Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Oneill

Sidor: [1]
1
Artiklar och läsvärt. / Poolteam i konkurs
« skrivet: juli 10, 2020, 21:15:26:26  »
Poolteam har nu gått i konkurs
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0nP1aB/poolforetag-pa-limhamn-i-konkurs

Har man beställt varor och betalt som man ej fått än gör man nog bäst i att försöka göra anspråk även om det nog kan bli svårt tyvärr.

2
Vatten och kemi / Mäta och tänka Redox
« skrivet: april 22, 2020, 15:17:39:39  »
Hej!
Har precis beställt mig en control station (inte fått leverans än) med Ph och Redox.
Det jag har förstått så är redox ett totalvärde på kvalliteten av vattnet. har försökt läsa mig till och även om jag inte känner mig så korkad så känns det här med redox som grekiska just nu. Klor PH alka och cya har jag fått kläm på men nu ska jag alltså börja ränka redox och har ingen aning om hur det funkar eller vilka värden man ska eftersträva.

CS kommer ju sköta det mesta automatiskt om det funkar som det ska i teorin men det är fortfarande bara syra och klor den tillsätter. när jag läst så har jag hittat en massa matematiska formler för att räkna ut hårdhet m.m för att se att man har rätt värden innan man sätter igång.

Vill någon vänlig själv förklara hur det här med redox funkar. Tänk er att ni ska förklara det för ett barn så kanske till och med jag får grepp om det.

Redox for dummies! :)

Mvh Micke

3
Vatten och kemi / Oorganiskt klor som inte höjer PH
« skrivet: augusti 12, 2019, 12:21:45:45  »
Är det någon som vet om det finns någon klorpuck som tex innehåller kalciumhypoklorit och således inte innehåller cya men som inte höjer PH värdet. Helst en PH neutral puck alternativt en PH sänkande.
Har idag testa en men den höjer PH värdet hela tiden så det går åt en hel del PH minus.
Så antingen en liknande pucka som sänker PH så kan man alternera och på så sätt hålla PH balansen men helt har jag givetvis en PH neutral cyafri puck. existerar det ens?

4
Teknik / Poolbelysning LED
« skrivet: juli 15, 2019, 23:20:47:47  »
Hej!
Har två st pahlen classic rgb led i min pool.
De står på pahlens sida att en sån lampa drar 25w.
I manualen står det att det ska vara 60/300w.
Menar dom då att det ska vara en 60w om man har 1 led och 300w om man har 2 eller fler led lampor?

Varför jag frågar är för att elektrikern har monterat en 60w transformator till båda mina led lampor och säkringen i transformatorn har nu gått två gånger och den blir tok varm.

Rent teoretiskt borde en 60w trafo funka då 25+25 endast är 50w. Men ledarna kanske toppar högre.

Tilläggas bör att säkringen verkar bara gå när jag har fast sken på belysningen. När ledarna byter färg verkar säkringen hålla.

Någonstans längst bak i huvudet har jag för mig att jag hört någonstans att ska man ha två classic led på samma transformator så behöver man en 300w. Snälla hjälp mig att räta ut problemet

5
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / montera gasfjäder
« skrivet: juli 09, 2019, 21:50:30:30  »
Hej!
Har nyligen byggt mig en dynlåda modell strörre i tryckat 28x120 virke.
den är 180cm bred och 70 cm djup.
Luckan är ju som ni kan lista ut inte världens lättaste. inget större problem för mig men alldeles för tungt för barnen och det finns en risk att dom kan klämma sig. så nu är min fråga helt enkelt:
tänkte sätta dit en gasdämpare/gasfjäder för att luckan ska bli lättare att öppna och inte smälla igen men vad behöver man för kraft i newton hur lång behöver dom vara och var på kortsidan ska den monteras? hur tar jag reda på måtten?
luckan kanske väger 20kg och öppnar den ca 110 grader.

6
Markpooler. / Limma vägg foam
« skrivet: maj 03, 2019, 20:18:00:00  »
Nu behöver jag er hjälp!
Inser att mitt spraylim inte kommer att räcka och vill helst slippa åka upp till poolstore imorn (tar för lång tid).
Så nu behöver jag tips på var jag kan hitta bra sprylim som funkar och som är vattenbeständigt. Kollade ett spraylim jag hade hemma från biltema men det funka inte för cellplast.
Har närhet till xlbygg, k-rauta, biltema, byggmax och jula. Någon som vet nåt som funkar och vem som har det? Kommer nog behöva 2 burkar så priset spelar ju mindre roll bara det funkar.
Har en långsida kvar golv och trappa kvar att limma mattan på och bara två burkar spraylim

7
Pooltäckningar / Qualitypool
« skrivet: november 11, 2018, 20:03:41:41  »
Hej! Finns det någon i hyffsad närhet till Nykvarn i stockholm som har ett qualitypool flat eller flat design tak? Alternativt ett alucover ariel tak med bara en skena som man skulle kunna komma förbi och kika på? Har själv beställt ett sånt tak men skulle behöva kika lite på skenan och infästningen då jag ska börja skruva altan och tänkte fälla ner skenan i däcket.

8
Byggtrådar / Thermopool 8x4 med helgaveltrappa och teknikrum från poolstore
« skrivet: september 26, 2018, 08:27:22:22  »
Hej!
Ja då var jag igång då och det är väl dags att starta en byggtråd

Vi har beställt en 8x4m pool med helgaveltrappa och teknikrum från poolstore. Det kommer att bli en persia grey liner och rostfria detaljer. Till detta skall vi även bygga en ny altan på ca 160 kvm.
Tanken var att vi skulle börja gräva nu i oktober men den tidsplanen sprack ganska fort då grävaren (som är en bekant till oss) ringde och sa att han hade en lucka så nu kör vi.
Sagt och gjort. Fick börja med att riva upp en stor del av vår stenläggning samt gräva upp en hel del blommor som skall sparas då vi är tvugna att flytta våra blomster land.                                                                                                                                                                                                                                             

9
Markpooler. / Montage trall nära thermopool
« skrivet: september 24, 2018, 19:38:21:21  »
Hej!
Är i startfasen av att bygga pool. Ska väl i sinom tid starta en bygg tråd om det men för tillfället finns inte riktigt tid när man dessutom har två små barn.

Nu till mina funderingar jag behöver hjälp med.
Det första är att jag kommer att bygga en thermopool från poolstore. Högst upp kommer det ju att monteras en linerlist som bygger 1cm. Vill ha tallen så nära som möjligt så jag inte får en glipa mellan trall och pool. Hur har ni andra fäst trallen på pool krönet? Har ni gjutit in träklossar eller har ni lagt någon distans? Kan man limma det tryckade på poolen direkt och hur funkar det då när virket torkar och krymper lite.

Lägg gärna upp bilder på lösningar och ideer på hur ni själva gjort.


Fråga nummer 2 är en klassiker här som många frågat men få. Svarat och visat vettigt efter att jag surfat runt mycket.
Nedfällt teknikrum, hur har ni gjort med tak till det för att hålla det så torrt som möjligt.
Kommer givetvis dra el för utomhusbruk som tål väder och vind och golvbrunn finns på plats. Har flera ideer själv där men vill gärna ha ny inspiration.


Gjutning kommer att ske på fredag av platta.

// Micke

10
Markpooler. / PP-pool
« skrivet: maj 31, 2018, 13:51:59:59  »
Hej!
Står i valet och kvalet att bygga pool och tittar runt på alla möjliga alternativ och just nu kikat in lite extra på PP-pool då det verkar smidigt.
Skulle vara skönt att komma bort från att gjuta med betong så mycket. Hittat en leverantör med väldigt bra priser som säger sig att man inte behöver betongplatta samt att det räcker att återfylla med 8-16 singel i väggarna. vad tror ni om detta?
någon som byggt pp-pool som kan berätta lite om sina erfarenheter?
vad brukar det landa på i pris för en 3,5x7m ink pump m.m...grund fungerande system?
någon som använt sig av PP-pool i östergötaland som kan uttala sig om dom? hittar dom inte när jag söker på alla bolag eller merinfo.

vore väldigt tacksam för bra svar

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd