VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Stridis2

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Alternativa reagenter till ScubaII?
« skrivet: juli 05, 2021, 17:46:39:39  »
Sitter och letar efter DPD1-tabletter att använda till min ScubaII. Att köpa i Sverige är ganska dyrt. Finns till mycket bra pris i Tyskland, men det företaget jag hittat skickar inte till Sverige. Hittade ett företag som sålde från Water-ID (Pool-id.com) till ett bra pris. Fungerar dessa med ScubaII? Eller är jag hänvisad till Lovibond:s tabletter?
Andra alternativ till både fabrikat och billiga återförsäljare?

2
Uppvärmning / Värma poolvatten med luft?
« skrivet: juli 20, 2019, 19:42:55:55  »
Jag har pool med pooltak. Luften under pooltaket kan bli 50 grader varm en solig dag, men denna värme sprider sig dåligt till vattnet. Finns det något enkelt sätt att bättra på värmen i poolvattnet? Funderade på någon form av vattenfall eller fontän inne under taket, kanske som bilderna nederst. Eller hjälper detta bara till med att öka avdunstningen och därmed nerkylningen av poolen?
Ös nu på med alla era tips och idéer.

3
Ovanmarkspooler / Hur täcka poolsargen med trädäcket?
« skrivet: juni 19, 2017, 23:25:56:56  »
Jag har satt upp en JF pool (7,6 * 4,5 meter). Poolen är helt nergrävd och nu håller jag på att förbereda för trädäck. Men kan ni slänga in lite idéer om hur ni har täckt poolsargen? Man vill ju få trädäcket så nära vattenytan som möjligt, men man måste ändå kunna montera bort sargen för att byta liner och liknade. Sedan ska det hålla för ungar som springer och hoppar från kanten också.
Kan ni posta bilder och / eller länkar till era byggsidor hade jag blivit mycket tacksam.

4
Pooltäckningar / Pooltak vindkänsliga?
« skrivet: juni 15, 2017, 22:12:44:44  »
Jag har precis börjat leka med tanken att skaffa pooltak, men som vanligt kommer en massa frågor. Jag inser att det är en Hur-långt-är-ett-snöre-fråga, men hur vindkänsliga är pooltak? Jag funderar på ett 5*10 meters som är 1,5 meter högt, men där poolen står är det ganska blåsigt. Tål taken detta? Ä det vanligt att de skadas av vind?

5
Vatten och kemi / Klorpuck i skimmern med avstängd pump?
« skrivet: juni 15, 2017, 21:11:36:36  »
En noob-fråga. Man vill ju klorera på kvällen efter sista badet. Jag inbillar mig att många (i alla fall jag) stänger cirkulationen på natten. Hur blir det om man har lagt en klorpuck i skimmern då? Finns det risk att man får för hög klorhalt i och runt skimmern med alla de problem som då kan uppstå? Hur ska man då kunna använda puckar?

6
Vatten och kemi / Nystartad pool, grönbrunt vatten
« skrivet: augusti 24, 2016, 20:12:40:40  »
Jag har fyllt min nybyggda JF storpool (4,5*7,6m, ca 36 kubik) från egen brunn vilket tog knappt två veckor. För att klara detta hade jag en separat pump med lös sugslang som hängde ner i brunnen och slutade lite ovanför hydroforens bottenventil. Tanken var att när bensinpumpen sög luft så skulle det ändå finnas vatten kvar till huset. Detta fungerade bra till 2/3 av poolen, men tyvärr så lossnade sugslangen så den gled ner till botten av poolen och sög upp en massa bottensediment. Jag upplevde det som att vattnet som pumpades upp var brunt och hela poolen blev grumlig.
Jag har klorerat mycket (gissningsvis ca 1 kg snabbklor) med flytande dispenser. Ph låg på ca 7,6 så jag öste i en omgång Ph-. Sist jag mätte var klorhalten hög. Pumpen har gått dygnet runt i två veckor. Trots detta så är vattnet grönt och man har bara kanske en dm siktdjup. Har idag fått tag på flockmedel (Biltemas flytande flockfix). Har bara haft i det i tre timmar, men jag ser ingen skillnad.
Backspolar jag filtret så är det riktigt mörkgrönt i början för att till slut bli rent.

Jag har tidigare, både i år och förr om åren, använt samma reningsverk och kemikalier med samma brunnsvatten i en rörpool utan problem, men då har jag inte fått upp någon bottensats när jag fyllt poolen.

Flockmedlet måste få längre tid på sig att verka, men vad mer ska jag göra för att få rätt på poolen?

Jag har mätt med tabletter (från Harald Nyborg) fritt klor samt Ph, men nu är tyvärr klortabletterna slut. Bör jag skaffa en elektronisk mätare för att få exaktare mätningar. Vad bör jag mäta för att ha lite koll? Räcker det med Ph, fritt och bundet klor samt alkanitet, eller finns det fler saker som är viktiga i detta sammanhang?

7
Ovanmarkspooler / JF storpool med annat reningsverk, detta strular.
« skrivet: augusti 09, 2016, 00:28:02:02  »
Jag köpte en JF storpool (7,6*4,5m) för två år sedan. Har monterat upp poolen och lyckats få den fylld nu (från egen brunn, därför har det tagit tid att fylla).
Jag har även ett gammalt spabad av proffstyp stående som jag inte har kopplat in. Tänkte använda pump och reningsverk därifrån. Pumpen är trefas på en Hp, alltså lika stark som JF:s pump, fast med mycket grövre slangar. Hade gamla saker som passade ihop mot JF:s skimmer och inlopp. Gissningsvis så är det från skimmern två meter 50 mm slang till pumpen. Från pump till sandfilter (kanske stort som ett 45 kg filter) är det ca 60 cm slang, och från filter till inlopp en meter slang. Pumpen står ca 20 cm över poolbotten.
I mina ögon borde detta vara en "snäll" installation för vattenflödet, men problemet är att pumpen får på tok för lite vatten. Trots att det är mycket vatten i skimmern går pumpen torr om jag inte stänger ventilen efter filtret nästan helt (alltså för att öka mottrycket så mycket att flödet minskas drastiskt).

Är JF:s pump så pass mycket sämre än min, trots samma effekt? Eller kan skimmern bromsa vattenflödet? Något annat som kan vara fel?

Pump och sandfilter är använt i år i en 6000 liters Intexpool, samt en dag i JF-poolen bara genom att ha slangarna hängande över kanten. Tyckte mig inte märka något fel på flödet då jämfört med tidigare år.

Tacksam för alla råd och idéer.

8
Hej!
Min första tråd här så jag hoppas ni har överensseende om jag inte får allt rätt med bilder och liknande.  :)
Planerar poolbygge, men jag vill bolla en del idéer innan alltför mycket köps in och görs. Jag beklagar att bildmaterialet inte är det bästa, men det är vad jag har, och förhoppningsvis bättre än inget. :)

Placering
På flygfotot rakt uppifrån är norr rakt upp. Det översta huset med rött tegeltak är boningshus med ingång nästan rakt åt söder. Huset i mitten är garage där vi också ställer bilarna framför. Portarna rakt norrut. Som synes så kan man köra runt garaget och både genom gården och in till verkstad / loge. Detta gör att det är mycket svårt att placera en pool större än fyra meter i diameter nära husets entré. Var, och varför, hade ni placerat en pool? Området är ganska plant, så där behöver man inta ta mycket hänsyn. Träd, buskar och övrigt insyningsskydd går att såga ner, flytta och eller plantera nytt.
Vägen genom gården är vår privata så den trafikeras mycket lite. Landsvägen, som syns i norr på det gamla flygfotot, ligger ca 50 meter från boningshuset.

Storlek
Jag har funderat på JF:s storpool 7,6*4,5. Detta eftersom priset ökar bara lite mellan varje storlek upp till denna. Nästa storlek (9,1*4,5) blir nästan 5000 kr dyrare och den största (10,1*5,5) 7200 kr dyrare. Är detta dumsnålt av mig? Poolpriset blir ju bara en tredjedel av totalkostnaden. Hur påverkar storleken uppvärmningskostnaden? Hur mycket folk börjar bli trångt i respektive pool?

Kvalité på JF:s pooler
Jag har för mig att för några år sedan hade JF problem med sin marmorerade liner. Är det fortfarande så? Hur stor skillnad för utseendet gör det med marmorerad kontra vanlig?

Ingen aning om hur jag lägger bildtexter i samband med respektive bild, men överst är karta över tomten. Sedan en dålig flygbild rakt uppifrån, troligen tagen 2013. Därefter ett gammalt flygfoto mot norr, troligen från mitten av 60-talet. Sist ett flygfoto taget mot sydväst, taget en oktobermorgon 2011.
 
Det lär komma fler frågor men jag tror vi håller här så länge.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag