CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Mikaland

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / Byte av lampa
« skrivet: juli 02, 2012, 19:10:35:35  »
Hej på er alla...

Lampan hade gått sönder i vintras och idag fick jag hem den nya, inga problem att få bort den gamla men det är helt hopplöst att få det tätt mellan packningen som sitter mellan lampan och lamphuset, det kommer alltså vatten in i anslutningen....

När man läser lite här på forumet så verkar det som om flera har vatten vatten här, känns inte rätt att det ska vara vatten här där det är ström när lampan är tänd

Någon som vet?

/Micke

2
Markpooler. / Stegen skaver mot linern
« skrivet: september 26, 2010, 13:27:14:14  »

Hej på er....

Igår när jag stängde poolen upptäckte jag att där den uppfällbara stegen är i kontakt med linern har mosaikmönstret börjat försvinna och man ser två runda märken efter stegen. Kände inte för att hoppa i det kalla vattnet för att känna om man även kände någon skillnad eller om det bara är färgen som försvunnit.

Hur har ni gjort med stegen?

Bara använt de gummifötterna som sitter på stegen eller är det någon som har limmat på ytterliggare ett lager liner där stegen träffar linern i vattnet eller någon annan lösning?

/Mikaland

3
Vatten och kemi / Frysflaska (få tätt)
« skrivet: augusti 26, 2010, 20:54:23:23  »
Hej på er alla...

Har pumprum och filter ner i källaren och förra året när jag skruvade i frysflaska fick jag det inte tätt så det droppade nere i källlaren i 3 månader innan nivån var under skimmern :-)

Min fråga är om någon har något tips på hur man får det helt tätt med frysflaskan när man har fall på ledningarna hela vägen ner i källaren.

Förra året hade jag en massa gängtejp men finns det något bättre eller är lösningen att sänka nivån innan man lägger på plåtarna

/Mikaland 

4
Teknik / Skimmer lucka
« skrivet: maj 23, 2010, 21:43:09:09  »
Hej på er alla....

Förra året när jag blev med pool körde jag utan skimmerlucka hela tiden för att jag inte fattade hur den skulle sitta. Tänkte ta tag i detta denna säsongen...

Det finns två små hål som luckan säkert ska sitta fast i, men hålern sitter ju nere och luckan stängs ju helt när man drar igång poolen.

Snälla kan någon förklara för mig hur den ska sitta och vilken funktion den har

/Mikaland

5
Uppvärmning / PVC rör
« skrivet: maj 05, 2010, 14:27:29:29  »
Är det någon som vet vad skillnaden är mellan olika PVC rör?

Jag har köpt lite extra rör på Coop bygg som heter PVC HT tryckrör 50mm för ovan och under mark för att använda till by pass kopplingen till värmepumpen.

Det känns lite mjukare än det rör som följde med vid pool leveransen.

Jag har hittat tre varianter av rör

1, det som följde med poolleveransen
2, HT tryckrör på coop
3, det enkla röret som används innomhus vid tvättställ och liknande

Min fundering är alltså om alternativ 2 går att limma, eller ja det går att limma (har redan gjort det) men kommer skarven att hålla ?

någon som vet?

/Mikaland


6
Teknik / Kondens vatten
« skrivet: juli 13, 2009, 13:58:17:17  »
Hej på er alla.....


Har idag startat min VP och en liten fundering är på hur mycket kondens vatten som är normalt att det kommer från pumpen

På mindre än 2h så har jag samlat upp 2 liter vatten....  Är detta normalt?


/Mikaland

7
Vatten och kemi / Tänker jag rätt (salt vs vp)
« skrivet: juni 22, 2009, 11:39:09:09  »

Jag har vp:en rätt så långt ifrån pumprummet och skulle vilja installera en saltmaskin. Jag skulle vilja ha saltmaskinen i pumprummet men då kommer den att installeras innan vp:en och det verkar inte att en bra lösning om man läser inläggen.

Min fundering är då att om man kör saltmaskinen när vp:en är avstängd och tvärtom

Typ:

07.00-14.00 pump och värmpump
14.00-22.00 pump och salt

Skulle detta funka eller är det så att vattnet inte ska komma direkt från saltmaskinen till värmepumpen vare sig vp:en är i gång eller inte......


/Mikaland

8
Vatten och kemi / Vad händer om man förminskar 50mm-38mm
« skrivet: juni 02, 2009, 13:29:55:55  »
Hej på er alla....

Jag är nyligen ägare till en pool som håller på att byggas och har även införskaffat en Intex saltgenerator, sitter och klurar på vad som händer när jag monterar denna.

Rören från pumpen och filtret är 50mm och anslutningen på generatorn är 32mm eller 38mm, kommer det att påverka flödet om jag förminskar från 50mm till 38mm och sedan går upp till 50mm igen för vidare transport mot värmepump och poolen?


/Mikaland

9
Markpooler. / Fylla upp, hur mycket?
« skrivet: maj 04, 2009, 21:10:11:11  »
Börjar gräva till helgen för en rektangulär miami 8x4, sitter och klurar lite på hur mycket man är tvugen att fylla igen runt om poolen.

Försöker förklara lite mer om hur jag menar:

När man kommer ut från altan dörren är det ca 40 cm ner till marken och där kommer jag att bygga ett trädäck i rätt nivå för att slippa trappa. Detta gör att poolen kommer att vara utan "motfyllning" dessa ca 40cm funkar det? Eller måste jag först höja nivån på marken och därefter fylla med makadam runt hela poolen?

Hoppas någon förstår min fråga?

/Mikaland

10
Vatten och kemi / Intex saltgenerator
« skrivet: april 27, 2009, 19:58:03:03  »
Vart har ni köpt eran saltgenerator, har letat i de flesta butiker som har intex i sortimentet men jag hittar ingen saltgenerator....

Bauhaus och diverse leksaksbutiker har jag varit inne på

/Mikaland

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag