Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - pool idioten

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Hur tycker ni?
« skrivet: juni 14, 2013, 23:31:36:36  »
hej Jarlen!! tack för ditt inlägg. Vill bara uppdatera dig lite om min pool, om du tittar på tredje bilden så ser du en plåtbit som e fast på sargen där sitter skimmern med ett böjt pvc rör som ansluts till närmaste rör. De andra rören åker upp till taket genom solfångaren o ner i poolen. Fast rören kommer jag flytta genom att slå ut en tegelsten o dra de ner dem så att dem inte kommer genom pool väggen. Angående en befintlig pool i hålet så har jag provat det med, köpte en pool från primastar 5.5x1.37 men det visade sig jag var tvungen o modifiera hemskt mycket för att få den o se bra ut, som tur var kunde vi lämna tillbaka den samt fick uppmaning om att man inte skulle hoppa i poolen för den var inte konstruerat för det och eftersom jag har 3 barn som älskar o hoppa i vatten så var det inget alternativ. Jag har fått hem mina saker som jag beställde från Tyskland, bifogar bilder efter inlägget. Min tanke är inte att limma linern utan lumpmattan som skydd bakom linern. Aluminiumfolie sa du, kan du länka nån firma som säljer eller vad ligger priset på i metervara? O hur tjockt e godset?
Glömde tillägga att jag har dränering, om du tittar på bilden så ser du en hål längst ner och det sitter en till på motsatt sida, bottnen e utformad så att allt vatten rinner till sidorna o ner i dränerings hålet.
/ Kent
Hej Kent!! Jag föredrar att kalla dig så. Man behöver ju inte vara en idiot för att man inte kan allt. :)

Om du ska få någon riktig funktion på poolen så måste du skippa  rören som du har till in och utlopp. Det blir ingen funktionsmässig rening med dem.

Det måste tidigare, ha varit praktiskt taget omöjligt att hålla rent i poolen med det  här arrangemanget. Och för att kunna få en fungerande rening av vattnet, måste det finnas en cirkulation som också renar ytvattnet från nedfallande skräp, pollen, drunknade insekter, mm. Du måste kunna dosera klor och andra kemikalier som ibland är nödvändiga för att hålla en god vatten kvallitet. Och du måste kunna koppla på en bottensug för att kunna hålla rent  i poolen. Därför måste det finnas en skimmel med bräddavlopp med lövkorg samt minst två ställbara inlopps munstycken som cirkulerar vattnet. Som det ser ut nu så uppnås ingen cirkulation alls, eftersom ut och inlopp sitter alldeles intill varandra.

Ett stort plus+;  med din pool är att den är försedd med det ganska breda överhängande poolkrönet (betongsargen.)

Iden med att använda sig av en befintlig rund pool och ställa inuti är en god ide och kanske det allra bästa alternativet. Med den breda sargen på poolen, så har du möjligheten att enkelt justerkapa sargen så att  diametern  på din poolstomme kan anpassas till diametern på någon lämplig serieproducerad pool på marknaden. Skulle du inte hitta exakt rätt djup så går det säkert att modifiera djupet, om du väljer någon med lite större djup. Och då talar jag om djupet från botten till överkant poolsarg . Eftersom du har en gjuten botten som inte dränerar bort eventuellt vatten som kan bli stående mellan poolen och lekastommen , så bör man borra några hål snett ned och utåt i den nedre vinkeln mellan vägg och golv. Kanske kan man också ha en nivåpump där.

Utrymmet som uppstår mellan den nya poolstommen och lekastommen kommer bli förträffligt till att utnyttja för dragning av rör och slangar för skimmel poolinlopp poolbelysning mm.

Vid alternativet ny liner; eller eventuell plats svetsning av dito så ställer den överhängande delen på sargen bara till problem, och därför bör överhänget in över poolen i det fallet då tas bort. Annars finns det inga möjligheter att sätta in en skimmel utan att sänka vattenytan avsevärt, och då förlorar du i djup. Och poolen blir kansken inte så estetisk tilltalande. Du blir då också tvungen att gräva upp kring poolen så att du kan montera nya inloppsventiler,belysning mm direkt i lekastommen. Allt detta slipper du om du ställer en pool inuti.  Det enda tänkbara alternativet till att få en liner slät och snygg på plats, är att klä sidorna med folierad aluminiumplåt kring hela poolen. Det kommer annars att bli praktiskt taget omöjligt för dig att  fästa upp en liner snyggt. Dina tankar att på något sätt limma upp linern kan du glömma. Det kommer inte att fungera.

Det bästa tänkbara sättet att montera en liner är helt enkelt att klä den ojämna ytan med en folierad aluminiumplåt, på vilken man sedan på olika sätt snäpper eller klämmer fast linern med speciella lister, avsedda för dito. Det finns en hel del pooler med likartade konstruktioner.

Så är även min egen pool konstruerad; lekablock cellplast samt folieerade aluminiumplåtar samt en krönlist som klämmer fast linern. Och detta monteringssättet gäller för bägge alternativen.

PS Jag har goglat lite på runda pooler, och av din ritning att döma så har det tidigare med all säkerhet stått en 24 inch INTEX uppblåsbar pool inuti din poolstomme. Det är kanske inte den bästa lösningen att ersätta den gamla med en likadan igen. Du kommer att få alla de uppräknade problemen med rening av vatten mm. Och vid minsta mekaniska skada så pyser poolen ihop och allt vattnet rinner ut. Du kan inte heller låta vattnet stå kvar i poolen under vintern utan måste pumpa ur det och fylla på nytt varje vår. Så jag råder dig att göra en mer permanent lösning.

Alternativet Att bygga en egen poolstomme; Om du goglar på rund pool och trycker på knappen images så får du upp en hel radda av bilder på runda pooler. Du kan då se hur de ungefärligt är konstruerade. Du kan sedan själv om du är händig regla upp en stomme av vertikala lodräta tryck-impregnerade reglar med distanser in mot den murade poolstommen, som du sedan klär med böjda basade plyfaskivor som en stabil grund för tidigare nämnda installationer och därefter monteras cellplastskivor. Slutligen ställer du aluminiumplåtarna direkt på botten. Dessa ska vara av längsta möjliga längd för att få så få skarvar som möjligt. Optimalt är en skarv, men helst inte mer än två. Plåtatarna trycks ut mot cellplasten och sammanfogas genom pop-nitning.  Plåtarna ska stå löst direkt mot cellplasten och ska inte förankras i stommen. Du kan med fördel på förhand måttbeställa en liner, som ska ha 15 mm mindre diameter än innerkant poolsarg.
Men jag misstänker att det kanske kan bli billigare att köpa ett komplett poolpaket om man hittar något passande.

2
Markpooler. / SV: Poolgrossisten
« skrivet: juni 13, 2013, 22:06:37:37  »
nåt speciellt du tänker på?

3
Markpooler. / SV: Hur tycker ni?
« skrivet: juni 13, 2013, 21:38:36:36  »
absolut ingen dum fråga,,,men har inte hittad nåt i rätt mått.. det var d första jag tänkte på men den tanken sprack efter allt letande 
En dum fråga, men av din skiss att dömma kan det ju faktiskt stått en vanlig enkel ovanmarkare i din fina murade ram... men bara en tanke.

//Funkis

4
Markpooler. / SV: Hur tycker ni?
« skrivet: juni 13, 2013, 19:00:56:56  »
har pratad med tyskarna o fick mejla bilder utan några framgångar slutningen fick jag öppna en skype linje o köra live (kul med dagens teknik) alltingen skulle jag gjuta en rak vägg runt för o slippa några konstigheter eller gjuta rätt skarven längs ner o skapa en 200mm fas för o slippa några veck..så det får bli det ::)
Det blev 50m 1.5mm liner med lister o 1liter flytande pvc o 50m fleecematta.

frågan e hur jag ska sätta upp fleecemattan på väggarna e inne på ett bra tapetlimm eller jag e kanske fel på det?
Jag tar fasta på att du skriver ”tycker” i rubriken och dristar mig till att just tycka eftersom jag inte vet  :)

Tror att det är max 5 medlemmar här på forumet som svetsat Alkorplan liner själva, t ex:
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3168.msg24452#msg24452
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3713.60

Flera har anlitat proffs, t ex: http://www.byggpool.nu/

Ingen av de poolerna med svetsad liner som jag sett här på forumet eller andra ställen på nätet inklusive www.renolit.com har haft någon dubbelkrökt yta som er stomme har. Om jag skulle svetsa själv skulle jag inte ge mig på den dubbelkrökta ytan utan istället på något sätt göra om den till enkelkrökt eller ännu hellre plan. Ska du leja bort jobbet så är det ju lämpligast att kolla med den som ska svetsa och förhoppningsvis har stor erfarenhet av det. Går det bra att göra jobbet utan alltför mycket strul? Blir resultatet bra? Hur mycket dyrare blir det jämfört med de vanliga lösningarna?

Tolkar man www.renolit.com bokstavligt så borde det gå ”....whatever its shape....” står det i reklambroschyren.

Ett annat alternativ skulle kunna vara att köpa en rund plåtpool med vanlig liner och ställa i ert skal. Springan mellan befintlig sarg och plåtpoolens kan t ex täckas med ett trädäck. Höjden måste då fås att stämma på något sätt (tur fungerar sällan). Dränering måste fungera för vattnet som kommer in mellan de båda stommarna.

Ytterligare ett alternativ är att plasta hela insidan. Jobbigt men möjligt.

Eller riv hela rasket och bygg något baserat på ett färdigt poolpaket. Udda tillkrånglade lösningar (avancerat) betyder oftast massor av oförutsedda småproblem i aldrig sinande ström.

Glöm inte att berätta vad tyskarna säger och vad ni kommer fram till.  O0

5
Markpooler. / SV: Hur tycker ni?
« skrivet: juni 13, 2013, 17:58:36:36  »
yapp den e gjuten i leca
ja den har varit vattenfylld vi har badat i den i 2 säsonger
det har suttid frigolit skivor runt för att stötta dem andra frigskivorna ovanpå
ja det e asfalt som han har fäst frigskivorna på
botten är det gjuten i betong men det var så grovt och ojämn så jag flytspacklade
på andra eller tredje bilden syns 2 rör som e gjutna i väggen det är inlopp o utlopp 

genomskärning på poolen röda markeringar är frigolit och blåa är liner
För att kunna ge några råd, såbehövs lite mer information om poolen.

Är den gjuten? Är den i såfall armerad?
Vet du om den har varit vattenfylld tidigare?
Vad är det för skarv mellan materialen som syns 30-40 cm från botten?
Är botten gjuten i betong? Eller är det sand?
Dom svarta prickarn runt poolen. Är det asfalt? Verkar det som det suttit formstag där? Eller är det någon form av isoleringsmaterial momterat på väggarna ovanför randen?
Har du fått någon slags ritning med material beskrivning av gamla ägaren? Annars är det ide att efterforska detta.
Finns det nägon form av skimmer, breddavlopp, poolbelysning, returer,bottenavlopp ingjutna eller inmurade?

PS: Du ska veta; att om det är en gjuten pool du har, så betingat den ett ganska stort värde. Man räknar med att det kostar ca 3-400.000kr att platsgjuta en pool. O0

6
Markpooler. / SV: Hur tycker ni?
« skrivet: juni 09, 2013, 22:39:03:03  »
(ingen som har en blekaste aning) tänkte väl det, rätt avancerat pool så jag får kolla mig med tyskarna.

7
Markpooler. / SV: Hur tycker ni?
« skrivet: juni 09, 2013, 18:58:02:02  »
herregud glömde ställa min fråga  >rulla<

behöver väggarna vara helt raka eller går det som det ser ut?
eller går det o svetsa liner i en rund pool överhudtagen?

tack för förhand

M.V.H  Kent

8
Ovanmarkspooler / SV: Lite snabb hjälp gällande underlag
« skrivet: juni 09, 2013, 18:31:12:12  »
om din tomt sluttar så e det bara tuta  o köra för då sluttar vattnet med :angel:

9
Markpooler. / SV: Platssvetsad poolliner
« skrivet: juni 09, 2013, 18:07:09:09  »
jag letar me efter nån firma som säljer men utan resultat , verkar som att det finns sjövis med frimor i tyskland som säljer men oftas vill dem ha förskott innan dem skickar nåt eller om du kan får du hämtar dem själv medans du fyller på öl hyllan :angel:

10
Markpooler. / Hur tycker ni?
« skrivet: juni 09, 2013, 17:03:41:41  »
hejsan!

vi har flyttad till ett hus som förra ägaren har byggd en pool integrerat med garaget
i höstas gick liner sönder så det var bara o riva ut skiten, sen visar det sig att poolen är byggd efter den liner som han hade alltså med konade väggar. Har ringt förgäves efter en liknande liner men dem flesta trodde att den var special svetsad.. jag var så dum så inte tittade efter märket på liner så jag kunde forska lite på den...lätt o vara efter klok. Svetsa ny liner ligger närmast på listan. Har ringt efter olika företag angående svetsning men jag rätt sent på det... ALLA e upptagna o har inte tid tidigast september. Så jag tänkte om det visar sig att jag behöver ändra i konstruktionen så e det bra tillfälle. bifogar lite bilder.
tacksam för svar
M.V.H Kent

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag