Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - pool09

Sidor: 1 [2] 3 ... 14
11
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: juni 02, 2012, 14:37:08:08  »
Utan att ha kört någon värme i år är det 16-17 grader i vattnet nu och vi får hoppas att vi blir belönade med lite bättre väder snart. Förra sommaren ingen höjdare och nu är vi redan inne i juni med den kallaste juni på mycket länge... Men bra, har lite pyssel ändå så någon vecka till kan det vara så här, sen kallar vi hit sommaren va...?  :)

12
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: juni 02, 2012, 14:32:41:41  »
Jag har inte rört filtret, har dammsugit med frigående robot med separat rening. Nyinköpt men f.. va skönt, värt varenda krona.  Intressant du säger att flockningsmedlet gör vattnet grumligt, för det var precis det som hände, det var en liten chock att öppna på morgonen efter att ha hält i det kvällen innan. Men tror inte riktigt att mitt behövde flockas egentligen, ingen synbart på botten dagen efter men någon effekt kanske det gett nu när grumligheten börjar försvinna!  Fler som har erfarenhet att vattnet blir grumligt/dimmigt ett tag efter flockning som hälls på ytan?

Intressant att följa vattnet nu för det blir bättre för varje timme. Har chockat ännu en gång, behvör ju ha upp klor och ph. Och rör inte ph:n sig uppåt för jag köpa lite ph plus, sånt där har jag aldrig laborerat med innan. Men det har hänt mycket med vattnet på ett par dagar bara, på rätt håll. Det indikerar säkerligen att det nya filtret också blev monterat rätt. När Ph:n stiger lite ska jag köra ytterligare en omgång crystal clear algmedel, för jag börjar mer och mer tro att den svaga gröna nyansen innan var någon slags början till algbildning, men vattnet var ju då hur klart som  helst. Fick avbryta min "luftning" då det kom en rejäl omgång regn här i Skåne, men nu lyser solen igen. Vet inte om det hjälper att hålla överdraget av, men skadar inte att försöka, roligt om inte annat att betrakta sin pool som förhoppningsvis strax är riktigt fin igen... Jag är mycket hoppfull.   Väldigt bra forum förresten, här kan man få reda på det mesta!

13
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: juni 02, 2012, 11:34:44:44  »
Tycker jag ser skillnad bara jämfört med igår, betydligt klarare nu! Har även tillfälligt riktat båda inspruten ner mot botten för att röra om ordentligt. Kommer chocka det en gång till idag för att få upp klorhalten.  Har bara flockat en gång under poolens livstid och det var nu för några dagar sen. Sådan flock som hälls på vattenytan, det var efter detta det blev betydligt dimmigare i vattnet, men för bästa effekt ska ph ju ligga rätt även där. Dock blev man ju orolig när det var svårt att se roboten på poolbotten... Dock nu ser man varenda mosaikbit på botten igen och anar att jag ser ytterligare ett trappsteg klarblått, så  det verkar vara på väg åt rätt håll. Kör cirkulationen hela dagen även idag med pool öppen.
Stämmer det att chockklorering höjer Ph-värdet? Är det så kan jag vara nära att få rätt på det ju, det är möjligt att jag sett ett absolut förstadie till alger då en svag svag svag grön nyans kunde anas innan, den är borta nu och jag väntar bara på sista steget för att det ska bli helt kristallklart igen. Håller tummarna att det är så här, och häller i en chockklorering till.

14
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: juni 02, 2012, 09:28:16:16  »
Varit ute och mätt vattnet igen med stickor.

Alkalinity ca 90, mellan 80-120=OK

PH helt klart för lågt, ca 6,6 - 6,8 kanske, mellan 7,2 och 7,8 ok

Klor helt klart för lågt, ca 0,5 mellan 1-3 ok

Bör alltså chocka igen va? Mer klor höjer också PH en aning?

15
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: juni 02, 2012, 08:48:52:52  »
Hmm, har aldrig kollat alkaliniteten. Har bara brytt mig om Klor och Ph, och man har sett att vattnet mår bra. Inte en droppe regn eller snö har kunnat leta sig in under vintern, så det kan inte påverka, däremot har ju poolen varit stängd väldigt länge men det har den även tidigare år. Har alltid kört igång vid ca 10 grader i vattnet.   Inte kul när det inte fungerar, strul med filter som är utbytt, nu misstänker jag dessutom att backventilen inte fungerar som den ska, möjligt att den satt sig på något vis, men alla ledningar har varit tömda under vinter. Bor i skåne och detta var dessutom den mildaste vintern av de jag haft pool, de andra två har varit riktigt kalla.

Jag får ta en bild på nya filtret så inte slangarna sitter fel, men det tror jag inte. Vattnet nu på morgonen är inte lika dimmigt mjölkigt, men har inte heller nått den kvaliteten man är van vid. Ska försöka ta en bild där med. Då vi har svetsad liner och murad trappa, så ser man tydligt vid trappan att de översta trappstegen är blåa och fina, men lite längre ner i poolen är de inte lika klarblåa pga "dimmigheten". Kommer köra filtret hela dagen idag och med öppen pool trots kylan vi har här för att se om det möjligen kan ge någon effekt. Ska även kolla värdena en gång till och även "alkan".

16
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: juni 01, 2012, 16:10:38:38  »
Någon här skrev någon intressant, att ph-värdet kan sjunka om poolen stått stängd länge och att detta kan komma även om man inte haft problem innan! "Luftning" av vattnet kan hjälpa till här enligt den som skrev, helt enkelt bara hålla poolen öppen utan överdrag och köra cirkulationen! Jag ska testa detta ett par dagar och sen kolla med sticka igen, och därefer ännu en gång chocka och flocka.  För övrig har vattnet blivit något hack bättre, nu ser man botten men det är inte det där kristallklara som man vill ha.  Vi får se om luftning fungerar... :)  Tack för tipset, nu vill man ju prova allt för att få rätt på det.

17
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: maj 31, 2012, 12:43:18:18  »
Glömde att skriva att vi har en omgång algmedel också enligt anvsningar!  Vattner är vackert turkost, men mjölkigt/ dimmigt och man ser ej botten! Värden enligt första inlägget. Hmm, nu vill man ju ha rätt på detta, hjälp gärna till!

18
Vatten och kemi / Hjälp med vattnet!
« skrivet: maj 31, 2012, 12:34:16:16  »
Har haft jättefint och stabilt vatten i flera år, men nu får jag inte rätt på det! Vi har precis öppnat poolen och inte värmt upp ännu. Vattnet var klart vid öppning, men mosaiklinern ser inte riktigt lika blå ut nere vid botten pga lite grumlighet eller vad det är, anar an viss grön nyans, men vattnet ganska klart! I med chockklor och efter några dagar hällde jag i flockningsmedel. Nu är vattnet turkost/blått men ABSOLUT inte klart, svårt att se botten överhuvudtaget!   Den är rengjord med poolrobot med eget filter och sandfiltret i övrigt är helt nytt! Kommunalt vatten från början! Stickerna indikerar för lågt PH (är det möjligt) och för lite klor. Har dock helt i en rejäl omgång chockklor. Vad har ni för teorier angående detta?

19
Markpooler. / SV: Varning för glasfiberpool från ******
« skrivet: september 21, 2011, 14:21:42:42  »
Nu när det gått så här långt och vi ser vad denna poolleverantör går för, varför inte skriva ut vem det är och skydda fler? Sådana här skojare ska inte ha några kunder, och förtjänar inte att skyddas!

20
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Friggebod med bastu
« skrivet: augusti 15, 2011, 23:14:31:31  »
Yep, men nu har det gått ett par år, för tråkigt att inte ha något projekt... ;D

Vädermässigt har denna säsong varit usel, men om man nu vilar ytterligare över höst/vinter, borde man kunna dra igång detta till våren. Gott om tid att tänka ut hur man vill ha det, men skulle ändå vilja ha mer inspiration, gissar ändå att ett antal här har gjort något liknande, så lägg gärna in lite bilder och kom med råd/tips om ni har några!

Sidor: 1 [2] 3 ... 14
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd