VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Stridis2

Sidor: [1] 2 ... 8
1
Vatten och kemi / SV: Första året grönt.
« skrivet: april 30, 2022, 20:37:38:38  »
När jag startade upp min pool fick jag lika grönt vatten som din första bild och utan känslan av "fett". Chockklorerade flera gånger enligt rekommendation men blev aldrig bra. Pratade med en poolbutik och de sa direkt -Jättechokklorering! De rekommenderade 3,5 kg chockklor till min pool på ca 36 kubik.
Fick i kloret, två dagar senare var vattnet mjölkvitt. Detta blev jag inte av med förrän jag kopplade in dammsugaren. Jag tolkade det som jag hade för dålig cirkulation i poolen. Man både tar ytvattnet och sprutar ut högt upp. Men med en slang ner till botten så blev poolen så snygg man kan begära med kristallklart vatten.

2
Vatten och kemi / SV: Poolfilter som inte fungerar? behöver tips.
« skrivet: juli 22, 2021, 23:19:09:09  »
Jag har öppnat mitt filter. Där såg man ganska tydligt om något i ventilen hade varit trasigt. Egentligenen mycket enkel konstruktion, en rund plastskiva med olikformade hål som lyfts upp när man pressar ner spaken och vrids runt när man vrider spaken. Jag hade problem med att packboxen runt axeln läckte.
Haywards filter var lite "lustigt" så till vida att man var tvungen att pressa ut tappen spaken ledar runt för att kunna demontera det hela. Här måste man observera att tappen är olika tjock i respektive ände så man kunde bara pressa ut den åt ena hållet och givetvis bara montera den likaså.

3
Vatten och kemi / SV: Pool som är svår att få helt rent
« skrivet: juli 21, 2021, 13:42:12:12  »
Leta begagnat. Finns ibland bra prylar till riktigt bra priser. Men du får vara beredd att kunna skruva lite själv. Jag har en pump som väntar på packningsbyten. Inga svåra jobb, men du får inte ha högertummen mitt under vänsterfoten.

Vill du köpa nytt så är troligen J&F fritids prylar några snäpp bättre än Byggmax, dock lär deras slangar vara av dålig kvalité. Men kör du med bättre prylar här kan det fungera. Har själv inte använt deras filtersaker, har bara ett begagnat sandfilter stående, men detta känns helt ok att "torrtitta" på.

4
Vatten och kemi / SV: Fylla Pool (egen brunn)
« skrivet: juli 21, 2021, 13:34:12:12  »
Jag hade en bensindriven pump som ska ge 600 liter i minuten och som är självdränerande. Jag hängde upp sugslangen så den hängde precis över hydroforens bottenventil. Drog igång bensinpumpen, stod och passade den i två minuter tills den gick torr och stängde sedan av den. Några timmar senare gjorde jag om samma manöver.

På detta vis tömde jag aldrig brunnen utan hade hela tiden tillgång på vatten i huset. Fungerade riktigt bra (i alla fall tills röret lossnade och gick ner i botten på brunnen och drog med en massa bottensediment, småsten osv).

Ett problem man ska tänk på när man fyller under lång tid är kloreringen. Jag försökte köra med dispenser men fick ändå algblomningen från H-vetet!
Något år senare när jag skulle fylla upp poolen på våren så hade jag en dränkbar pump jag lade ner på botten av poolen. Ingen slang, bara själva pumpen. Då cirkulerade vattnet bra och kloreringen fungerade mycket bättre.

5
Vatten och kemi / SV: Alternativa reagenter till ScubaII?
« skrivet: juli 13, 2021, 22:23:59:59  »
Kom en budbil idag in på gården och lämnade ett fjompigt litet paket, så nu har jag tabletter för resten av min livstid.  ;D
Tabletterna såldes av ett engelskt företag men skickades från Polen, så jag hoppas och tror att jag slipper importavgifter, moms och andra pålagor.

Någon som vill köpa lite DPD1-tabletter så hojta till. Jag har förbrukat 20 st på knappt fem år, så med den hastigheten lär de bli för gamla innan jag använt upp alla. Ska iofs försöka bli duktigare på att mäta regelbundet.

6
Vatten och kemi / SV: Alternativa reagenter till ScubaII?
« skrivet: juli 10, 2021, 22:31:03:03  »
Jag tog den enkla vägen och beställde en 500-pack Lovibond DPD1. Vi får se hur det går, om jag åker på importavgift, moms och liknande. Kanske kan jag sälja lite tabletter om någon annan också behöver. 500 tabletter lär ta 80 år för mig att förbruka... :)

7
Vatten och kemi / SV: Får ingen ordning på vattnet
« skrivet: juli 10, 2021, 14:48:41:41  »
Nu är iofs mitt problem med knallgrönt vatten löst sen flera år, berättade bara om det för att påvisa cirkulationsproblem som kunde lösas med hjälp av dammsugaren sög från botten istället för att använda skimmern.
Men för att berätta lite mer om mitt problem så fyllde jag poolen från egen brunn. Eftersom jag inte kunde ta allt på en gång fick jag ta knappt en kubik vänta ett antal timmar, ta en kubik till osv. Tog närmare två veckor innan poolen var fylld. Hade försökt klorera med dispenser, men trots detta var det (med facit i hand) en jättetillväxt av alger. Det var inte förrän efter 3,5-kiloskloreringen som jag lyckades slå ut denna.
Vill man läsa hela historien så finns den här:
https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=12681.0;all
Det som man eventuellt ska tillägga var att jag kopplade till automatdammsugaren och lät den gå hela tiden. Jag upplevde det som att jag då fick en mycket bättre cirkulation av poolvattnet så allt fick gå igenom filtret. I början, innan dammsugaren kopplades in, kändes det som att det bara var översta halvmetern vatten som cirkulerade och smutsen var nedanför detta skickt.

8
Vatten och kemi / SV: Kloret försvinner ur poolen på en natt.
« skrivet: juli 10, 2021, 14:12:18:18  »
Kan mycket väl ha varit en ren tillfällighet. Jag använder bara kalciumhypoklorit, så där kan det höga pH:t komma ifrån.
Jag är ganska säker på att det gått flera timmar, troligen en dag, från jag tillsatte klor till jag mätte klor och pH. Hur lång tid bör man minst vänta? Har ca 36 kubik vatten om jag inte missminner mig helt.

9
Vatten och kemi / SV: Får ingen ordning på vattnet
« skrivet: juli 08, 2021, 13:04:23:23  »
Jag hade stora problem med min pool när jag startade upp den med knallgrönt vatten som följd. Har skrivit om det här tidigare, inklusive explosioner, problem med klor, mjölkfägat vatten osv. För att göra en sammanfattning så öste jag i 3,5 kg klor i 36 kubik vatten. Efter ett litet tag så var poolen mjölkvit. Körde reningen dygnet runt, men det blev inte bra förrän jag kopplade på dammsugaren. Med denna inkopplad så sög jag vatten från botten medan det filtrerade vattnet kom ut nära ytan och jag fick bättre cirkulation på poolvattnet än när jag tog vattnet via skimmern.
Jag hade i rätt mycket flockmedel, men jag upplevde det inte som detta gjorde någon nämnvärd nytta

Skulle ju visa en bild på hur det såg ut när jag backspolade filtret också...

10
Vatten och kemi / SV: Kloret försvinner ur poolen på en natt.
« skrivet: juli 08, 2021, 12:02:24:24  »
Hur är ph-värdet? Jag hade för högt ph och fick liknade effekt. Sänkte ph:t utan att tillsätta klor, då ökade klorhalten.
Det som jag tyckte var konstigast i mitt fall var att jag fyller i vatten från egen brunn. Detta är surt, så i mina ögon borde jag haft för lågt ph istället för att vara för högt.

Sidor: [1] 2 ... 8
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag