VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - vickeva

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / För mycket cyanursyra
« skrivet: juni 23, 2015, 22:31:08:08  »
Hej
har försökt leta efter en tråd som handlar om detta, men hittar ingen.
Vi köpte ett hus för lite drygt ett år sedan, med en pool som är gjuten 5x10 meter. Redan i fjol hade vi problem med att få vattnet rent trots att vi tyckte att vi hade alla värden rätt. I år har det varit helt omöjligt. Till slut åkte jag in till det företag i Malmö som jag vet har byggt poolen och bad dem kolla vattnet. De kollade alla de vanliga sakerna, och de såg bra ut, men när de kom till cyanursyran sa de att vi hade 250 mg/l och att 50mg/l är absolut max. Vi måste alltså byta allt vatten i poolen. Då vi bor på en gård med egen brunn är detta ett jätteprojekt, vi måste ha hit Akkafrakt som kör vatten till oss från en brandpost som finns ca 8 km bort.
Nu till själva frågan: Hur gör jag för att undvika detta i fortsättningen? Vad jag förstår ska man inte använda klorpuckar alltför mycket, och man ska byta delar av vattnet då och då. Är det någon som har andra tips? Någon som varit med om något liknande själv?

2
Markpooler. / Vad passar oss?
« skrivet: mars 12, 2008, 21:58:50:50  »
Hej på er
Jag har försökt söka mig till ett svar här bland alla era inlägg, men det är inte så lätt för en total nybörjare..

Vi håller på att bygga ett hus (http://humlebacken.blogg.se) och vi har bestämt oss för ett trädäck som går "från huset" och runt poolen om ni förstår. Vi vill ha en pool som är 4x8 (standardstorlek?) och där vi ska ha den är det bara sandjord. Grundvattnet står rätt högt på sina ställen så det lär väl bli till att pumpa medan vi gräver..
Kan någon säga vilken pooltyp som skulle passa oss? Berätta gärna fördelar och nackdelar med de olika typerna också. Om här finns någon som har byggt i samma område är det ju ett extra plus att höra vad ni har stött på för problem.

3
Markpooler. / Allmänt om poolbygge
« skrivet: juni 26, 2007, 11:13:06:06  »
Hej på er
Nu har jag bläddrat och bläddrat mellan en massa inlägg utan att egentligen hitta det jag söker. Jag skulle vilja ha en bred information om vilka olika typer av poolar det finns. Vi ska bygga utomhuspool ca 4x8 meter. Vad ska man tänka på när man väljer pooltyp? Vilka olika material finns det att välja på, och hur vet man vilket som passar en själv??

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag