Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - pool09

Sidor: [1] 2 ... 14
1
Markpooler. / SV: Hur laga kopplingen?
« skrivet: juni 11, 2020, 20:30:45:45  »
Denna slang har ju varje vinter varit utan vatten.        Märkligt är det,  resten är ju som ny o normalt ska inte detta hända.      Ja ja, åkte på drygt 25m ny slang, lite lim o rengöring, samt en jä... massa jobb.  :).   2000kr ca men nu är alla limningar gjorda. Kunde varit betydligt värre.       La ner dubbla rör så skulle detta hända igen kan jag byta slang utan att gräva.  :).   Varit lite tveksamt vädret så vi inte har inte tappat såååå mycket i tid. Imorgon börjar vi värma vattnet o återställa tomten!   

2
Markpooler. / SV: Hur laga kopplingen? Kolla här!!!
« skrivet: juni 11, 2020, 19:58:59:59  »
Bifogar en halvmeter av slangen som satt vid bräddavloppet, och som också var anledningen till att vi nu har ny slang.    Spruckit lite här o där o är relativt skör. Dock från utsidan så det talar ju emot att det skulle vara något från kloret. Vi Chockklorerar i stort bara vid öppning  o stängning o har sällan problem med vattnet.

     Tror på otur vid tillverkningen ändå mest, resten av de 20 metrarna bort till förrådet var slangen som ny. Mycket märkligt. Men många av dessa knottror har spruckit rakt igenom.

3
Markpooler. / SV: Luft ut ur inloppet och luft i filtret
« skrivet: juni 10, 2020, 23:19:31:31  »
Bubblor i inloppen betyder läckage någonstans mellan bräddavlopp o pump.     Testa det enkla först o gå över alla kopplingar osv, räcker en läcker så suger det luft. Kolla locket på pumpen så det håller tätt. Osv osv.  Att du tappar vatten är ju inte bra, kan ju vara överallt...  hål i slangen på väg tillbaka till poolen, hål i liner osv.  KOmmer du åt att kontrollera slangarna?      Är det hål i liner så stäng av cirkulationen o se var vattnet slutar sjunka, där hittar du hålet någonstans.  Lycka till.

4
Markpooler. / SV: Hur laga kopplingen?
« skrivet: juni 10, 2020, 23:12:31:31  »
Till Erik, det är en pvc, vanlig förstärkt poolslang som tål nedgrävning. 50mm.   Trots det har jag valt att dessutom lägga den i rör för extra skydd.

5
Markpooler. / SV: Hur laga kopplingen?
« skrivet: juni 09, 2020, 23:45:49:49  »
Jag har nu grävt upp ända bort till mitt förråd, en bra bit och tomten ser ut som f.. men förhållandevis lättgrävt, så inte hela världen. Ska bli skönt att återställa.   Ny slang köpt o inkopplad, kör utan bräddavlopp just nu för att rädda vattnet...  Kommer även lägga ny slangen i rör för extra skydd.  MEN, nu när jag grävt upp gamla slangen så är den HELT OK, dvs utan åverkan på MÅNGA meter som legat under mark.  Där jag haft problem är ca 0,5 till 1m efter bräddavloppet.  Här har jag fått ett flertal hål o knottror i slangen. Inga djur utan det är slangen som spricker.   Den är väldigt "skör" skulle jag säga just på denna lilla bit.   Byter ut hela vägen trots allt i förebyggande så det inte sprider sig.  Jag ska ladda upp bild vid tillfälle så ska ni få se.             
Egen teori är 2 grejer som kan skett.  Nr1, måndags-ex av slangen? Fel vid tillverkning som till slut inte orkade mer. Ändå gått 11 år.    Nr 2, chockklorerar vid öppning o stängning, fått tips om att lägga detta i bräddavloppet.  Där är ingen skada, men slangen kanske till sluts nötts av koncentrationen efter 11 år?  Är ju inte ofta det sker, men sen blir blandningen så svag ju längre bort från bräddavloppet det kommer o därför inga problem med slangen där.    Men då tycker jag fler borde fått detta problem....

Mathias S, där var slang tillräckligt för att få på en muff under brädavloppet, men vågade ej då slangen var så skör. Kommit på en lösning som jag ska visa när jag testat den om några dagar... :)

6
Markpooler. / SV: Hur laga kopplingen?
« skrivet: maj 21, 2020, 22:36:40:40  »
Var tvungen googla runt lite, och visst har de flesta gängat vid bräddavloppet.   Jag har inte själv gjort min installation där och aldrig funderat på det, funkat bra i 11 år.  Men vit poolslang limmad upp i bräddavloppet, där är ju inget alternativ vad jag ser så det måste vara rätt. Finns inga gängor där på något annat sätt.    Däremot kunde man istället för min limmade böj som kommer sen ha en gängad lösning där. Men så är inte fallet....       Måste kolla imorgon hur mycket slang som blir kvar om man skär bort hela min böj.  Är på jobbet nu.  Har man lite flyt så räcker det till en ny lösning... hoppas, det hade varit det absolut enklaste och hållbaraste...

7
Markpooler. / SV: Hur laga kopplingen?
« skrivet: maj 21, 2020, 19:49:59:59  »
Mathias S,  det är limmat upp i bräddavloppet! Tittar du noga ser du vit slang komma ner till den gråa böjen. Det är sen undersidan till vänster på den grå som släppt något nu efter många år.  Resten av slangen sitter stenhårt så omöjligt få av för limma om. Finns det något som kan lösa limmet så man får ut det helt?

Eller går det täta det lilla hålet som blivit? Men svårt se det hålls, finns ju liksom inget att bygga något mot.  Kapar jag slangen vid den grå böjen  kan jag aldrig limma om.     Ett alternativ vore om det funkar att skära bort den grå böjen helt. Limma på en ny till slangen som kommer ner från bräddavloppet. Köpa en bit slang o en rak koppling för att möta upp slangen som kommer i det orangea röret. Och skära bort en bit av det orangea för att komma åt.         Kruxet med alternative är att böjen kommer högre upp än slangen från det orangea röret. Vet inte om det gör något. 

8
Markpooler. / Hur laga kopplingen?
« skrivet: maj 20, 2020, 09:35:55:55  »
Fråga. Limningen på den grå kopplingen ( under bräddavloppet) har släppt på undersidan närmst det orangea röret.  Ca en tumnagels storlek är hålet som den vita slangen glidit av. Detta efter 11 år.   Resten sitter som berget. Någon idé om hur man kan laga detta? Skulle vilja limma om hela men hur får man resten att släppa i så fall?   Eller kan man täta på annat vis?  Vill ju det ska hålla...  måste lösa detta NU för säsongen börjar nu.   Tacksam för hjälp!

9
Teknik / Luftbubblor i pool och dåligt tryck i pumpen
« skrivet: juni 11, 2019, 12:11:03:03  »
Jaha, efter 10 år så börjar det strula.  Har läst mycket och vet en del om problemet, men innan man tvingas gräva upp hela marken försöker jag här...     Till problemet, slutet av förra säsongen började det komma lite luftbubblor i poolen, hittade inte felet då utan lät det vara eftersom det var snart vinterstängning.  Men nudå, vid uppstart är det mycket värre. Det verkligen ÖSER in luftbubblor i poolen, inte enstaka utan verkligen mycket o konstant.        Efter att ha läst mycket förstår jag problemet är på sugsidan mellan bräddavlopp och pump så som jag fattat det.    Har kollat alla kopplingar typ 14 ggr, haft av, smörjt, kollat så de är täta osv osv osv. Rensat pumpkorg, kollat tätningen vid pumplocket.  Kopplat förbi backventilen om det skulle vara den som strulade men samma skit.        Börjar misstänka pumpen, då man läst om otäta axeltätningar, den är ändå 10 år.    Men kan den ENSAM OM det är axeltätningen, ge så mycket luft.  Vattnet orkar aldrig upp till toppen av pumpen, utand det tappar tryck och man ser hur vattnet flödar.  Har inget läckage i poolen utan vattennivån är konstant.      Är det inte pumpen, så återstår slangen från bräddavlopp in till pump, som ligger fint under mark den största biten.  SKulle den verkligen kunna börja jävlas plötsligt efter 10 år?       Ni får gärna hjälpa till, vill ju få rätt på detta utan att gräva upp tomten.       Hur kan man enklast kolla om pumpen inte är tät?  Den läcker inget i alla fall.!

10
Vatten och kemi / SV: Hjälp med vattnet!
« skrivet: juni 03, 2012, 20:21:08:08  »
Vattnet nu helt perfekt efter 3 dagars körning med filtret, tror aldrig jag haft klarare vatten även om det varit bra innan. Det dimmiga/mjölkiga efter flockningen är borta och nu ser det riktigt aptitilgt ut, nu vänter vi bara på sommaren!

DOCK, lite smolk i bägaren, har ett läckage på sugsidan, vilket jag heller aldrig haft innan. Luftbubblor in i poolen via inspruten. Det läcker några droppar vid backventilen i förrådet när man stänger cirkulationen, inte annars. Ber till högre makter att det är där läckan är, ska väl mycket till om det hänt något under mark då slangarna dessutom ligger inpackade i extra rör och ligger helt stilla där under. Skönt när det inte strular...

Sidor: [1] 2 ... 14
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd