CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - quackpack

Sidor: 1 2 [3]
21
Hej!
Vi håller på att överväga automatisering av PH/Klor av våran pool (23m3).
Jag har dock ett litet problem och det är att vårt maskinrum är idag under altanen och utrymmet är begränsat..

Jag har tittat på ex MiniMaster, Hayward FLO osv men jag är rädd att få plats med allt som ex syradunk och klor etc.

När jag tittat på installationer så sitter ju alla system i direkt eller nära anslutning av filter och pump.
Är det något system som går att montera senare i flödet ex innan eller efter Värmepump som vi har i motsatta håll av vår pool?

Vidare annars undrar jag om ex Phalens MiniMaster går att installera i ex Maskinrum, men kem går att dra slang till en bit bort säg 3-5meter? eller blir det på tok för långt avstånd?

Tacksam för svar eller någon som vart i liknande sits och löst det på bra sätt.

Mvh Peter

22
Teknik / SV: Val av automatik för klorering och pH
« skrivet: april 07, 2022, 08:52:15:15  »
Hej på er,
för ordningens skull tänkte jag bara meddela vad jag till slut valde för klorinator.

Det blev en Aseko ASIN AQUA Net CLF. Jag misstänker dock att man blir nöjd oavsett vilken av maskinerna man väljer.

Nu håller vi tummarna för att värmen kommer så att tidplanen med bad i maj kan hålla.

Hej Madelene!
Jag har tittat en länge tid på MiniMaster men efter läst denna tråden så har jag börjat luta mig åt Klorinator istället som verkar enligt folk här vara en mer "modern" lösning från Heyward.

Får jag fråga vad som gjorde att du till slut landade i Aseko lösningen? Känns som dina tankar vart liknande de jag har så vore kul att höra ditt val.

23
Vatten och kemi / SV: Poolvattten grumligt och grön gult trotts bra värden?
« skrivet: augusti 09, 2018, 00:29:10:10  »
Håll koll på CYA värdet också så att du inte åker på en klorblockering. Då kan du ha bra ph och högt fritt klor men det är helt verkningslöst.

Ju högre CYA desto mindre effektivt blir kloret och vid tillräckligt höga CYA värden blir kloret helt verkningslöst.

Vad använder du för chockklor? Använd helst ett utan cyanursyra dvs antingen flytande klor eller kalciumhypoklorit.

Använde snabbklor från Biltema.
Hur kan jag mäta cyanursyra i vattnet? Finns det speciella teststickor för detta?

Känns ytor i poolen onaturligt hala ? Ta i så fall och putsa bort det hala på en lämplig yta. Känn sedan på ytan efter några dagar. Om den blivit hal igen så har du en pågående algtillväxt i vattnet. Om detta sker trots att du chockklorerat så är det stor risk att du fått klorblockering, alltså för mycket cyanursyra i poolen. Då hjälper det inte hur mycket klor som du tillsätter, eftersom kloret har förlorat sin desinficerande verkan. Det finns tyvärr inget "motgift" mot cyanursyra. I så fall måste man därför byta vattnet, helt eller delvis, för att få ned halten.

Ska ta och känna lite på väggarna imorgon, tack för tipset det är ju enkelt att se om algerna är på tillväxt fortfarande.

ErikN är på rätt spår - Vänta! Häll inte i en massa jox innan du sett effekten av det du redan hällt i..... Jag började året med en knallgrön pool, såg knappt handen i vattnet - en chock och ett par dagar senare var vattnet kristallklart.

Jag borde kanske ha mer is i magen men två varma barn som inget hällre vill än att bada nu på sista semesterveckan och poolen är fortfarande grumlig gör att jag ändå lutar åt att köpa en billig pump på biltema imorgon och tömma ut 1/3 och fylla på sen för att få bukt med problemet.

Jag skulle inte bli förvånad om det är just cyanursyra som är problemet då vattnet vad jag vet aldrig vart bytt helt, och det har helatiden använts veckoklorpuck.

Har jag tur är vattnet betydligt bättre imorgon :) men tveksamt det har hållt samma "grumlighet" 2 dagar nu tycker jag.

Tack alla för er hjälp!

24
Hej alla! Tack för svar!
Vi funderar på att köpa något tunnare vindnät och sätta stolpar någon meter ut från polen runt hela ytan. Tror det kan funka om jag hittar bra sätt att dels fästa stolparna i altanten samt ett bra nät. Blir att göra lite research.. :)

Du skulle kunna sätta upp ett säkerhetsstaket. Klicka här ​
Säkerhetsstaket Denna modell kan enkelt plockas bort när man inte vill ha det på plats, till vintern/vid poolparty etc.

//Martin

Tack det är något åt det hållet vi kollat på. Hur fäster man detta staket i altanen?

Nackdelen med staket jämfört med övertäckning är ju att du ungefär tredubblar dina uppvärmningskostnader om du inte täcker poolen vid icke-bad. Avdunstningen ökar ju väldigt. Dessutom går det åt klart mera klor, eftersom solljuset bryter ned kloret snabbare.

Erica, tanken var såklart att behålla övertäckningen för värmen och minska smuts i poolen. vi behöver komplettera med staket för att förhindra något av barnen drar i poolen när den är öppen och vi inte är i närheten så att säga.

Jag hade kört staket och de överdrag ni har nu på vintern samt en i länken nedan på sommaren.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xdome+pool.TRS0&_nkw=dome+pool&_sacat=0

Angående brädan så är det säkert tryckt virke, mät bredd och tjocklek och åk sen till närmsta brädgård och köp liknande samt skruv och sen är det snabbt bytt. Tänk på att köpa med rundade kanter och inte vanliga plank, alternativt om du har en fräs och rundar de själv (låter jobbigt men går snabbt med rätt verktyg).

Tack, en sådan lösning skulle ju vara extremt skön på sommaren att slippa hålla på och krångla med överdraget varje dag. Ska kolla närmare på det!
Ang brädorna, tusen tack för info, ska kolla detta med bygghandel i helgen!

Har ni fler tips eller annat hojta gärna till! :)

25
Hej alla!
Vi har lite saker som vi behöver fixa med vår pool.
Då vi idag har en åttakantig pool på altanen så är ett av problemen att säkra upp poolen för våra barn. Är det någon som har lite tips på hur man kan lösa detta, förutom att ha överdragsskydd då som vi har idag, men mer taket runt, andra smidiga lösningar för detta lite omständiga format på poolen :)

Vidare så har också brädorna som ligger ovanpå poolkanten (vad nu dessa kallas?..) börjat bli lite dåliga och behöver bytas.
Bifogar lite bilder, men vet ni vad det är för material och vart man kan få tag på liknande?

Tack!
//Peter

26
Uppvärmning / SV: Styrning till motordriven trevägsventil?
« skrivet: maj 13, 2016, 10:41:05:05  »
Skruvade igår upp min Solar S4 510-MVO ventil för att kolla hur den var kopplad.
Försökt hitta någon vettig manual utan framgång, är det någon som vet hur matning ska kopplas in på en sådan enhet?
Från min gamla "trasiga" solar controller hade jag en grå kabel innehållandes 3 tåtar, Ljusgrå, Brun och svart. Kan jag anta Brun = F och svart = N?.. vad är isåfall den ljusgrå och vad gör den?
Tack för hjälp!

27
Uppvärmning / SV: Styrning till motordriven trevägsventil?
« skrivet: maj 13, 2016, 10:30:27:27  »
Trevligt, en "z-wavare" till :)
Jag körde fibaro universal sensor, köpte DS18B20 vattentäta sensorer på ebay som givare (du får 10 med frakt för runt 120sek, sök på "10pcs DS18B20 Waterproof Sensor"), du kan ha 4 stycken sådana per universal sensor. Jag hade en på inlopp, en efter slingan och en ute i solen för att se när solen sken.
Ventilen styrde jag som du säger via en transformator från ett uttag, brukar sätta in en fibaro relay switch i en dosa och sen ett eller flera uttag kopplat till denna där jag ansluter trafon.

Alltid kul med fler Z-Waveare :)
Jag blev väldigt intresserad av det du nämner med Fibaro´s universalsensor! Jag har inte riktigt kollat på den innan men nu när du nämnde den klarar flera temp mätare så är den väldigt intressant! Jag hoppas kunna ha lite tid i helgen att koppla på transfo till min 3vägare och se vad som händer. Funderar på att sätta switch också för att styra pumpen och värmepump så det går att göra hela scheman för styrning av allt. Om nu bara min trevägare vill vara med och leka dvs :)

28
Uppvärmning / SV: När drar ni igång värmen till poolen?
« skrivet: maj 13, 2016, 10:25:23:23  »
Ok..

Hur lång tid tog det att få upp den tempen?
Och behöver din VP arbeta 24/7 för att hålla denna temp nu när det är rätt låg dygnsmedel?

Drog själv igång min VP nu för 2 dagar sedan och stängt av kl 22 på kvällen. Första året för mig med pool så håller på att försöka hitta rätt balans men körde i går och inatt VP dygnet runt för att få upp värmen maximalt inför besök till helgen.
Ställt den på 28grader och ökade faktiskt temp under natten också. Dock känns det som att man lika gärna kan stänga av VP vid kväll och täcka polen, sen dra igång igen för det var inte mycket värme som gick förlorad tycker jag under de kalla timmarna på natten. Se bifogad mätning. Hoppas kunna hålla 28grader utan att VP går hela tiden men får se om det lyckas, nu är första gången vi snart är uppe vid 28 i temp så får se hur värme håller sig.
Någon kanske har bra rek för när och hur man bör köra VP bäst, alltid intressant att höra vad andra gör.


Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag