CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - brollit

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Smakråd & Tips läggning av Granitsarg
« skrivet: juli 19, 2017, 11:07:45:45  »
Stenen ligger dikt an mot listen förutom på ett ställe, där tätade jag den lilla springan med Essves silikon för utomhusbruk.

2
Markpooler. / SV: Smakråd & Tips läggning av Granitsarg
« skrivet: juli 18, 2017, 15:29:22:22  »
Granitsarg från Poolklor och stomme från Tjällden? Jag la granitsarg från Poolklor runt min Tjälldenpool. Sargen ligger i våg (jag hatar saker som lutar och nog fan torkar stenen upp). Jag hyrde en elektrisk motorkap (ej våtkap) och kapade en sten på vardera kort och långsida, stadiga händer rekommenderas.

30 mm överlapp från poolväggen blev bra och funkar som "handtag" för barnen. Det blir säkert bra med 15-25 mm också. Jag har satt stenen kant i kant och ser inte något behov av att kladda med fogmassa.

Jag fyllde utrymmet mellan linerlisten och regeln som bär upp altanen med Webers avjämningsmassa ute (typ flytbetong, som jag hade hemma, det funkar säkert lika fint med bruk eller grövre spackel eller kanske till och med fix som du kan bygga med på höjden). Under resans gång har jag fått nog av bruk, spackel och fix så jag limmade sargen med Essves Stenlim gel (skelettspruta).  Jag la även på Essves aktivator (sprayflaska) för att få sargen att fästa extra snabbt.

3
Byggtrådar / SV: Solhaga bygger 8x4 Tjälldénpool
« skrivet: maj 05, 2017, 18:35:58:58  »
Vad ät det som håller såpass mycket vikt i poolen? Är det ingen risk att poolväggarna rasar ner utan jordmassor på utsidan?

Med bakgrund av att förstärkningsbalkarna är felaktigt placerade (90 grader) utifrån den last dom skall stå upp mot och det faktum att poolen varit vattenfylld och ändå inte rasat tycker jag vi kan konstatera att denna typ av frigolitpool står pall för det mesta.

4
Byggtrådar / SV: KGs Poolbygge, 4x8 Thermopool med gaveltrappa, hela block
« skrivet: mars 01, 2017, 21:24:08:08  »
Tack för en bra tråd med många bra bilder! Ni som byggt Tjällden, hur har ni hanterat armeringen i anslutning till skimmern? Har ni lagt armering ovanför skimmern eller avslutar armeringsjärnet intill skimmern?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag