Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: vinterstängning av pool (nybörjare)  (läst 14638 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad TommyC

SV: vinterstängning av pool (nybörjare)
« Svar #10 skrivet: oktober 14, 2014, 22:06:16:16 »
Folkpool, Poolstore och de flesta poolbutiker säljer vinterpluggar. Det finns lite olika modeller beroende på vilka armaturer man har. Folkpool/Hayward har rörgänga 1,5” och O-ring.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: vinterstängning av pool (nybörjare)
« Svar #11 skrivet: oktober 14, 2014, 22:07:30:30 »
Tack för ett mycket bra svar och illustrativa bilder.

En fråga till bara, kan man låta cirkulationen gå under vintern (givetvis med värmen avslagen) och bara nöja sig med att täcka poolen?
Har för mig att jag hört om någon som gjort så(?)

I södra Sverige skulle det säkert fungera, i vart fall om du isolerat poolen och sedan lägger t.ex. ett frigolitlager ovanpå som en del av täckningen. Bor du uppe i Lappland blir det något helt annat...  Vi har numera inomhuspool, men har haft utomhuspooler tidigare när vi bott på andra håll. Vår första markpool övervintrade vi utan att stänga helt, körde liksom på sparlåga. Men då hade vi byggt in filter + pump i något som liknade en hundkoja som var isolerad och som värmdes till så där 5-6 grader varmt vid behov. Men visst, det går åt en del extra el. På den tiden var den billig, idag skulle ju kostnaden bli lite högre.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag