CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: 1 ... 425 [426] 427 ... 433
4251
Vatten och kemi / SV: Nybörjare behöver hjälp! Inget funkar
« skrivet: maj 29, 2010, 00:17:24:24  »
Att vattnet ser bedrövligt ut i början är inget man skall bli förskräckt över. När vi första gången fyllde vår pool använde vi endast rent vatten och ändå såg det snart ut som en sämre soppa. Men efter några dagars filtrering så klarnade det snabbt. Har du backspolat filtret så gör filtret sedan sitt jobb och om det inte ligger katastrofala mängder skräp i poolen så blir det snart klart. Men ni kan ju behöva backspola flera gånger för ligger det mycket skräp i vattnet så sätts ju filtret snart igen. Man ser på manometern (tryckmätaren) på filtret när det är dags att spola, om trycket stigit ca 0.2 kg/cm2 jämfört med vad det var direkt efter att man spolat.

När poolen väl är i balans är den ganska lättskött. Att klorvärdet är högt nu efter er ckockklorering är helt normalt och helt ofarligt. Men pH får ni ju snart försöka att få ned (tillsätta syra eller pH-minus) för kloret förlorar sin verkan om pH blir alltför högt.

Det finns massor av värden som man kan mäta upp, men hos oss har vi inte brytt oss om annat än pH och klornivå och det har fungerat bra i många år. Nu är vår pool inomhus så risken för alger är mindre, är det ute så kommer ju solen åt på ett annat sätt och alger gillar sol! Att det börjar växa en massa alger är väl ofta ett första tecken på att klornivån är för låg.

Lycka till med poolen ! Det är underbart att ha pool !

4252
Pooltäckningar / SV: Fungerar aluminium ?
« skrivet: maj 20, 2010, 21:26:24:24  »
Jo vi funderade en del just på om det skulle hålla bättre mot korrosion om vi använde eloxerad aluminium, men så kom vi på att konstruktionen måste ju svetsas ihop och då blir det ju ingen eloxering där ändå. Att låta eloxera hela anordningen i färdigt skick är ju inte praktiskt möjligt eftersom den blir alldeles för stor för något sädant.

Ja lika starkt som stål blir ju inte aluminium, men det behövs ju inte heller eftersom den väger så mycket mindre. Den tuffa påkänningen blir ju när täckningen skall lyftas av. När den ligger på poolen så har den ju stöd runt hela kanten så då är det nog ingen fara vad det gäller själva styrkan.

4253
Varför är det så jätteviktigt för dig att få ner alkaliniteten ? Vi har också brunnsvatten till vår pool (inomhuspool) och det är relativt hårt. Vi har aldrig ens mätt alkalinitet utan bara kört på pH och klornivå och det har fungerat utmärkt under alla år. Vad har du fått för problem av att alkaliniteten är för hög ?

Alltför lågt pH måste ju ge ögonirritation när ni börjar bada och vad vinner ni på att sänka alkaliniteten tillfälligt om den sedan troligtvis åker upp när ni till slut måste höja pH värdet för att det skall gå att bada i poolen ? Risken för korrosion på delar av poolsystemet talar ju också mot att sänka pH värdet alltför lågt.

4254
Pooltäckningar / Fungerar aluminium ?
« skrivet: maj 19, 2010, 23:18:17:17  »
Hej ! Som jag nämnt här på forumet tidigare så funderar vi kring en lite kraftigare övertäckning till vår inomhuspool. Något som fungerar mera som ett golv än som ett pooltäcke. Vi har spånat tillsammans en del men nu funderar vi kring om man kan använda aluminium som konstruktionsmaterial för sådana här detaljer ? Det skulle hålla nere vikten högst väsentligt jämfört med t.ex. stål eller trä, men samtidigt är man ju lite tveksam till hur aluminium fungerar intill poolvatten. Det är ju säkert inte lika bra som rostfritt, men å andra sidan handlar det ju om sådant som skall utstå kondens/avdunstning, inte om detaljer som skall ligga i själva vattnet. Rostfritt skulle bli både mycket tyngre och mycket dyrare.

Någon som har erfarenhet av detta ? Vissa pooltak använder ju aluminium, fast då ligger ju taket längre ifrån vattnet så att säga. I vårt fall hamnar det ju nära vattnet, fast dock inte I vattnet förstås.

4255
Teknik / SV: Byta Elmotor på pool pumpen
« skrivet: maj 19, 2010, 23:09:17:17  »
Hej - är du säker på att elmotorn behöver bytas ut ? Det kanske räcker med nya lager ? Om den skriker men inte har bränt så borde det räcka. Våran pump skrek illa och stannade efter ett slag av sig själv (motorskyddet löste ut gång på gång). VI lämnade in den till översyn och de bytte lager och tätningar i den. Sedan gick den perfekt igen.

 

4256
Säkerhet / SV: Starkströmsföreskrifterna ELSÄK-FS 1999:5
« skrivet: maj 16, 2010, 17:43:42:42  »
OJ, den bilden var med det värsta jag sett... hoppas de som badade överlevde ! Det behövs ju bara en liten våg på 10 cm för att dränka sladdosan. Dessutom går ju själva sladden i vattnet och det är definitivt ingen sådan kabel som är avsedd för att ligga i vatten ! Vad tänker folk på ?

4257
Markpooler. / SV: Vart f-n läcker det!!!!!!
« skrivet: maj 16, 2010, 17:25:12:12  »
Hur är det med vattentemperaturen jämfört med lufttemperaturen och vinden ? Kan det vara fråga om kraftig avdunstning, om du har riktigt varmt i poolen och luften är kall ? Det har ju inte precis blivit någon sommar ännu...  Vi har en inomhuspool och trots att den alltså inte utsätts för någon vind eller direkt kalluft så dunstade det en hel del vatten i början, innan vi skaffade ett pooltäcke. Vi undrade också först om den läckte, men när vi fick dit täcket så såg vi att "läckaget" helt försvann. Alltså var det bara avdunstning.

4258
Teknik / SV: Trasig poolpump !
« skrivet: maj 15, 2010, 01:59:32:32  »
Ni bor möjligen inte på landet så att åska kan vara boven ? Vi fick hur många elapparater som helst som gick sönder vid ett rejält åskväder för en tre-fyra somrar sedan. Poolpumpen gick visserligen inte sönder men vattenpumpen från brunnen gjorde det i stället :( På den blev det just kortslutning mellan lindningarna på något sätt.

4259
Säkerhet / SV: Starkströmsföreskrifterna ELSÄK-FS 1999:5
« skrivet: maj 15, 2010, 01:54:07:07  »
Vi hade uppe detta här på forumet tidigare och jag och min man diskuterade en hel del om detta. Han är elingenjör och sysslar mycket med just elsäkerhet. Enligt honom är i princip alla de små budgetpooler som säljs här och var  olagliga, eftersom de har 230 V pumpar och pumpen sitter alldeles intill poolen. Så nära poolen är endast 12 V utrustning tillåten. Men ändå går det tydligen bra att marknadsföra och sälja de här aggregaten...

Vi har även en bekant som har en poolampa som går på 220 V som han lyckades köpa utomlands och tyckte det var ett fynd för att han slapp skaffa en dyr transformator. Heller inte tillåtet eller säkert. Min man lyckades övertala mannen att åtminstone koppla en jordfelsbrytare emellan, även om han först tyckte det var onödigt och sa att "såna löser bara ut stup i kvarten".

Att folk drar förlängningssladdar ut genom något fönster och ut till en ovanmarkspool ser man ju ofta. Förlängningskabeln som sådan är väl inte olaglig om den är av en utomhusgodkänd sort, men den får ju då bara kopplas till ett riktigt utomhusuttag. Men som sagt, de där budget-ovanmarksaggregaten är väl olagliga hur man än kopplar dem, såvida man inte byter ut hela slangpaketet som följer med så att man kan få pumpen längre ifrån poolen.

Pool och el får man verkligen ha respekt för. Jag har en god vän som för flera år sedan var nära att bli dödad då hon under ett poolparty skulle flytta på en golvlampa som någon hade ställt lite för nära poolen. Det var något fel i lampan och hon hade just varit i poolen och var plaskblöt och hon fick en våldsam stöt och fastnade i lampan. Hade inte en snabbtänkt person ryckt ur sladden till lampan hade det kunnat sluta i katastrof.

4260
Vatten och kemi / SV: lagerljud från pump?
« skrivet: maj 13, 2010, 20:29:48:48  »
Visst går det att byta lager. Vår pump började låta väldigt konstigt och dessutom kom det hela tiden in luftbubblor i systemet, trots att vi inte såg någon läcka. Men pumpen pumpade ändå som vanligt. Men så en dag stannade den. Motorskyddet hade löst ut. Vi fick lämna in den och man bytte lager och tätningar på den och sedan var både missljudet och luftläckan borta. Vår pump är en Pahlens, 3-fas, 1.5 hk, men det funkar nog likadant med andra pumpar.

Sidor: 1 ... 425 [426] 427 ... 433
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag