VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Johan

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Fastnar gammal diatomit i ett sandfilter?
« skrivet: december 12, 2007, 17:06:21:21  »
Hej
Jag har nyss bytt från ett gammalt diatomitfilter till ett sandfilter. En av anledningarna var att diatomitfiltret inte längre höll tätt. När jag nu kör cirkulationen virvlar gammal diatomit upp och det verkar som om detta inte fastnar i filtret, det verkar inte heller vilja flocka sig. Måste jag byta vattnet? Jag har försökt med flockning och att sedimentera det på botten men utan att kunna få bort det ordentligt. Några tipps?

2
Inomhuspooler / Bilder i galleriet från vår poolrenovering
« skrivet: juli 23, 2006, 21:06:42:42  »
Äntligen har vi fått tummen ur och lagt in bilder i galleriet från vår poolrenovering. Det tog sin tid, men nu finns det bilder från början till slut.
Håll till godo! För vår egen del så börjar nästa projekt snart (av ett helt annat slag), då vi väntar tillökning i mitten augusti  :)

/Johan & Anna

3
Vatten och kemi / Någon som handlat från poolpower.de?
« skrivet: november 26, 2005, 08:22:14:14  »
Hej
Jag är på jakt efter en ny pump till min pool och ser att det skiljer ganska mycket mella priserna i sverige och i tyskland.
Samma pump som i sverige kostar över 12000 kostar i tyskland 750€. Jag hittade denna site och underar om någon här på forumet handlat där. http://www.poolpower.de/index.php

4
Avfuktning :o

Vi har nu haft vår pool i drift i två veckor och kan börja summera de första driftsiffrorna.

Till vår förvåning är den i särklass största utgiften avfuktning. Avfuktaren är på 1.3Kw och står för ca 145 Kwh/vecka, att få på ett täcke borde göra kostnaden betydligt lägre.
Uppvärmingen är förbluffande låg med vår Varmitek VP och ligger väl i storlek på ungerfär samma nivå som flitigt duschande. Pumpen verkar behöva gå ca 45 min till 1 timma/dygn för att upprätthålla en temp på 25.5 grader.
Vad som händer i höst återstår att se...

5
Inomhuspooler / Veckoklorpuckar inte för inomhuspool, varför?
« skrivet: april 25, 2005, 13:37:17:17  »
Varför kan skall jag inte använda veckoklorpucket till min inomhuspool?
Jag har läst på förpackningar att veckklorpuckar inte är rekommenderade för inomhuspooler. Är det någon som vet varför det står så?

6
Teknik / Resonansljud från poolpumpen, flexslang?
« skrivet: april 22, 2005, 17:20:01:01  »
Hej
Jag skulle vilja minska resonanserna från min poolpump och funderar på någon form av flrexibel gummislang. Några ideer om var jag kan hitta lämplig slang? Behöver den vara stålomspunnen eller finns andra alternativ?

7
Markpooler. / Galvaniska strömmar vid kromring runt poollampan!
« skrivet: april 19, 2005, 15:39:54:54  »
Hej
har nu äntligen fått igång vår pool och tagit första doppet  :D
Ser dock till min förvåning att det uppstått svarta märken run den ring som håller UV-lampan på plats. Som kemist kan jag inte annat är tro att det uppstått en galvanisk ström vilket reulterar i de svarta märkena. Är det någon annan som sett något liknande? Är det någon som har ideer om hur jagb blir av med problemet?
Min första tanke är att isolera kromringen från den ingjutna pottan (som är i koppar) genom att isolera skruvarna. Detta skulle kunna stoppa strömmen men jag har dock fortfarnade inte klart för mig varför det uppstår över huvud taget.
Tips mottages gärna 



8
Teknik / Ny pump behövs, vilken är tystast?
« skrivet: april 11, 2005, 10:34:15:15  »
Hej
Ny har jag äntligen provfyllt poolen efter renoveringen och håller på och kontrollerar att allt fungerar som det skall. Det mesta verkar fungera bra trots att det är installerat med huset 1975 ::)
Jag tycker att pumpen låter för mycket. Jag tror inte att det är något som är trasigt men då den står i angränsande rum till gillestugan och TV'n vill man ju ha det så tyst som möjligt.
Jag undrar därför om någon kan säga mig vilken tillverkare som gör de tystaste pumparna. Jag behöver en 0,5 eller 0,75 Kw's pump.
 

9
Vatten och kemi / Klor, Brom eller baquacil?
« skrivet: mars 15, 2005, 07:42:02:02  »
Hej
Skall snart ta vår renoverade inomhuspool i drift och funderar över vilket desinfektionsmedel jag skall välja.
Då jag har släkt och vänner som har kloralergi skulle jag vilja undvika detta men är osäker på vad jag skall välja istället.
Är det någon som hr erfarenheter av Baquacil eller Brom? Vore intressant att få reda på fördelar och nackdelar med de olika metoderna.

10
Inomhuspooler / Hur gör jag en automatisk nivåreglering för min pool?
« skrivet: mars 26, 2004, 15:28:50:50  »
Hej
Pool renoveringen är inne i en tänkar period just nu och jag kom på att det säkert skulle vara bra att ha en automatisk nivåreglering. Jag kan dock inte hitta något på nätet om detta. Är det någon som sett detta eller kan tänka sig en lösning på problemet?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan