CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Johan

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Vatten och kemi / SV: Fastnar gammal diatomit i ett sandfilter?
« skrivet: december 16, 2007, 15:35:07:07  »
Har nu kört några dagar med öka tid på cirkulationsklockan och kan konstatera att diatomiten till största delen fastnar men att det verkar vara ganska svårt att få det helt kristallklart. Jag vet inte hur klart jag skall förvänta mig att sandfiltret skall göra vattnet men att det skall bli lika klart som med ett fullt fungerade diatomitfilter är kanske att hoppas på för mycket....

I ljuset från poolbelysningen hur mycket partiklar ser ni era pooler? Jag har fortfarande en hel del fria partiklar och en svag mjälkighet kan ses.

2
Vatten och kemi / Fastnar gammal diatomit i ett sandfilter?
« skrivet: december 12, 2007, 17:06:21:21  »
Hej
Jag har nyss bytt från ett gammalt diatomitfilter till ett sandfilter. En av anledningarna var att diatomitfiltret inte längre höll tätt. När jag nu kör cirkulationen virvlar gammal diatomit upp och det verkar som om detta inte fastnar i filtret, det verkar inte heller vilja flocka sig. Måste jag byta vattnet? Jag har försökt med flockning och att sedimentera det på botten men utan att kunna få bort det ordentligt. Några tipps?

3
Vatten och kemi / SV: Filter
« skrivet: december 09, 2007, 15:27:40:40  »
Jag har samma problem med att sanden spolas ut i avloppet vid back wash.

Har precis bytt från ett väldigt gammalt diatomitfilter till ett Hayward S166 samt en ny tyst pump på 0,8 hk. Är det inte så att sand alltid kan komma ut om den inte är packad tillräckligt och trycket under ifrån ger mycket virvlar? Är osäker på om något verkligen är trasigt eller om det beror på något annat. Kasn någon reda ut hur back wash samt rinse fungerar?

4
Inomhuspooler / Bilder i galleriet från vår poolrenovering
« skrivet: juli 23, 2006, 21:06:42:42  »
Äntligen har vi fått tummen ur och lagt in bilder i galleriet från vår poolrenovering. Det tog sin tid, men nu finns det bilder från början till slut.
Håll till godo! För vår egen del så börjar nästa projekt snart (av ett helt annat slag), då vi väntar tillökning i mitten augusti  :)

/Johan & Anna

5
Vatten och kemi / SV: Någon som handlat från poolpower.de?
« skrivet: januari 18, 2006, 08:19:39:39  »
Mycket intressant! Vi följer det med stort intresse O0 Hur fungerar betalningen med paypal? Har dom detta som alternativ direkt på hemsidan?

6
Uppvärmning / Re:Dimensionera rätt?
« skrivet: december 05, 2005, 10:38:53:53  »
Hej
Jag har ett hus buyygt på 70-talet med en inomhuspool 3x6m som vi värmer med en varmitek 12TBR. Vi värmer året runt och för oss passar varmiteks lösning med dubbla kompressorer mycket bra. Poolen kan värmas med steg 1+2  och huset värms med de steg som behövs för tillfället. Denna lösning skalar bra både på sommaren och på vintern.

7
Vatten och kemi / Re:Någon som handlat från poolpower.de?
« skrivet: november 26, 2005, 11:19:01:01  »
Jag har också positiva erfarenheter med att handla från tyskland men det är alltid bättre om någon har provat innan. Då priset skiljer sig så mycket kommer jag nog att prova.

8
Vatten och kemi / Någon som handlat från poolpower.de?
« skrivet: november 26, 2005, 08:22:14:14  »
Hej
Jag är på jakt efter en ny pump till min pool och ser att det skiljer ganska mycket mella priserna i sverige och i tyskland.
Samma pump som i sverige kostar över 12000 kostar i tyskland 750€. Jag hittade denna site och underar om någon här på forumet handlat där. http://www.poolpower.de/index.php

9
Inomhuspooler / Re:Livslängd för inomhuspool
« skrivet: oktober 01, 2005, 14:50:01:01  »
Vi har faktiskt inte vågat räkna ihop allting... Men min gissning är att det hamnade nånstans runt 100 000. Men då gjorde vi precis allt jobb själva.

Vi kom på igår också att vi har en granne på gatan som också har kaklad inomhuspool. Den är också byggd runt 1975 och de har använt den hela tiden utan problem. Så det behöver ju inte vara så att det krävs renovering med en gång.

/Johan, gift med Anna

10
Byggtrådar / Re:Bilder från poolrenovering
« skrivet: juli 01, 2005, 12:25:55:55  »
ja poolen ligger på övervåningen i ett suterränghus. På bottenvåning har vi bastu och dusch m.m. Poolen ligger i vinkel direkt mot vardagsrummet och man skulle faktiskt kunna ligga i poolen och titta på TV om man nu  hade en. Pengarna var slut efter renoveringen  ;)

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag