CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - AG

Sidor: [1]
1
Teknik / Vattnet försvinner i cirkulationspumpen
« skrivet: december 03, 2017, 19:08:00:00  »
Vi har precis blivit färdiga med vårt poolbygge och systemet är testkört under 1 månad.

Dock har jag lite problem med att vattnet försvinner från cirkulationspumpen när pumpen är avstängd.
Jag tror inte det finns något läckage som innebär att vatten rinner ut, däremot kommer det sannolikt in luft i systemet som innebär att vattnet i cirkulationspumpen får någon form av baksug och töms på cirka ett dygn.

Om jag lägger örat mot slangen som matar in vatten i cirkulationspumpen kan jag höra ett porlande ljud, sannolikt pga. att det finns luft i systemet. När jag satt igång igen det tar det cirka 10 minuter sen fungerar allt som det ska utan några som helst problem, däremot ser jag att det kommer ut luft i inloppen.

Är det någon som har något tips på hur man kan hitta var luften kan ta sig in, alternativt något annat tips på hur man kan komma tillrätta med problemet.

Någon tipsade om en backventil, kanske kan det vara lösningen?

Tacksam för alla tips!

AG

2
Arbetar för fullt med att färdigställa mitt poolbygge, bygger en thermoflex-pool som är monterad på gjuten platta under mark.

Vid utgrävningen kunde vi konstatera att det främst var sand som grävdes bort. Pool-leverantören rekommenderar makadam till återfyllning men entreprenören menar att sand är fullt tillräckligt att återfylla med. Tanken är att vi ska påbörja byggnationen av trädäck efter att poolen är iordningsställd. Men jag undrar:

1. Är det någon som har erfarenheter (för-/nackdelar) gällande återfyllnad av sand?

2. I förlängningen undrar jag om det finns större risk för sättningar i marken med hänsyn till att vi vill bygga ett trädäck efter att poolen är iordningsställd som påverkar själva trallkonstruktionen (tänkt bygga på plattor)?

Vidare har jag funderingar på att använda Torpedo Max 3 trallskruv från Essve, någon som har någon erfarenhet av dem?

Tack på förhand.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag