CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - miol

Sidor: [1]
1
SpaForum / SPA-bad hos grannen med lågfrekvent ljud
« skrivet: april 18, 2021, 19:48:18:18  »
Hej! Vårt hus ligger nära grannens. Vi har en vanlig folkpool nära tomtgränsen (6x3m) och grannen har ett spa-bad precis vid gränsen. Grannens tomt ligger ca en meter nedanför. Längs med vår pool finns ett plank på ca 170 cm dock inte helt tätt, det är 1 cm-springor varje decimeter. Planket täcker inte hela deras utespa utan hälften.

Vi har tyvärr stora problem med grannens cirkulationspump. Den skapar ett lågfrekvent brummande ljud som förmodligen studsar mellan våra hus, i planket och mellan inglasade balkonger. Vi har pratat med dom och de har försökt isolera med någon cellplast men med noll resultat. Jag har lite smått panik över det här. Ljudet tar sig in i vårt hus och det brummar rätt rejält i sovrummen som vätter mot grannen. Kan ju inte riktigt vara hälsosamt. Det går knappt att sitta på vår uteplats när pumpen går. Bullermätning ger ca 50-60 decibel ute på tomten. När den är av ligger ljudnivån på kanske 25-30 en lugn kväll.


Vi ska självklart fortsätta prata med grannen om saken men finns det någon som har några tips?

Förlänga planket? Täta med stenull och panel på baksidan? Ta dit en tekniker som kollar på deras pump?

Känns orimligt att den ska låta sådär för det där lilla karet.

2
Uppvärmning / Poolvärmepump går inte som den ska
« skrivet: maj 03, 2020, 15:27:51:51  »
Hej! Startade upp poolen för någon vecka sedan och har för mig att jag testade att köra igång min G & J PACW1V-20 och såg att fläkten gick igång som den skulle.

Efter det har jag stängt av värmaren och dammsugit poolen med slang, det var rätt skitigt.

Nu när jag slår på poolvärmepumpen så startar bara kompressorn, inte fläkten. Det gör att maskinen isar igen på bara några minuter. Tar jag en pinne och drar igång fläkten så går den igång och går men på för låga varv.

Jag har backspolat sandfiltret 2 ggr. Vanliga pumpen går som den ska och trycket i filtret är som det ska. Inga felkoder på poolvärmepumpen.

Någon som har nån idé? Fortfarande skräp i systemet?

Har brutit strömmen ett par gånger. En gång startade fläkten men även då på för låga varv.

3
Markpooler. / Poolen tömd över vintern
« skrivet: april 15, 2020, 12:23:56:56  »
Hej!

Tredje året för mig med en folkpool från 1980. Linern är väl 6 år gammal kanske. Drog bort plåtarna precis och blev förvånad. Allt vatten förutom 1-2 cm på botten var borta. Jag tömde som vanligt vatten under inblåset och sparade kanske 80-90 cm.

Jag är väldigt fundersam nu :). Vårt hus ligger lite högre så tycker grannen precis bredvid borde ha reagerat om det blivit blött. Det finns också en brunn precis bredvid poolen som ska fungera som magasin om nåt händer men där var nivån låg.

Har jag ett hål i Linern eller har vattnet dunstat över vintern?

4
Teknik / läckande backspolningsventil
« skrivet: maj 15, 2018, 13:14:16:16  »
Hej!

Jag har precis blivit med villa+tillhörande folkpool med värmepump och sandfilter (Hayward modell 714 = äldre). När jag drog igång systemet igår började det läcka ut vatten från backspolningsventilen. Manometern visade också ett värde på 15 och enligt instruktion från tidigare ägare ska då backspolning göras. Nu har jag gjort det men samma sak sker igen. Det läcker vatten ur backspolningsventilen och även på toppen av filtret där reglaget sitter samt att manonmetern närmar sig värde 15. Jag har naturligtvis stängt av all utrustning. Den tidigare ägaren har lovat hjälpa mig men är på semester för tillfället.

Är det någon som har en idé? Gör jag något uppenbart fel?

/Pool-analfabeten :).

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag