CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Poolläcka  (läst 6245 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

SV: Poolläcka
« Svar #10 skrivet: maj 12, 2011, 22:30:45:45 »
Nja att det blir mindre avdunstning med pooltak beror väl i första hand på att vattnet som kondenseras oftast rinner tillbaka till poolen.

Njanja... Har man pooltak, så blir det väl inte mindre avdunstning för att det rinner tillbaka när det kondenseras, utan för att luften under taket är mättad på vattenånga (och därför inte har samma benägenhet att ta upp lika mycket av poolens vatten). När temperaturen faller, så minskar också luftens förmåga att hålla lika mycket vattenånga, vilket gör att vattnet kondenseras.

Men jag håller med om att vätskeförlusten kan inte vara så stor enbart beroende på avdunstningen (oavsett om kondensvattnet hamnar i poolen eller ej).

Vid kalla nätter blir pooltaket mycket kallt jämfört med ångtrycket i luften under taket. Vattnet kondenserar då mot taket. När vattnet kondenserar sjunker fuktigheten i luften men luften tar snabbt upp ny fukt från det förhållandevis varma poolvattnet.

Om det nu bara sjunker 2 mm så låter det helt klart mera som avdunstning, speciellt som någon läcka inte gått att hitta. Innan vi började täcka över vår inomhuspool så hade vi avdunstningar på cirka 5 mm per dygn vid en vattentemperatur på runt 30 grader.

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag