Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Vatten och kemi => Ämnet startat av: viktoria skrivet juli 12, 2021, 17:29:00:00

Titel: Stor genom strömning av vatten i skimmern= låg alkanitet?
Skrivet av: viktoria skrivet juli 12, 2021, 17:29:00:00
Hej. Vi Har haft pool i många år(8) och det har fungerat bra. Men i fjol så började alkaniteten gå ner. Försökte med alkhöj, men det är som om det försvinner inom ett dygn. Vattnet är glasklart och det ser så bra ut. Vi har kopplat vår uppvärmning av poolen till vår bergvärme. Själva "pannhuset " ligger kanske 5 m högre än sandfilter och pool, det är ett väldigt drag i skimmern. Måste alltid försöka göra ett litet hål i en plastpåse eller endos förpackade veckoklor annars försvinner tabletten på ett nafs. Då blir det högt Cl. Jag använder bara sådana teststickor med cl,ph, alk. Vi fyller på nytt vatten vid avdunstning men det blir väl inte så många hundra liter. 5x8m är poolen. Vi har aldrig haft problem med oklart vatten !
Jag är väl en novis då det gäller att reglera alk. mot ph och cl. I många år har det varit så fint.
Om jag pytsar i alkhöj visst går ph upp då= åtgärd ph-, men hur fort ska man göra detta måste det ta någon dag eller? Jag kanske har för bråttom. Vore tacksam för svar. Mvh Veronika
Titel: SV: Stor genom strömning av vatten i skimmern= låg alkanitet?
Skrivet av: daniels skrivet juli 12, 2021, 17:49:14:14
Om jag vore du skulle jag sluta mäta alkalinitet, så länge du har bra värden på Klor och pH.
Vi hade en alkalinitet på 190 när vi fyllde poolen för 3år sedan, sen sjönk den som en sten, ner till ca 25. Började då m att höja alkaliniteten, men fick rådet att sluta så länge mina klor och pH värden är stabila. Så efter det har jag inte justerat alkalinitet utan bara hanterat Klor och Ph, aldrig haft problem med vattnet.