Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - falmarkspeter

Sidor: [1] 2 ... 10
1
SpaForum / SV: Cyanursyra i Spabad - femtielfte kapitlet
« skrivet: november 21, 2016, 07:02:05:05  »
Hur var det, hörde du någonsin av dig till Folkpool (eller någon annan) med dina tankar kring deras rekommendationer vs. problematiken med klor och cyanursyra?
Vore intressant att höra spaleverantörernas resonemang om det här.

Om jag tolkar dig rätt så har du alltså bytt vatten när du har CYA-nivå som närmar sig 150 ppm vilket alltid har skett inom 6 veckor efter vattenbyte...?

Hur gick det efter övergången till brom... någon förbättring i "användarupplevelse"?

Strutsbeteende hos de flesta "Cyan är inget man behöver bry sig om". Någon enstaka som erkänner att man med klorprodukter till spa inte kan hålla ner Cyanivåerna på en acceptabel nivå 3 månader.

Brom har funkat bra för mig. Har kört med brom sedan senvintern 2015.

2
SpaForum / SV: Klor i spa, söker svar ...
« skrivet: november 18, 2016, 13:57:23:23  »
Ok, då förstår jag!
Hos oss är det en regel att vi skickar med en tekniker som installerar, fyller och går igenom kempaketet vid leverans!
Intressant. Då måste jag få fråga:
- Vilken typ av vattenprover rekommenderar ni era kunder att göra? (pH, Fritt/Bundet Klor/Brom, Alkalinet, Hårdhet, Cyanursyra, Annat)?
- Vad går ni ut med för rekommendation om intervall mellan vattenbyten? (3-4 ggr år? Baserat på TDS? Baserat på CYA? Annat?)
- Levererar ni kempaket baserat på olika desinficeringsmedel? (Klor, Aktivt syre, Brom, ANnat)?
- Vilken info ger ni kunderna som väljer klorbaserad desinficering? Ingår info om Cyanursyrans påverkan på klorets funktion?

3
SpaForum / SV: Klor i spa, söker svar ...
« skrivet: november 15, 2016, 15:53:15:15  »
Fast med tanke på att man inte ska klora med locket stängt så går flotör nog bort ...

Med det resonemanget så kan du aldrig stänga locket om du använder klor...
  ???

4
SpaForum / SV: Veckoklor och chockklorering i spabad.
« skrivet: augusti 19, 2016, 19:54:27:27  »
Cyanursyra används i utomhuspooler för att minska nedbrytningshastigheten av klor från solen. Cyanursyra ska inte användas i spa. Veckoklor typ 200 g puckar används inte i spa.

http://www.pahlen.se/poolguiden/ph-klor/
De klorsorter som saluförs till Spa , dvs olika fabrikat av Klorgranulat och 20 g puckar innehåller alla Cyanursyra.

5
SpaForum / SV: Klor och spachock tillsammans?
« skrivet: januari 08, 2016, 14:37:23:23  »
Jag tycker att det låter som att du hivar i enorma mängder av klor i ditt bad, vad har du för testvärden efter ett bad ?

På de produkter som jag har så pratar man ju teskedar, dvs 5 gr per badande. Men jag doserar alltid efter testvärden och inte med en gissning, då kan man ju hana hur tokigt som helst.

Beträffande AquaChek mätaren så anser jag att den är så pass dålig att man inte kan lita på den, då är teststrips eller tablett test med färgmatchning bättre men bäst är en riktig photometer enligt mig.

Om han inte har ett gigantiskt Spabad förstås...  ;)

6
SpaForum / SV: Klorfritt bad - en omöjlighet?
« skrivet: januari 03, 2016, 02:32:50:50  »
Jag har aldrig påstått att feldosering skulle bilda klorgas. Däremot skrev jag att "fel hantering" av natriumhypoklorit /saltsyra kunde göra det, vilket är en viss skillnad. Vad jag ville få fram är att fel hantering av organiskt klor i värsta fall leder till feldosering.

Och,  oh ja det finns "klantiga"  personer.
Jag känner flera som lyckats skapa lite "roliga"  kemiska reaktioner vid vattebalansering / desinficering genom att blanda ihop flera torra ingredienser och antingen slänga alltihop i Spabadet eller ännu värre,  spola vatten på de blandade kemikalierna i hinken. Det brukar bara bli en gång.

Kan du se att det finns en möjlig risk vid manuell hantering? Jag kan det...

7
SpaForum / SV: Klorfritt bad - en omöjlighet?
« skrivet: januari 03, 2016, 00:40:24:24  »
Mitt Spabad saknar tyvärr automatdosering för två flytande vätskor. Men det är ju möjligt att majoriteten spaägare här har ett sånt system och då är ju Erikas kommentar helt relevant.

Men för oss som har spabad som INTE har automatdosering kanske det inte är lämpligt  att rekommendera att manuellt använda två kemikalier som vid fel hantering skapar en giftig klorgas. Bl.a är det direkt förbjudet att kemikalierna förvaras i samma rum.

Organiskt klor (tabletter eller granulat) kan du i värsta fall dosera fel, men det är åtminstone inte direkt dödligt...


8
SpaForum / SV: Flytande Termo Sköld
« skrivet: december 30, 2015, 17:30:09:09  »
Har samma erfarenheter som Janlun71.
Jag körde med bubbelplast tidigare. Och så länge som man kom ihåg att stänga alla munstycken som var strax under vattenytan så funkade det. Men med mitt teflonminne så glömdes det oftast bort efter badet och då låg bubbelplasten ofta som en bröt under locket. Och då funkar den INTE... 😊 Sen får vi se hur den nya filten är isoleringsmässigt...

9
Vatten och kemi / SV: Lite funderad på vad som hänt.
« skrivet: december 23, 2015, 15:48:41:41  »
Med grundesinfektion menade jag hur ofta och mycket klor du tillsätter för att hålla en klornivå på 0,9-1,0 ppm? Dvs hur mycket klor uppskattar du att du tillsätter/vecka med dispensern? Hur länge räcker en 20 g tablett?

@spa_nisse, hade du någon uppgift på din klorförbrukning?

10
Vatten och kemi / SV: Lite funderad på vad som hänt.
« skrivet: december 21, 2015, 17:25:27:27  »
Hur menar du? Vid nytt vatten tillsätter jag 40 ml oxibooster (diklor och syre) och klormängd jag försöker hålla kontinuerligt är 0,90-1,00 ppm.

Ovanstående passar ju mitt bad och mina rutiner, det är inte alls säkert att det är 100% applicerbart på ditt bad och din/er användning av det.

Med grundesinfektion menade jag hur ofta och mycket klor du tillsätter för att hålla en klornivå på 0,9-1,0 ppm? Dvs hur mycket klor uppskattar du att du tillsätter/vecka med dispensern? Hur länge räcker en 20 g tablett?

Och ja, jag är också 100 % säker på att dina rutiner INTE är applicerbara för mig. Och inte för någon annan heller för den delen. Varenda bad är helt unikt! Det finns inget som är det andra likt :)


Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag