Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - magnusbrodin

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Uppvärmning / SV: Felkod Pahlén Elvärmare Aqua HL Line Digital
« skrivet: januari 12, 2020, 08:23:54:54  »
Back again. Tack för era svar. Låter rimligt med säkerhetsaspekten på kontaktorer a (var mest nyfiken)
Paddlen på min flödesvakt satt löst och kunde snurra som den ville vilket förmodligen kan vara del i det hela då det då kan bli olika resultat på flödesmätningen beroende på position. Nu när jag fixerat paddel blev det snäppet bättre funktion men inte helt ok. Ställer jag värmaren på 35 fungerar det ok men höjer jag till 36 kommer felet tillbaka vid uppnådd temp. Precis efter paddelfixen kunde den stå stabilt på 37 men få felmeddelande vid 38. Detta har nu då sänkts till 35 😞 Nästa steg är väl att kolla tempgivaren. Borde väl gå att ohmmäta den samtidigt som man värmer upp med typ hårfön för att se så resistansen bara ändrar värde men aldrig helt bryter kretsen?

2
Uppvärmning / SV: Felkod Pahlén Elvärmare Aqua HL Line Digital
« skrivet: december 01, 2019, 13:51:47:47  »
Så, då har jag varit ute och mätt lite i värmaren men blev dessvärre inte mycket klokare av det :-(  Så länge värmaren är i uppvärmningsläge så har jag en korrekt spänning på drygt 220V/fas via kontaktorerna men så fort vattnet kommer upp i sina 40 grader så slår något skydd till och felkod E7 kommer upp. Matningen till första kontaktorn ligger kvar på drygt 220V/fas och inspänningen till återställningsknappen är också drygt 220V. Förstår inte konstruktionen med dubbla kontaktorer då dessa bara ligger i serie och matas med samma A1. Det räcker att trycka på återställningsknappen så börjar värmaren fungera direkt igen. Känns som att felet ligger i styrkortet att det får någon knäpp när rätt temp uppnås så det är väl nästa steg att plocka ut det och se över lödningar och komponenter om något ser underligt ut där
Någon som har annan tanke?

3
Uppvärmning / SV: Felkod Pahlén Elvärmare Aqua HL Line Digital
« skrivet: november 25, 2019, 16:31:08:08  »
Tack för bra tips. Ska ändå öppna värmaren då jag behöver fixera flödesvaktens paddel som roterar fritt på sin pinne vilket jag märkte när jag lossade rören för att koppla förbi sandfiltret.

4
Ovanmarkspooler / SV: Lock till rund pool 4.5 m diameter
« skrivet: november 18, 2019, 12:29:54:54  »
Jag köpte mig en femmeters presenning och lite spännband på Rusta och ett gäng rör på närmaste skrot så blev det ett väl fungerande överdrag av det.

5
Uppvärmning / Felkod Pahlén Elvärmare Aqua HL Line Digital
« skrivet: november 18, 2019, 11:34:19:19  »
Hej,

Har för ganska bra tag sedan köpt en Pahlén Elvärmare Aqua HL line digital 6kW och den har fungerat bra fram tills nu. Sedan en vecka tillbaka får jag väldigt ofta felmeddelande E7 vilket ska indikera problem med styrkrets kontaktorer, överhettningsskydd. Värmaren värmer en badbalja till 40 grader och är matad av en pump med ca 150 l/min kapacitet. Har ni någon aning om vad det skulle kunna vara? Tycker inte överhettningsskyddet borde lösa vid dessa förhållanden.
För att felsöka har jag kört sandfiltret i cirkulationsläge för att sandens motstånd inte ska påverka men samma fel kvarstår.

MVH Magnus Brodin

6
Ovanmarkspooler / SV: skyddsvall längst ner i linerpool
« skrivet: juli 18, 2018, 19:55:42:42  »
Absolut nödvändigt är kanske lite att ta i. Min pool håller fortfarande minst sex år senare utan vall. Är förmodligen en väldigt god tanke bakom vallen men inget jag gjorde om för.

7
BadtunneForum / SV: Badtunna nedgrävd i mark
« skrivet: juli 11, 2018, 23:24:58:58  »
Jag har en plastbalja som är nergrävd till hälften och det fungerar strålande.

8
Övriga frågor! / SV: Laga Liner
« skrivet: juni 24, 2018, 22:40:27:27  »
Jag har haft samma tanke, dessvärre kom den efter vattnet. Nästa tanke som kommit nu efter att det gått hål vid båda steganliggningspunkterna (det ordet fanns inte i rättstavningslistan) är att sätta någon form av mjuk pad på stegen.

9
Övriga frågor! / SV: Laga Liner
« skrivet: juni 22, 2018, 00:35:34:34  »
Har med väldigt gott resultat använt Biltemas reparationskit för poolliner för 33:-. Går att använda även under ytan så man behöver inte sänka vattennivån. Nu senast hade stegen gnagt hål nästan ända nere vid botten och då var det skönt att bara kunna limma fast en lapp direkt..

10
Övriga frågor! / SV: Filtersand i poolen.
« skrivet: juni 22, 2018, 00:25:03:03  »
Det kan komma sand i poolen även i ett helt system, framförallt om man inte rensar rören efter en backspacing. Om det fortsätter att komma,sand kontinuerligt under normal drift kan det vara så att någon dysa är defekt eller sitter fel. Dysorna är rören med massa små, små hål i som sitter i botten av sandfiltret.

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag