Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Ovanmarkspooler => Ämnet startat av: Per Jonsson skrivet juli 22, 2021, 19:38:18:18

Titel: Nybliven ägare av gammal pool
Skrivet av: Per Jonsson skrivet juli 22, 2021, 19:38:18:18
Hej! Jag har en gjuten betongpool med klinkers i botten. Pump och filter är en gammal Culligan med värmeväxlare för uppvärmning via fjärrvärme. Jag ska rengöra poolen, som är tömd. Dessutom finns några cm regnvatten i den. Det finns både bräddavlopp och bottenavlopp. Vid brödsavloppet finns en lucka märkt V, en sån man kan se i gatan. Under finns en stång med rektangulär fattning att skruva på, och enligt förra ägaren ska man kunna tömma poolen genom att vrida på denna stång. Det rinner dock väldigt långsamt, eller knappt alls. Nån som vet hur denna funkar? Antar att vattnet åker ut i en stenkista eller annan infiltration under mark. Kan kanske vara dålig funktion på denna. När man väl fyllt poolen vill man ju inte heller att det ska stå och småläcka ur bottenavloppet heller. Tips hur man ska tänka kring denna bottenplugg mottages tacksamt!
// Per
Titel: SV: Nybliven ägare av gammal pool
Skrivet av: Rickard skrivet juli 23, 2021, 08:32:32:32
OM det går kan du väl prova "rensa" med en sådan: https://www.hornbach.se/shop/Avloppsrensare-Pumpfix-135-mm/8782416/artikel-detaljer.html
Fungerar utmärkt i alla våra avlopp (i huset) när de pluggar i alla fall.
Huruvida den är tät borde väl gå kontrollera om du går nåt arrangemang med tätning mot poolbotten, ett stående rör på 150 cm som du fyller, och sedan kolla om nivån är stabil?