CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Mixe

Sidor: [1]
1
Jag har just satt en ny liner på min Folkpool 8x4 och fick just syn på innerpackningarna för lampa, inlopp och bräddavlopp som jag glömt sätta fast innan. Sjukt klantigt och korkat och allt, men nu måste det u lösas.

Kan jag skära hål i linern utan att skruva dit ramarna och pilla in packningarna bakom duken? Eller riskerar jag att linern rivs upp (fasa!!) när jag skär hålen?

Eller skall jag, som jag tänkt, skruva dit ramen först, sen skära hålet (så att det inte finns någon dragkraft i linern. Kanske även stärka upp med lite silvertejp), sen lossa ramen igen och pilla in innerpackningen?

Eller finns det någon annan lösning?


2
Markpooler. / Helt stopp eller vad?!
« skrivet: maj 22, 2017, 18:55:40:40  »
Tänk att saker alltid kan gå sönder av att lämnas oanvända en längre tid- men att de aldrig kan laga sig själva om man gör det. Det är orättvist.

Jag hade lite problem med cirkulationen mot slutet av sommaren men sopade det under snömattan. Nu när jag försöker starta poolen är det kört. Den börjar bra och pumpen tuffar på, men efter 30-40 sekunder ändras varvtalet och filterbrunnen töms helt på vatten. Sen sipprar det bara lite från insuget och pumpen jobbar som sjutton. Filmade eländet:



När jag öppnar filterlocket fylls den snabbt upp igen, och vatten strömmar in från insuget. Det bubblar till rejält, men sen flödar det som bara den (pumpen sitter ca 1 meter under poolnivå).
Jag har kört med "recirculate" på Haywardfiltret men med samma resultat. Så då måste det väl vara på utloppssidan problemet sitter? Eller har någon någon annan idé?

Och så alla fakta: markpool 4x8 m, pump samt sandfilter under huset och under vattenplan.
Sandfilter Hayward, oklart vilket exakt märke, fick det med huset. Sannolikt dryga 20 år gammalt. Har inte bytt sand men kollat i det och tyckte det såg bra ut.
Pump Koral 1HK 3-fas, bara ett år gammal.

3
Köpes / KÖPES POOLPUMP
« skrivet: juni 01, 2016, 15:19:57:57  »
Sökes omedelbart, passande till Folkpool 8x4 med stort sandfilter. Trefas draget.

4
Markpooler. / Behöver råd om poolrobot
« skrivet: maj 31, 2016, 10:42:32:32  »
Hej kunniga. Jag är poolnybörjare och har fått vårdnaden om en ca 25 år gammal Folkpool på 8x4 m. Nu behöver vi desperat köpa en poolrobot, men har lite pressad ekonomi efter många renoveringar.

Det finns en sabla massa modeller i priser från 4-22.000, och som nybörjare är det svårt att veta hur man skall tänka och vad man skall prioritera. Vi prövade en bekants lilla och billiga robot, och den funkade inte alls. Poolen står intill en gammal ek och det blir mycket organiskt "damm" på botten som är lite krångligt att få upp. Därför vill vi inte heller kasta pengar i sjön och köpa för dåligt.

Mycket tacksam för alla råd.

5
Markpooler. / Byte av pump- hur skall jag tänka?
« skrivet: augusti 25, 2015, 14:43:19:19  »
Jag har en gammal (osäker på hur gammal, troligen runt 10-15 år) Hayward Max-Flo med maxeffekt 840 W som har börjat strula. Propparna går, eller så löser motorskyddssäkringen ut, av någon konstig anledning alltid nattetid. Ibland står den bara och surrar ilsket när jag försöker starta om den, ibland går den fint igång. Jag har tröttnat.

Nu har jag fått möjlighet att köpa en begagnad Pahléns- pump på 0,55 kW skrotbilligt, vilket är ungefär vad jag har råd med just nu.

Jag har en Folkpool 8x4, och ett Hayward Vari-Flo sandfilter. Sportar också en Anslut luftvärmepump.
Jag undrar om Pahlénpumpen är tillräcklig för min pools behov? Vad bör jag mera ta reda på för data om den fö ratt kunna göra en bedömning, om detta inte räcker?

Det skall sägas att jag är poolnovis och har fått poolen som en rätt ofrivillig del av ett relativt nytt husköp. 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag