CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hybron

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« skrivet: augusti 02, 2014, 13:46:16:16  »
Nu har vi haft poolen rätt länge och är supernöjda. Vi tänkte om en hel del mot slutet och valde grejer från Folkpool och fick proffsig hjälp. Alla rör lades i golvet och vi körde utan breddavlopp. Det enda som inte var så genomtänkt var att vi använde sandsten från Portugal istället för kakel även i poolen. Sandsten är lite porös och fäller ut en del sand vilket gör att vi troligen kommer få byta beklädnad om några år i poolen.

Tack för råd och tips under byggtiden!

2
Inomhuspooler / SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« skrivet: augusti 21, 2012, 22:15:03:03  »
Nästa fråga som vi har att ta ställning till är var vi ska placera pump och filter. Troligen blir det under en bänk 1,5 meter från bassängen. Jag skulle gärna lyssna på råd om rör alt slangdragning. Jag bedömer att det vore klokast att dra utvändigt uppåt och i undertaket och ner till in- och utlopp (ev bräddavlopp). Har ni erfarenheter att delge när pumpen inte står i direkt anslutning till poolen?

3
Inomhuspooler / SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« skrivet: augusti 21, 2012, 19:04:06:06  »
Nu har Basic pump och sandfilter inhandlas - bilning i det stenhårda golvet fortsätter och likaså familjediskussion om djup. Mina funderingar just nu är på in-, utlopp samt bräddavlopp. En av de leverantörer jag pratat med tyckte att det inte behövdes något bräddavlopp till en så liten pool. Har någon erfarenhet av att köra utan och om det skulle vara någon fördel?

4
Inomhuspooler / SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« skrivet: augusti 11, 2012, 18:11:28:28  »
Tack för kloka råd. Vi har pratat med två olika pool-leverantörer och inväntar offert (en av de jag ringde tyckte vår pool var för liten för att offerera på...).

Vi ska fundera på om vi kanske ska utöka djupet i poolen - bilning pågår av golv och vi får se vilket utrymme som är möjligt. Vi har inte plats för en så mycket större pool och har varit lite i valet och kvalet om vi ska ha ett massagebadkar eller en liten pool. Då vi tror att vi kommer bada väsentligt mycket mer om vi har uppvärmd pool än ett badkar som ska fyllas och specialrengöras tror vi på poolen. Vi trodde att det skulle bli dubbelt så mycket pengar med en liten pool, men det återstår att se när vi väntar in offerter från både byggare och pool-leverantörer.

5
Inomhuspooler / SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« skrivet: augusti 10, 2012, 21:10:05:05  »
Tack Erica,

Vi har tänkt oss att värma med värmeväxlare kopplat till vår bergvärmepump för att nå ca 30 grader. Jag har nu läst på vad andra skrivit i ämnet här på forumet och sett att Folkpools 40 kw verkar populär. Då vi tänker bygga med portugisisk kalksten funkar det inte med salt i vattnet varför det borde räcka med den i rostfritt för 3,9 tkr.

När jag nu räknat ihop värmeväxlare, sandfilterpump, UV-ljus till sandfilterpump (om det förenklar reningsprocessen för en inomhuspool), filtersand, bräddavlopp, slang och kemikalier (allt utom värmeväxlaren från Clas Ohlson) så landar jag strax under 7 tkr vilket känns otroligt prisvärt.

Jag kan läsa mig till att många på forumet verkar händiga och installerar mycket själva. Vi har duktiga plattsättare, rörmokare och elektriker som hjälper oss. Visst borde de klara av installationen? Eller bör man ha med några som är specialierade på pooler?

Finns någon på forumet i Stockholm-Spånga med omnejd som har lust att få besök för att dela med sig av  inspiration till vårt bygge?

6
Inomhuspooler / Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« skrivet: augusti 10, 2012, 12:00:29:29  »
Vi är mitt uppe i vår källarrenovering i en villa från 1961 i Spånga och har kommit fram till att vi hellre bygger en liten pool typ 2,5 m lång, 1,20 m bred och 60 cm djup än ställer in ett stort massagebadkar då vi kommer bada väsentligt mycket mer i en pool och njuta mer i ett tyst än i ett bullrande badkar.

De hantverkare som vi anlitat har byggt badrum länge men är inte så hemma på pooler. Vi har kommit i kontakt med en fackman som ska offerera reningssystem, pump, bräddavlopp, kemikalier, ljus etc. Han indikerade en kostnad på 25-30 tkr.

Nu har jag haft tillfälle att söka runt på Poolforum och på webben och undrar vad ni erfarna skulle rekommendera för oss nybörjare. Jag hittade billiga grejer på Clas Ohlsons webb och har även läst på deras leverantös webbsida. Sandfilterpumpen hette Basic och kostade endast 1000 kr, vilket gjorde mig positivt överraskad men samtidigt lite misstänksam.

Vi installerade mekanisk ventilation med luftvärmepump på vinden för två år sedan. Vi suger luft i källarens badrum och trycker in i angränsade gillestuga. Jag har fått lite olika bud från de jag pratat med om ytterligare ventilation behövs om man täcker över den lilla poolen med ett överdrag. Vad tycker ni på forumet? Vi funderar på att sätta en avfuktare på utsidan huset för att kunna slå på den vid behov.

Tips och råd välkomnas!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag