VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ddt

Sidor: [1] 2
1
Pooltäckningar / Inköp bubbelplast solfolie värmetäcke
« skrivet: juni 07, 2019, 23:11:16:16  »
Letar efter en solfolie till min Intexbalja som är rund och 732 cm i diameter, hittar bara en återföräljare som har den storleken och det är JF fritid, 1700 kr plus frakt 400 kr. Finns det någon som kan tipsa mig om andra försäljare.  Har googlat och får inget napp alls på rund 732.

2
Teknik / Reducerings kopplingar RÖRMOKARE vet ni?
« skrivet: april 05, 2017, 15:30:54:54  »
Har köpt en vidaxl pump och vi kommer att behöva fixa ny kopplingar mellan Intex och den ny pumpen. Min man påstår att gängan är 2.25 (vilket inte tycks finnas på marknaden) Jag tror att det ska vara en 2,5" gängan är utvändigt ca 63 mm, någon som vet?

3
Vatten och kemi / alternativt filtermaterial
« skrivet: juni 02, 2015, 11:25:13:13  »
Någon som har prövat att byta sanden mot glaskross (Intex säljer detta som alternativ) och nyligen såg jag att Rusta har ett annat alternativ typ filterull att ersätta sanden i saltfiltret med. Enligt reklamen skulle detta material vara mycket effektivare än sand, någon som vet? Jag vet i alla fall att det blir mycket lättare att förflytta.

4
Säljes / Bortskänkes beg. rund Intex Pool 7.3 m
« skrivet: april 16, 2015, 10:34:37:37  »
Rund Intexpool den största modellen 7.3 x1.32, 47 kubik. Begagnad med små hål i botten, läcker max 1 cm per dygn.  Om någon vill ha en snabb, billig och stor badplats, massor med utrymme att leka o simma i.

Vi bor i Eskilstuna där poolen finns för avhämtning, obs inga tillbehör följer med.

Vi har köpt en ny likadan och byter den här poolen pga. småhålen i botten som man måste ha poolen tom för att kunna laga. Underlaget poolen har stått på har vasst grus som har trängt igenom underlag och presenningar och skadat poolbotten.

5
Ovanmarkspooler / Intexpool 732x132 var köpa? ebay.de vill inte sälja
« skrivet: juli 28, 2014, 15:55:07:07  »
Min Intexpool har fått massor av småhål p.g.a. det steniga underlaget, (som jag ska fixa till våren). Jag vill därför köpa en ny Intex pool i samma storlek (732x132), tyvärr har visat sig vara svår att få köpa en sådan.

Jag har försökt köpa en via ebay.de (699 euro) men företaget som säljer dem uppger att det inte har någon möjlighet att leverera till Sverige. Är det någon som har ett tips på hur jag kan göra för att köpa den ändå. Poolen väger 147 kg och får rum på en pall, så den borde väl gå att transportera till Sverige utan allt för stora problem o kostnader. Det finns inte någon lag eller policy som skulle förbjuda export inom EU, inte heller finns någon problematik gentemot återförsäljaren här i Sverige.

Jag har även varit i kontakt med Intex Nordic (tidigare Leksam) och de kan inte sälja direkt till privatpersoner, utan man får försöka förhandla med någon återförsäljare att de ska importera poolen.

Intex Nordic har och kommer inte att ta in runda pooler i den här storleken eftersom den inte efterfrågas? vilket ju är självklart eftersom den inte säljs. Firman jag köpte min nuvarande Intex pool har k.k, (Poolfixaren) men de tog bara in tre runda 732x132 pooler.

En fundering jag har är om jag nästan är helt ensam i Sverige om att äga en Intex 732x132?

6
Ovanmarkspooler / Intexpooler (Bestway etc.)
« skrivet: juni 04, 2010, 16:33:34:34  »
Hej alla plastpoolsägare!

Tycker att det är dax att öppna en ny tråd för oss med blå badbaljor! Jag har en 46.000 L 7,30 m Intexbalja, den största modellen. Mycket vatten att simma i och billig, men den är ju inte direkt vacker, maken kallar den för fermenteringsanläggningen (han tycker att den ser ut som en gödelsbrunn).

Eftersom Intexpooler o övriga plastpooler är annorlunda behövs ett forum där vi diskuterar våra specifika problem, tips och goda råd.

JAg t.ex. funderar på hur man bästa löser problemet med solfolien, den är ganska otymplig med sina 7,5 m i diameter 1.32 m över mark.

MVH Eva A :) <sol>


7
Vatten och kemi / Intex nya modell 2010 av saltgenerator
« skrivet: juni 01, 2010, 16:02:47:47  »
Hej!

Vill bara meddela alla forumets nya medlemmar att Intexs nya saltgenerator är försedd med kopparplatta, vilken avger x antal kopparjoner per cyckel, så förutom att rena vattnet med klor avger saltgeneratorn numera även koppar. Jag har sett en av dessa nya saltgeneratorer och läst bruksanvisningen till den, men ej testat denna.

Det följer även med ett antal teststickor för att testa kopparhalten. Det går inte att finna någon information om denna förändring på Intex hemsida, däremot så har vissa modeller utgått och ersatts med nya. En annan skillnad är att plasten runt titanplattorna numera är genomskinlig istället för grå. I bruksanvisningen varnas även för att för mycket koppar kan färga ljust hår grönt.

MVH Eva A

8
Övriga frågor! / Husrenovering i vinter istället för poolbad
« skrivet: september 07, 2009, 01:34:18:18  »
Hej!

Eftersom badandet är över för den här säsongen är det dags att återgå till arbetet, bl.a. källarrenovering o grävning. Min fråga är om det finns något lika bra forum som det här o värmepumps forum som handlar om husbygge o renovering.

MVH Eva

9
Vatten och kemi / grumligt vitt vatten
« skrivet: juli 29, 2009, 14:10:08:08  »
Någon med kemikunskaper :)

Behöver hjälp med vad jag ska göra åt min pool som efter vår semester har antagit en ny färg på vattnet.  <help>

När vi kom hem från vår semester var vattnet grönt o grumligt, inget konstigt med det, vi hade ju stängt av både pump och saltgenerator, (vi brukar göra så). Normalt brukar det räcka med att köra saltgeneratorn något dygn och sedan borsta botten o dammsuga för att poolen ska bli fin igen. Men inte den här gången...

Efter en natt med saltgenerator o pump igång så var vattnet vitt och alla alger döda, men vattnet var fortfarande ogenomskinligt. Nu har vi kört pumpen, saltgeneratorn, flockat i en vecka och vattnet förändrar sig inte. Vi har använt Folkpools flockmedel som man lägger i bräddavloppet (3 rullar, en rulle ska eg. räcka till vår pool). I morse stoppade jag i något som jag köpt från J-F fritid en blå gelekudde som även den ska vara någon form av flockmedel.

Vi har tittat på vattnet i mikroskop och vi kan se att det är massor av små partiklar, mycket jämnt fördelade i vattendroppen däremot är formerna på partiklarna varierande, en del är runda, andra har kanter. När vattendroppen torkat in ser vi en klart kristallin struktur som påminner om en snöflinga, någon enstaka fyrkantig struktur som jag gissar på är en saltkristall. Poolvattnet har även har mera små luftbubblor än normalt fästade vid linern. En beskrivning av vattnet skulle kunna vara som när man löser upp en albyl i mycket vattet med avlagen kolsyra (pyttesmå bubblor)

Jag gissar på att det är någon form av kemisk reaktion som har uppstått snarare än att det är små döda alger som grumlar mitt vatten.

Jag tror inte att det kommer att mekaniskt gå att får vattnet klart igen eftersom flockmedlet varken gör till eller från. Alkaliniteten är en enligt teststickorna låg, men PH är högt enligt test med tabletter. Eftersom jag har en saltvattengenerator har jag också salt i vattnet.

MVH Eva A




10
Vatten och kemi / Saltgenerator från Intex
« skrivet: juni 03, 2008, 00:55:53:53  »
Har nu kört mina ny saltgenerator från Intex någon vecka och är klart imponerad över resultatet. Från att ha fyllt upp med nytt (grönt) kommunalt kranvatten som har fått stå några veckor med därtill kommande algväxt, startade jag saltgeneratorn i fredagskväll och på lördagsmorgon var vattnet kristallklart. Kör saltgeneratorn 12 timmar per dygn nu i värmeböljan och vattnet är perfekt och helt utan klorlukt. Min Intexrörpool är på 47 kubik så den är ju inte direkt liten.

Jag ser att många på det här forumet har negativa åsikter om Intex och kan ju få behålla dem, men för er andra som vill hitta ett nästintill klorfritt alternativ är det här en billig och enkel lösning. Ha i ett antal kg salt i poolen (för min del var det 160 kg fodersalt från Lantmännen) och kör saltgeneratorn en till tolv timmar per dygn (finns automatik för detta inbyggt). Justera ev pH, några andra kemikalier eller insatser behövs inte. Saltgeneratorn kostar ca 2000:- kr i leksaksaffären. Observera att det tillkommer att man har salt i poolen (ca 500:- kr), men saltet avsunstar ju inte så det finns ju kvar tills man häller ut vattnet.

(Jag har provat Baquasil förut och gillade inte att håret vart kletigt, pga att Baquasil fungerar genom flockning).

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag