VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - MelleMon

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Läckage, troligtvis på trycksidan - råd önskas
« skrivet: juni 02, 2019, 08:52:09:09  »
Har precis blivit klar med trallen och ska starta upp poolen... läckage.  :(

Det gick utmärkt att fylla upp poolen, men när jag startade pumpen så försvann 1 dm vatten på två timmar så det måste vara ett rejält hål någonstans (poolen är 8x4).

Nu sjunker vattnet även när pumpen inte är igång men sätter jag på pumpen sjunker det snabbare. Strax utanför inloppen verkar vattennivån stabiliseras.

Jag har pumpen ovan mark och nedgrävd pvc-slang 50mm under förrådet där pumpen står. Slangen gör ett svagt "U" ner under golvet och sen upp igen och det är väl inte omöjligt att det blivit kvar lite vatten i slangen. Men som jag förstod det så ska pvc-slang klara det om den inte är trycksatt? Eller riskerar man frostsprängning med en sån lösning?

Pumpen verkar inte suga luft iaf så jag antar att hålet är på trycksidan? Känns som att mitt "U" är den svaga länken? Har även en T-koppling, är den känslig?

Funderar på att dra ny slang ovan mark, finns det någon fördel att gräva ned den egentligen? Kan ju ändå dölja slangen under trallen. Ska man köra PEM istället? Går det att limma pemslang med samma kopplingar som man får med från poolleverantörerna, eller hur skarvar man?

2
Markpooler. / Varning för invändig gaveltrappa
« skrivet: maj 25, 2019, 23:44:50:50  »
Hej! Kan väl börja med att berätta att en invändig gaveltrappa är ett mycket trevligt tillbehör, absolut!

MEN!

När du köper en gaveltrappa för 40.000. kr så får du ett gäng frigolitbitar och några plåtar (någon har bra marginal). Som ni säkert vet så flyter frigolit ganska bra... så håll koll på dräneringen även under vintern. Det gjorde inte jag!  :(  <help>

När vi öppnade poolen så hade hela trappen flutit upp och dragit med sig linern (trappen är ju under linern). Alla frigolitblock var av på mitten. Plåtarna var dessutom inte hela utan skarvade (3+1 meter) så ni kan ju tänka er hur linern såg ut med sneda plåtar med vassa kanter under 40 ton vatten...


3
Byggtrådar / Poolkungens miljöpool 4x8
« skrivet: juni 08, 2017, 14:15:11:11  »
Nu är det för sent att ångra sig, halva gräsmattan är uppgrävd. :) Vi ska bygga Poolkungens miljöpool med stomme av polyeten på gjuten platta. Lite enklare och billigare än en betongpool, men förhoppningsvis tillräcklig beständig att stå pall under många år framöver.

Setup:
Poolkungen Miljöpool 4x8, gjuten platta på 50 mm XPS
Reningsverk Filter Saphir 110
Gaveltrappa
Liner blå mosaik
Pooltäcke Royal Tec (rib cover)
Poolvärmepump, ej bestämt vilken ännu

Poolen kommer att byggas i anslutning till en carport för två bilar, där vi norpar den ena parkeringen och bygger ett litet poolrum och maskinrum/förråd istället. Runt poolen blir det ett vanligt trädäck.

Gjutningen får jag nog försöka lösa själv vare sig jag vill det eller inte, finns ingen gjutare ledig i närtid. Men hur svårt kan de' va'? :D 200 mm dräneringsbädd med brunn/dränkpump, 50mm XPS, 100 mm platta med armering 6150 (eventuellt dubbla 4150 om det funkar, kan få köpa sådan armering billigt). Betongbil har jag fixat i alla fall så jag behöver åtminstone inte blanda betong själv.

Här är skissen/slutmålet någon gång där vid 2020...

4
Nu har jag skissat på säkert tio olika alternativa pool-placeringar men tror nu att jag har hittat den optimala placeringen. Vi har ett garage med vidbyggd carport för två bilar och min idé är att nalla på halva carporten för att bygga en enklare relax samt ett mindre kombinerat maskinrum/förråd så man kommer åt tekniken ordentligt. Jag kommer nog vara mer i "maskinrummet" än i poolen, jag avskyr att bada. ;D

Från början hade jag tänkt lägga poolen framför vår existerande altan framför huset, men dels tycker jag poolen kommer för nära vägen, dels är jag som sagt mest intresserad av relaxen/maskinrummet och då hade jag behövt bygga ett till hus på tomten. Vid garaget finns mer plats, halva relaxen är färdig (eftersom carporten redan finns) och det är dessutom den soligaste platsen på tomten.

Sen hade jag en idé om att förlänga trädäcket ända bort till poolen men då blir ju hela tomten en enda stor altan. Genom att lämna ett par meter mellan trädäcken så borde man kunna hitta på något kul där emellan, en gång, plantering, buskar... helt enkelt ge trädgården lite innehåll/liv. Egentligen skulle jag nog vilja ha marksten men det finns inte pengar till det, just nu i alla fall. Vad tror ni? Alla idéer mottages tacksamt!

5
Markpooler. / Gjuta betongplatta själv utan erfarenhet?
« skrivet: maj 20, 2017, 22:11:37:37  »
Vi är i planerartagen att gräva pool, tyvärr med begränsad budget. Så jag ska försöka göra så mycket jag kan själv. Hur svårt är det att gjuta en platta?

Om jag har förstått det rätt så ska man lägga cellplastisolering direkt på ett lager makadam. På isoleringen fäster man ett armeringsnät med distanser. Sen bygger man en träram runt isoleringen och gjuter en platta, ca 10 cm tjock.

- Ska man gjuta vid sidan om isoleringen eller ska plattan ligga precis på?
- Hur tjock ska isoleringen vara?
- Hur mycket större ska plattan vara än själva poolen (4*7)
- Är det ens görbart att blanda dessa volymer betong själv? Vad kostar det att ta ut en betongbil?
- Måste man slipa plattan efter gjutning?
- Skruvar man poolramens bottenprofiler i plattan eller ska de gjutas in på något sätt?
- Något annat man behöver känna till vid gjutning?



6
Planerar att gräva en markpool, 1,50 djup, gjuten bottenplatta med trall runt om. Vilken höjd ska det vara från plattans ovankant till trallen? Exakt 1,50? Eller är det innermått man talar om när man anger höjden på en pool?

Ska trallen ligga an mot poolkanten eller ska den ligga någon cm ovanför?

7
Markpooler. / Teknikrum ovan mark
« skrivet: maj 14, 2017, 22:40:17:17  »
Vi funderar på att anlägga en pool och det är ju hur mycket som helst att tänka på, det snurrar verkligen i huvudet. Planen är i alla fall en nedgrävd rektangulär pool på betongplatta, helst inte trä eller stålstomme (känns inte bra att gräva ned dessa material i backen) utan vi sneglar på betong (verkar svårt, måste bygga själv pga begränsad budget) eller poolkungens miljöpool som jag tycker verkar intressant.

Men till frågeställningen. Vid ena gaveln tänkte vi bygga ett fristående uterum. Vet att många bygger ett teknikrum i marken, men jag funderar på att ha pump, värme och all annan teknik i ett hörn i uterummet? Dels blir det enkelt att komma åt grejerna och pyssla om dem, dels lite billigare då rummet ju ändå ska byggas. Tror ni det är dumt? Låter pumpen mycket?

8
Hej! Måste få upp värmen i vår Intexpool på 16 kbm. Vi ligger runt 23 som bäst om det varit väldigt varmt ett par dagar i sträck. Funderar på en liten luftvärmepump, bland annat denna på 3kw:
http://www.rubinpool.se/poolvarmepump-eco3-p-289-c-168.aspx

Kan man få upp poolen till ca 27 grader juni, juli augusti med en sån? Vi har inget behov av att använda poolen vår/höst eller svalare dagar utan det badas väl mest några dagar under semestern när det är varmt.

Är det svårt att installera en sådan pump, eller är det bara att skruva på slangarna och stoppa i sladden?

Behövs det by-passkoppling? Andra nödvändiga tillbehör?

Har en sandfilterpump som pumpar max 10000 l/tim (ska väl räcka?) samt tänkt införskaffa en saltklorinator om det har någon betydelse.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag