Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
SpaForum / SV: Vattenkem.
« Senaste inlägg av pontaf skrivet Idag kl. 00:02:03 »
Vi har använt Science water i 2-3 år nu sen vi köpte spabadet/badkaret som vi har ute.
Doserar 60ml eller vad det är varannan vecka enligt instruktion och gör egentligen inte så mycket mer. Justerar PH ibland.

Har dock ändå funderat på att prova klor ett tag. Dels för att jag inte riktigt tycker det blir så där kristallklart och blått som man ser andra har (kanske inte blir det med vårt vita badkar?) samt att vid 1-2 tillfällen har det blivit lite grumligt och då finns ingen hjälp att få på nätet då det knappt skrivs om detta medel. Inte under detta namn i alla fall. Det finns en Oxidizer men tycker inte den gjorde så mycket skillnad. Sen har det blivit bättre efter ett tag så jag har egentligen aldrig bytt vattnet för att det behövts, utan mest för att man "ska" göra det 2-3ggr/år har jag läst.
Sen gillar jag inte att vara beroende av enskilda leverantörer och deras prissättning. Klor kan man ju köpa i var och varannan butik.

Men nu när jag försöker söka och lära mig hur man ska göra med klor i spabad börjar jag tveka och köper nog nån flaska till med Science water igen för enkelhetens skull. Verkar vara mycket krångel och mätningar och doseringar etc som ska göras med klor. Sen har det plötsligt gått för långt och man måste byta vatten, vilken vi inte har möjlighet till hur som helst med dålig brunn. För mycket att sätta sig in i så får nog skjuta på klorpremiären ändå.
2
Markpooler. / SV: Barnsäkra poolen
« Senaste inlägg av Amica skrivet Igår kl. 22:37:19 »
Kan tipsa om ett relativt billigt nät - rådjursnät! Granngården m.fl. har.
Vi använde det i en häck som "utspringningsskydd" för hundarna.

Stolpar inkl. förankring har jag inget direkt tips att komma med.
3
Markpooler. / SV: Barnsäkra poolen
« Senaste inlägg av Delta2004 skrivet Igår kl. 21:17:15 »
Det är lag på att ha permanent barnsäkring för poolen. Om t ex några ungar tar sig in olovligt på tomten och drunknar blir fastighetsägaren ansvarig om ingen barnsäkring finns på poolen. Gäller fasta pooler
https://www.boverket.se/sv/byggande/bygga-nytt-om-eller-till/bygga-utan-bygglov/pool/
4
Markpooler. / Barnsäkra poolen
« Senaste inlägg av aromata skrivet Igår kl. 19:30:44 »
Barnbarn kommer och kanske borde vi barnsäkra poolen. Hela trädgården är inhägnad. Men eftersom trädgården är lummig och 5.000 kvm stor vill vi kanske ha något extra vid poolen några år.

Har ni något bra och enkelt förslag? Det blir väl något temporärt så vi vill att det ska vara enkelt och inte för dyrt helst.

Jag är mottaglig för förslag, tack!
5
Byggtrådar / SV: Rund pool 5,5m - första poolprojektet
« Senaste inlägg av joyride skrivet Igår kl. 16:31:00 »
Här ser du vertikalerna på denna bild, de gråa delarna.

Idag hoppas jag bli klar med reglingen av trall så skyddstäcket kan sättas på.

Kanske hinns montering av skimmer och igångsättning av pump...

Ahh, ok. Är inget sånt alls på min, märkligt ändå  <hmm>
6
Markpooler. / SV: Säkerhet under byggnation
« Senaste inlägg av joyride skrivet Igår kl. 16:29:13 »
Jag har lånat ett gäng byggstängsel som jag haft runt den öppna gropen och nu när jag börjat fylla. Det var grävarkillen som lånade ut dom for free, annars hade jag nog byggt något av lastpallar. Jag har plank på två sidor och garage/husfasad på en så det är inga längre sträckor som behöver säkras.
7
Byggtrådar / SV: 4,5 meters rund plåtpool från Poolkungen
« Senaste inlägg av joyride skrivet Igår kl. 16:25:47 »
Har varit iväg några dagar och det märks hur snabbt det blir påväxt på linern, snorhalt när jag skulle montera lampan idag   ;D Får skynda på att fylla upp så jag kan få igång reningsverket.
Vilket svettmoment det var att sätta kniven i linern! Nu är det bara att hoppas att det inte läcker.

Har slagit ihop en enkel jigg för att separera betong och grus nu när gropen börjar luta utåt. Skulle ju gå åt bra mycket betong om jag fyllde allt, bör räcka med 15-20 cm. En mazonitskiva som är typ 30 cm hög och två meter bred. Böjt två armeringsjärn ungefär efter poolens rundning och dragit fast skivan med buntband. Två pinnar för att kunna flytta skivan.
8
Byggtrådar / SV: 4,5 meters rund plåtpool från Poolkungen
« Senaste inlägg av joyride skrivet Igår kl. 11:40:26 »
När jag väl mätte upp hur mycket som behövde öppnas upp så var det bara någon mm på varje sida. Lossade linern (gick ok men 10 cm till hade nog varit tufft) Byggde en spånfälla av en plastburk med silvertejp i och ett hål för byggdammsugare som grannen höll mot insidan medan jag gick på med metallfil på kanterna. Gick ganska fort faktiskt och med filen blir det ju inte mycket till vassa bitar om något skulle ha slunkit igenom.

Tack för alla tips i alla fall! Behövs lite funderande och hjälp för att komma vidare.  :)
9
Markpooler. / SV: Vinterstängning av pool!
« Senaste inlägg av Rickard skrivet juli 30, 2021, 21:28:56:56  »
Kör du cirkpumpen hela vintern är det nog ingen risk att det fryser, du tillför ca 24 kWh/dygn om du gör det - så att det skulle frysa är osannolikt, Däremot kan det ju kosta en slant. (4320 kWh på 6 månader med en 1 kW cirkpump)
I många pooler är det cirkpumpen som förbrukar lite mer av totala mängden av energin, om man har värmepump.
Värmer man med elpatron är det nåt helt annat, då talar vi om 8000 till kanske 15 000 kWh/år lite beroende på hur stor pool man har förstås.
10
Markpooler. / SV: Vinterstängning av pool!
« Senaste inlägg av karljon skrivet juli 30, 2021, 20:35:23:23  »
Prova så får du se eller märker det man lär sig så länge man lever. jag skulle tappa ner under bräddavlopp och tappa ut vatten vid alla frys punkter för att vara på den säkra sidan.
Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd