Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - pool09

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / Hur laga kopplingen?
« skrivet: maj 20, 2020, 09:35:55:55  »
Fråga. Limningen på den grå kopplingen ( under bräddavloppet) har släppt på undersidan närmst det orangea röret.  Ca en tumnagels storlek är hålet som den vita slangen glidit av. Detta efter 11 år.   Resten sitter som berget. Någon idé om hur man kan laga detta? Skulle vilja limma om hela men hur får man resten att släppa i så fall?   Eller kan man täta på annat vis?  Vill ju det ska hålla...  måste lösa detta NU för säsongen börjar nu.   Tacksam för hjälp!

2
Teknik / Luftbubblor i pool och dåligt tryck i pumpen
« skrivet: juni 11, 2019, 12:11:03:03  »
Jaha, efter 10 år så börjar det strula.  Har läst mycket och vet en del om problemet, men innan man tvingas gräva upp hela marken försöker jag här...     Till problemet, slutet av förra säsongen började det komma lite luftbubblor i poolen, hittade inte felet då utan lät det vara eftersom det var snart vinterstängning.  Men nudå, vid uppstart är det mycket värre. Det verkligen ÖSER in luftbubblor i poolen, inte enstaka utan verkligen mycket o konstant.        Efter att ha läst mycket förstår jag problemet är på sugsidan mellan bräddavlopp och pump så som jag fattat det.    Har kollat alla kopplingar typ 14 ggr, haft av, smörjt, kollat så de är täta osv osv osv. Rensat pumpkorg, kollat tätningen vid pumplocket.  Kopplat förbi backventilen om det skulle vara den som strulade men samma skit.        Börjar misstänka pumpen, då man läst om otäta axeltätningar, den är ändå 10 år.    Men kan den ENSAM OM det är axeltätningen, ge så mycket luft.  Vattnet orkar aldrig upp till toppen av pumpen, utand det tappar tryck och man ser hur vattnet flödar.  Har inget läckage i poolen utan vattennivån är konstant.      Är det inte pumpen, så återstår slangen från bräddavlopp in till pump, som ligger fint under mark den största biten.  SKulle den verkligen kunna börja jävlas plötsligt efter 10 år?       Ni får gärna hjälpa till, vill ju få rätt på detta utan att gräva upp tomten.       Hur kan man enklast kolla om pumpen inte är tät?  Den läcker inget i alla fall.!

3
Vatten och kemi / Hjälp med vattnet!
« skrivet: maj 31, 2012, 12:34:16:16  »
Har haft jättefint och stabilt vatten i flera år, men nu får jag inte rätt på det! Vi har precis öppnat poolen och inte värmt upp ännu. Vattnet var klart vid öppning, men mosaiklinern ser inte riktigt lika blå ut nere vid botten pga lite grumlighet eller vad det är, anar an viss grön nyans, men vattnet ganska klart! I med chockklor och efter några dagar hällde jag i flockningsmedel. Nu är vattnet turkost/blått men ABSOLUT inte klart, svårt att se botten överhuvudtaget!   Den är rengjord med poolrobot med eget filter och sandfiltret i övrigt är helt nytt! Kommunalt vatten från början! Stickerna indikerar för lågt PH (är det möjligt) och för lite klor. Har dock helt i en rejäl omgång chockklor. Vad har ni för teorier angående detta?

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Friggebod med bastu
« skrivet: augusti 10, 2011, 10:44:31:31  »
Blir kanske till nästa år, men är det någon som gjort detta? Dvs, jag tänker mig en friggebod på 15 kvadratmeter som går i stil med huset, och helt anpassad för att bara rymma en bastu och en kyl kanske... ;D

Som ett litet relaxrum alldelels intill poolen, och någon form av sittgrupp eller soffa i lite mindre format lär också få plats, och så en Tv på ena väggen för lite fotbollsmatcher osv.

Ena långsidan som vätter mot poolen, ser jag framför mig med lite större glaspartier så man hela tiden har kontakt med poolen.

15 kvadratmeter är ju ändå ganska mycket, och bastun tar ju inte så mycket plats, MEN, är det någon som gjort något liknande och kan bidra med lite inspiration, både utvändiga och invändiga bilder?

5
Markpooler. / Gummipackningar...
« skrivet: maj 06, 2011, 14:07:37:37  »
Gud vad jobbigt detta är, poolen har överlevt 2 stränga vintrar, man har lärt sig från sina misstag, men ändå fungerar det inte till 100%...

Det verkar som om packningen till locket på sandfiltret har "krympt" och inte räcker ner och tätar tillräckligt, vilket gör att det kommer lite vattendroppar då och då som rinner ner längs filtret, har försökt att täta detta på olika sätt men det går inte.

Värre är  packningen som hör till pumpen , den som sitter på plastkorgens översida som man har i pumpen. Denna verkar nästan ha blivit sladdrig (för stor), pumpen har varit i inomhusklimat hela vintern. Det läcker inte vatten under drift, men där är inte helt tätt luftmässigt, och stängar jag av cirkulationen så tränger vatten ut under pumplocket pga av det tryck som finns i systemet.

Har bra cirkulation i systemet, ingen luft alls i inloppen, bra sug i skimmern, MEN hur tätar jag pump och filter?

Under drift kommer det mycket luft från botten av sandfiltret och vattennivåen sjunker en aning i filtret, detta går snabbt att lufta ut, men jag kan ju inte ha det så här...

Har även provat att dammsuga idag via filtret, inga problem och bra sug, så problemet är ju det jag har lokaliserat.
Är det någon som råkat ut för samma, att det inte 100% sluter tätt men ändå går att köra, men att nivån sjunker i filtret pga luft efterhand?  Har inga problem med vattenläckage, det har aldrig försvunnit något vatten, men jag tror att pumplocket suger in luft.

Detta problem fanns inte alla första säsongen, tendens till detta förra året, men nu 3:e säsongen är det ju kass. De jag köpte pump och filter av menar på att det inte är något fel för det har ju fungerat, och motor och filter uppfyller ju sin funktion, men jag vill ha ett 100% torrt förråd och ett 100% luftfritt system, vad göra?

6
Vatten och kemi / Vattnet inte kristallklart längre
« skrivet: juli 24, 2010, 16:09:36:36  »
Har haft så fint vatten hela säsongen, fram till nu...

Var bortrest ett par dagar och då stog pumpen avstängd. Vid öppning såg jag direkt att det inte var som det brukar. Man ser fortfarande tydligt ner till botten men det känns som det är en aning mjölkigt eller något. Har chockklorerat och låter pumpen gå dygnet om nu och något bättre har det blivit, men absolut inte kristallklart.

Har mätstickor, men jag undrar har alla ni andra digitala avläsare? Tycker det är svårt att exakt bedöma värdena på stickorna (när man ska jämföra med färgen på burken) men ni andra brukar presentera så fina värden... <dontkn>

I alla fall, har testa med några sticker och fått fram:

PH - Runt 7,2 är det på något håll så är den i så fall för låg (tycker färgen ligger mellan 6,8 o 7,2

Klor OK

Alkalinity - typ 100 och enligt burken så är 80-120 ok

Sen det sista som jag inte vet vad det är,

Stabilizer 0   där är tydligen 30-50 perfekt, men mitt visar 0


Jag har aldrig flockat poolen vilket jag tror hade hjälpt lite. Har ett par flaskor med flytande flockmedel. Så som jag fattat så hälls det ovanpå ytan med cirkulationen avstängd, och sen blir det som geleklumpar på botten , men det som gjorde mig fundersam var att någon här skrev att man inte skulle dammsuga upp detta för det var ett helv... att få in i systemet, men hur ska man då få upp det?


Har också läst att mjölkigt vatten oftast beror  på för högt ph, men mitt enligt stickan verkar ju ok eller i så fall lite lågt (stickorna är inte gamla)

Hur hade ni gått vidare nu för att få tillbaka det fina vattnet?

7
Markpooler. / Problem med grannar
« skrivet: juni 17, 2010, 18:52:57:57  »
Det var inte länge man fick glädjas åt att ha allt färdigt. Kopplade in poolvärmepumpen häromdan och den fungerar utmärkt, har kört den nu i ett par dagar, inga problem alls.

FÖRUTOM grannarna då, ja, inte ens våra "riktiga" grannar, för de som här närmst till pumpen störs inte alls... Det var de här vi var oroliga för, men de upplever inga problem.

Däremot ett hus ännu snett mitt emot oss, bra mycket längre bort än våra grannar, de gnäller och frågar om allt är som det ska, om pumpen fungerar som den ska för den låter väldigt mycket...

Jag tycker den är ganska tyst, en Gullberg Jansson vertikal modell a 23000:-

Dessa människor är kända för att gnälla på ALLT, men jag känner bara att jag blir RIKTIGT förbannad och har lust att säga vad man känner till dom.

MEN, finns det några regler osv för placering av en värmepump? Detta finns ju till vart och vartannat hus, mycket mer än bara till pooluppvärmning. Vår pump har en given placering bakom vår carport/förråd men det står visserligen ända ut till tomtgränsen. Men vi har satt den så långt bort från våra grannar som vi kan, för det var till deras uteplats vi var rädd att den skulle störa men de upplever som sagt inga problem alls.

Har jag rätten på min sida? Tänkte ringa till kommunen imorgon och höra om det finns några regler om detta, men under tiden, någon som vet något om detta eller upplevt något liknande?

I sluttändan vet jag i alla fall att allt bottnar av ren avundsjuka, för vem vill inte ha en färdig pool med 27-28 grader... O0

8
Teknik / Problem med fliter och dammsugning
« skrivet: maj 23, 2010, 14:35:19:19  »
Försöker starta poolen och cirkulationen har fungerat fint, bra tryck och ingen luft i systemet.

MEN, efter ett försök att dammsuga gick det inte så bra, efter att ha kopplat in den tog det ca 15 sek, sen sprutade det in luft i poolen via inloppen. Stängde av och tog bort dammsugaren, och det ser bra ut igen i poolen, bra tryck och ingen luft, men filtret "tappar" vatten, det ska ju vara fullt ända upp, men efter några timmar har det sjunkt några centimeter, tömmer jag ur luften stiger det igen men återkommer igen. Vad är det för fel, och varför kan jag inte dammsuga?

Poolen i sig läcker inget och ett par centimeter lägre nivå i filtret kommer ju aldrig att märkas. Och är det en läcka borde det väl synas i inloppen genom att det blir kolsyreliknande där?

Är det bara att system måste tömmas på luft ordentligt, eller bör man vara rejält oroligt eftersom vattennivån i filtret sjunker en aning under drift? Det sjunker inget när pumpen är avstängd. Filter  och pump står ovan vatten ca 15 m från pool och när jag stänger av pumpen "behåller" jag vattnet i  flitret genom kulventiler.

9
Markpooler. / Poolrobot
« skrivet: maj 15, 2010, 21:01:00:00  »
Funderar på en poolrobot som inte kopplas till poolreningen, utan en som är helt "frigående" med eget filter. Åsikter, är det onödiga pengar eller värt varenda krona? Har ju bara haft poolen en säsong men tror nog det skulle vara skönt att bara plumsa i roboten och så är man igång direkt.

Fråga nr 2 i så fall till ni som har en, vilken modell ska man i så fall köpa, och beskriv gärna det ni gillar och inte gillar med just er modell. Mycket tacksam för svar, för jag är fortfarande i valet och kvalet om man ska köpa en eller inte. Förra säsongen kunde jag låna en robot som man kopplar till poolens reningsverk, och den fungerade utmärkt och går på ca halva priset jämfört med de andra, men lite mer jobb ju...

10
Markpooler. / Sönderfrusen hårdplast till pumpen
« skrivet: april 25, 2010, 18:16:25:25  »
Höljet till poolpumpen har fyst sönder och där är en liten spricka som gör att den läcker ut allt vatten. Kan jag täta detta på något sätt, för motorn och pumpen i övrigt är det ju inget fel på.

Sprickan sitter precis under korgen som hindrar större smuts från att komma in i systemet igen, alltså precis i skarv mellan botten och sidan.

Vad göra?   Snart dags att dra igång ju så det börjar inte så bra... hoppas poolen är hel    :'(

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd