 2009, 09:02:54:54  »
Hej.

Vi funderar allt mer på en vikingpool från APool och enligt de så är de säkra på ROT-avdraget gäller för installationskostnaden (efter att de kollat upp det noga). Stämmer detta är det riktigt bra och då kommer vi definitivt att ta hjälp även med installationen.

 Någon som byggt en Vikingpool? Har även varit i kontakt med folkpool, men är fortfarande själv lite skeptisk till att gräva ner trä.

Nåja, vi får se vad det blir till slut, men en sista fråga, vi ska värma upp poolen med en värmepump, och ha allt det elektriska i förrådet ca 12 m från poolen. I förrådet har vi el via vanliga vägguttag och enligt poolfirmorna behövs det ingen elektriker utan det är bara att sticka in i väggen sen är det klart. Är det så?
En kollega behövde elektriker och hon fick en chockartad räkning i efterhand, detta vill jag inte råka ut för.

När jag ändå är igång, värmepumpar, någon som är duktig på det? På våra offerter vi fått kostar den ene 20250 och hos den andra 36990, kan det skilja så mycket i kvalitet, då den billgare dessutom verkar ha större kapacitet?

Värmepump HP 9 kW  = 20250 kr

Värmepump Powerpac 2 = 36990


Sidor: 1 ... 12 [13] 14
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag