CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - viktoria

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Stor genom strömning av vatten i skimmern= låg alkanitet?
« skrivet: juli 12, 2021, 17:29:00:00  »
Hej. Vi Har haft pool i många år(8) och det har fungerat bra. Men i fjol så började alkaniteten gå ner. Försökte med alkhöj, men det är som om det försvinner inom ett dygn. Vattnet är glasklart och det ser så bra ut. Vi har kopplat vår uppvärmning av poolen till vår bergvärme. Själva "pannhuset " ligger kanske 5 m högre än sandfilter och pool, det är ett väldigt drag i skimmern. Måste alltid försöka göra ett litet hål i en plastpåse eller endos förpackade veckoklor annars försvinner tabletten på ett nafs. Då blir det högt Cl. Jag använder bara sådana teststickor med cl,ph, alk. Vi fyller på nytt vatten vid avdunstning men det blir väl inte så många hundra liter. 5x8m är poolen. Vi har aldrig haft problem med oklart vatten !
Jag är väl en novis då det gäller att reglera alk. mot ph och cl. I många år har det varit så fint.
Om jag pytsar i alkhöj visst går ph upp då= åtgärd ph-, men hur fort ska man göra detta måste det ta någon dag eller? Jag kanske har för bråttom. Vore tacksam för svar. Mvh Veronika

2
Även om jag inte har någon erfarenhet av värmepump till pool så gissar jag att detta är det bästa alternativet, om det skall vara något som orkar värma en pool i din storlek.
Annars finns det alltid solpaneler, men "proffsprylar" blir ganska dyra dom också om man behöver många kvm.
Sommaren är kanske lite kortare i södra Norrland än här vid sydkusten, och jag tycker att hos oss är det gränsfall att solpanelerna räcker.


                             MVH Ale


Tack ale. Värmepump? Till båda eller bara pool? Ursäkta ett blåbär men detta är min möjlighet att få råd av andra personer som vill dela med sig av sin kunskap.
Den bästa sajt som jag hittat där man kan/ge råd? Egentligen så är mitt behov omvänt. Mycket energi till poolen på sommaren(i alla fall i norrland) men energibehov till hus litet på sommaren. Huset kommer att värmebonas efter normer för permanentboende. Man kan ju ångra sig och vill bo i huset på vintern.
Vill ingen kommentera ett borrhål? Vad kan det ge? Finns det något värde i detta hål?????  Mvh Viktoria

3
Hej alla ni som verkar ha koll på kollektorslangar, brinetal, verkningsgrad och termer som liknar grekiska för mig. Bygger en stuga på 80 kvadrat och planerar att ha en pool på ca 7x5m. Jag vill bada varmt utan att det ska kosta skjortan. Vi bor i södra Norrland. Tomten är belägen på berg och det ska bli ett torpargrund. Det finns ett befintligt borrhål som ingick i tomten när vi köpte denna för 20 år sedan. Då skulle hålet förse området med sommarvatten men kapaciteten räckte bara till 3-5 villor så därför fick vi köpa hålet. Vet ej hur djupt borrhålet är!
Tacksam för alla tips till en som är förvirrad. Alla firmor i denna småstad pratar bara för sin egen produkt och någon helhetssyn är svår att få fram. MVH Viktoria

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag