CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Panpest

Sidor: [1]
1
SpaForum / Filter S 4CH-949 / PWW50 till rätt pris, var köpa till rätt pris??
« skrivet: februari 25, 2015, 14:19:20:20  »
Jag undrar om någon har tips på bra webbutik att köpa Spa filter på? Som rubriken säger söker jag filter 4CH-949 alt PWW50.
Tack på förhand.

2
SpaForum / Ej inkopplat Spa och -10 ute
« skrivet: december 28, 2014, 23:01:20:20  »
Drabbades av en fördröjning pga grävaren fick förhinder, vilket i sig inneburit att elinstallation och fyllning ännu inte blivit klart. Nu har vintern sänkt sig över Halmstad med normala -10 grader. Vågar jag fylla och koppla in badet tro? (Fylla vid nästa töväder såklart, kan inte fylla vatten i iskalla pumpar och rör även om det inte sitter ispropp)
Fabriken säger att det inte skall vara någon fara, ÅF vågar inte uttala sig.
Badet kom stående på högkant, och systemet "bör" ha varit helt tomt. Hade det inte varit -10 så hade jag öppnat en panel och satt in en fläkt med frostvakt, men vågade inte eftersom plast har en förmåga att bli spröd vid såpass kyla. Misstänker att det ändå är försent nu efter de senaste 3-4 dagarnas kyla.
Någon som har input att ge?

3
Vatten och kemi / Blågrönt vatten efter chockning av nystartad 12,5 kubils pool
« skrivet: augusti 19, 2010, 13:57:22:22  »
Då var det dax att stå med mössan i hand och ställa dumma frågor. Har sökt i forumet, men inte hittat svar. Mina tidigare poolerfarenheter kommer ifrån simhalls besök och div öldrickande hos bekanta genom åren, så skötsel av pool har jag ingen som helst erfarenhet av.

Min tanke är att jag skall köpa en Intex saltklorinator när jag hittar en till rätt pris, men då ingen har dem på kampanj för tillfället, får jag köra kemiskt så länge. Om ngn därute vet ngn butik som kampanjar dessa apparater, så snälla låt mig få veta. har saltet klart nere i gäststugan.

Monterade upp en Intex 457 cm rund stålrörspool i veckan, och har de senaste dagarna fyllt den från vår egen grävda brunn. I går kväll var den full, så jag hällde i Nitor alg förebyggare då vi har egen brunn, samt chockade med Nirors dagsklor enl beskrivning på burken. Lät filterpumpen gå hela natten.

(På filtersidan har jag Intex medlevererade patronfilterpump)

När jag i morse skulle lägga på överdraget som delvis hade blåst av under natten, såg jag att vattnet var blå-grönt  <help> när man tittade ner mot bottnen, det var dock väldigt klart, när jag tittade snett ner i poolen och alltså såg på pool sidorna, hade dessa den rätta färgen. Jag hade inte tid att stå och filosofera över detta, då barnen bråkade på uppfarten på väg till dagis, jag tog dock och mätte värdena på vattnet.
cl: >10 (Efter 12 timmar!)
PH: 7-7,2
Alk: 80
Temperatur ca 19 grader
Kan denna färgskiftning bero på att chockningen fått alger mm att fälla ut och lägga sig, eller vad säger ni som vet.
Tack på förhand
Perra

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag