CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - pool09

Sidor: 1 [2] 3
11
Markpooler. / Vinterstängning, nya frågor?
« skrivet: november 30, 2009, 13:14:32:32  »
Har precis fått hem poolplåtarna och ska lägga på dessa till helgen, men är lite kluven på vad som ska göras då man hör så mycket olika.

Till att börja med, jag bor i Skåne så världens problem med minusgrader har vi ju inte, men det kommer ju alltid ett par perioder åtminstone. Har kolleger som berättat att de låter överdrag ligga kvar och inte tömmer ur något vatten överhuvudtaget, kommentarer?

Sen har man ju hört att det är lämpligt att sänka nivån under bräddavloppet, kommentarer? Och sandfiltret, det kan ju också frysa?

Kommentera gärna, tack på förhand.

12
Markpooler. / Grus i poolen
« skrivet: augusti 20, 2009, 21:07:36:36  »
Har precis fått fart på tekniken, men ser nu efter ett par timmar att det sprutat in grus/sand från inloppen, från sandfiltret gissar jag.

Är detta vanligt vid uppstart? Eller är det något fel...  Och vad kan det bero på?

13
Byggtrådar / Lecapool äntligen färdig!
« skrivet: augusti 14, 2009, 15:37:01:01  »
Hej!

Då är det här monserprojektet äntligen färdigt. Tänkte bidra med lite bilder men kan någon bidra med en beskrivning hur man smidigast lägger in bilder?

Angåedende projektet kan man ju lungt säga att det var mer jobb än man trodde från början...

Gräva grop, gjuta platta, mura stomme, bygga trappa, putsa, liner, teknik, trädäck, färdigt...

Men det är ju bara det att varje etapp tar TID, och under tiden ska det vanliga jobbet skötas, barn, hus, fru  ;D, hund mm. Jag är imponerad av alla som tagit sig tid att bygga själv, bra jobbat!!!   O0

Grävningen gjorde vi i mars så givetvis går det att slutföra snabbare om man bara hade fått chansen att jobba lite mer koncentrerat, men det fick aldrig jag...

Blir en kort säsong i år och dyra dopp, men nu är det FÄRDIGT så nästa sommar ska det bara njutas, och om man får säga det själv, fa.. vad snyggt det blev!  ;D

14
Markpooler. / Isolera lecapool?
« skrivet: april 30, 2009, 15:24:29:29  »
Hej!

Då är snart stommen färdig och nästa steg kan ta vid. Hade tänkt isolera utsidan runt om, men en som var och tittade på bygget i går sa att det var fullkomligt onödigt att isolera, han menade att lecan isolerar i sig och att sätta mer utanpå bara blir kaka på kaka. Jag har den bredare varianten av lecablock (25x19x59).

Jag vet att kostnaden för isolering är liten i förhållanden till totalsumman, men ger det ingen effekt så är det ju onödigt att slänga de tusenlapparna i sjön. Vad säger ni andra, isolera eller inte?


15
Markpooler. / Första bakslagen, samt en fråga
« skrivet: april 27, 2009, 20:53:42:42  »
Då är man mitt i projektet och de första bakslagen har kommit över en. Har gått bra så här långt och allt var förberett för ännu en dags arbete i "gropen". Efter att ha blandat en omgång bruk i cementblandaren går drivremmen av... så då var den dagen förstörd. Letat hela dagen efter en likadan men det verkar inte finnas, har hittat en som är 2mm större så får se imorgon om den orkar driva runt blandaren med bruk i...

Fick också leverans av alla pooldetaljer idag, och då fattas en lampa, en transformator samt ett rör... Typiskt när de ska muras in imorgon...

Men, det har i alla fall dykt upp en fråga angående inloppens placering, tänkte sätta dessa efter 5 lager leca (av 7), är detta rätt eller ska de sitta lägre, högre?


16
Teknik / 3-fas eller 1-fas, och hur stor blir belastningen?
« skrivet: april 01, 2009, 13:48:55:55  »
Då är man mitt i bygget och det är dags att snart koppla in elen. Tänkte ha all teknik i förrådet som ligger ca 12 m från poolen. Det jag undrar över då, till vår pool 8x4m, hur stor pump behövs för nu blir det ju en bit till poolen och vad är bäst och vanligast, 1-fas eller 3-fas. Poolen ska värmas upp med en värmepump, 3-fas där också? I vårt förråd finns det redan el installerad typ lampor och väggutag, sen ligger där en extra ledning som inte är inkopplad än, så jag har så att säga 2 elledningar in i förrådet, om jag nu kopplar den extra ledningen till en 3-fascentral, räcker det då både till pump och värmepump?

Belysningen till poolen kommer att kopplas till ett helt annat uttag som ligger närmre poolen. Jag kan ju inte så mycket om el som ni förstår, så jag börjar här och hoppas på konstruktiva svar... ;D

17
Markpooler. / Problem med grundvatten
« skrivet: mars 23, 2009, 08:48:50:50  »
Ja, då var grävningen klar och dräneringen i marken, MEN det visade sig att här finns väldigt mycket grundvatten. Det är väl som mest vatten nu och lär sjunka något till sommaren så klart, men nu är det så mycket att det stiger över dräneringsslangen, det går att pumpa bort men efter ett par timmar är det lika mycket igen.

Funderar att "kapa" poolen 10 cm på höjden och lägga på 10cm extra 0-50 i botten, vilket då innebär att jag är 20-25cm över vattenivån som det ser ut idag. På detta kommer sen 10cm isolering och 15 cm platta, vilket då innebär att det är 45-50 cm ner till vattnet från plattan. Är detta ok, finns det någon risk?

Har aldrig varit med om det, men kan jag lägga en dräneringsslang till en bit ovanpå den andra eftersom den "första" vattentäcks och är fylld med vatten om jag inte konstant pumpar, för jag kan väl inte ha en pump som konstant är igång, känns dyrt... Känns som en billig backup att bara lägga en slang till och koppla till samma brunn, någon som förstår vad jag menar...? :)

Hoppas på många kloka svar angående detta, tack på förhand.

18
Markpooler. / Putsa på lecablock
« skrivet: mars 16, 2009, 12:21:26:26  »
Hur har ni andra gjort som byggt med leca? Jag tänkte putsa insidan, sen lägga sån där grön täckduk både på botten och sidorna och sen 1,5mm platssvetsad liner.

Min fråga är, hur tjock puts har ni andra använt? Jag tänkte bara ha ett tunt lager, 2-3 mm alltså i stort sett bara slamma väggarna riktig släta, utan att putsa in något nät. Har pratat med en murare  och ska det putsas med nät bygger det ca 15-20mm, behövs det verkligen här?

Läste i ett gammalt inlägg här att det finns farhågor att tunn puts trillar och sen kanske gör avtryck på grund av vattentrycket, eller?  Kommentarer?

Min förhoppning är att ni säger att det är OK att bara tunnputsa utan nät, det blir enklast så... :)

19
Markpooler. / Hur mycket har ni betalt?
« skrivet: mars 07, 2009, 20:32:25:25  »
Efter att ha tagit in offerter från ett par poolfirmor, som varit ganska saltade, så har vi ju bestämt oss för att bygga själv, gjuten platta och sen stomme i leca, storlek 8x4 samt med invändig murad trappa. Enligt mina egna preliminära beräkningar skulle detta bli bra mycket billigare.

MEN, har nu fått offerter från ett par poolfirmor igen på alla "lösa detaljer" såsom skimmer, inlopp, 2 lampor, anslutningar, kopplingar, värmepump, filter mm + platssvetsad liner. Överdrag finns ej i detta, och så ska sägas att alla detaljer är i rostfritt. Pris ca 112 000:-inklusive moms.

Då tillkommer alltså grävning, mackadam, arbetet för att gjuta platta+betong, lecablock, armering, isolering, murbruk samt så klart allt arbete med att mura och putsa stommen samt göra trappa. Till detta kommer sen ett överdrag ca 20000 som grädde på moset.

Jag spaltar gärna upp offerten jag fått om någon är intresserad. Belysning och rostfria detaljer kommer alla från Pahlens.

Men min fråga till er, är ovanstående rimligt? Så som jag ser det kommer det inte skilja så mycket i pris jämfört med ett paket från tex folkpool inklusive arbete, det som jag vinner på det är att jag får en gedignare stomme, allt i rostfritt istället för i plast samt att jag får designa trappan och får den i den platssvetsad liner den med istället för en avvikande färg vilket jag inte tycker är så snyggt.

Kostar att ligga på topp eller... kostar det för mycket?  <help>


20
Markpooler. / Gjuta platta, frågor
« skrivet: mars 03, 2009, 18:45:25:25  »
Då har man kollat med kommunen och enligt dom krävs varken bygglov eller marklov, så nu kan man börja planera på allvar. Tänker gjuta platta och sen mura stommen med lecablock, men redan nu står man inför några frågor som säkert ni experter här kan hjälpa till med.

Tänker gjuta in isolering i plattan, är det tillräckligt med 15 cm betong och ca 15 cm mackadam under?

Räcker ett lager armering i så fall?

Behöver jag tjockare lager med betong i ytterkanten där blocken ska stå, typ 20-25cm? Blir ju extra tryck i ytterkanten med tanke på att blocken väger en del.

Något annat speciellt jag ska tänka på inför gjutningen?

Mvh Jonas

Sidor: 1 [2] 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag