Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Nybliven ägare av gammal pool  (läst 144 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Per Jonsson

Nybliven ägare av gammal pool
« skrivet: juli 22, 2021, 21:17:47:47 »
Hej! Jag har en gjuten betongpool med klinkers i botten. Pump och filter är en gammal Culligan med värmeväxlare för uppvärmning via fjärrvärme. Jag ska rengöra poolen, som är tömd. Dessutom finns några cm regnvatten i den. Det finns både bräddavlopp och bottenavlopp. Vid brödsavloppet finns en lucka märkt V, en sån man kan se i gatan. Under finns en stång med rektangulär fattning att skruva på, och enligt förra ägaren ska man kunna tömma poolen genom att vrida på denna stång. Det rinner dock väldigt långsamt, eller knappt alls. Nån som vet hur denna funkar? Antar att vattnet åker ut i en stenkista eller annan infiltration under mark. Kan kanske vara dålig funktion på denna. När man väl fyllt poolen vill man ju inte heller att det ska stå och småläcka ur bottenavloppet heller. Tips hur man ska tänka kring denna bottenplugg mottages tacksamt!
// Per

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad TommyC

SV: Nybliven ägare av gammal pool
« Svar #1 skrivet: juli 23, 2021, 07:18:28:28 »
Jag skulle utgå ifrån att det läcker när poolen är gammal. Små läckage är svåra att hitta, speciellt när poolen är fylld.

Det kan läcka mellan bottenavloppets armatur och poolens botten/tätskikt. Det kan läcka inne i ventilen. Vi har minimalt läckage vid båda dessa ställen. Jag använder vanlig våtrumssilikon för att limma en plastskiva över bottenavloppet innan jag fyller poolen. Mellan armaturen och omgivande botten är det väl tätat med silikon. När jag tömmer så skär jag igenom silikonet med en morakniv och demonterar plastskivan. Ett annat sätt är att placera neoprengummi (t ex från liggunderlag eller Kuntze) nedtyngt av en betongplatta över avloppet. Det förutsätter att ytan som det ska tätas emot är hyfsat plan.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd