CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erica

Sidor: 1 [2] 3 ... 5
11
Övriga frågor! / Effektivt medel för engöring av klinkers och fogar ?
« skrivet: februari 02, 2014, 17:03:51:51  »
Är det någon som vet någon riktigt högeffektivt medel för att göra ren klinkergolv och fogar i dessa ? Vi har sådana golv både runt poolen (inomhus) och i duscharna och när de används mycket så blir framför allt fogarna mörka och trista. Vi har testat de flesta vanliga golvrengöringsmedel (Allrent, Ajax, Vim m.fl.) utan att hitta något riktigt kanoneffektivt. Några tips ?

12
Övriga frågor! / Glad midsommar !
« skrivet: juni 21, 2013, 13:51:33:33  »
Då är det dags igen...midsommar. Vi skall på firande om ett par timmar. Men ute ser det misstänkt ut - risk för både regn och åska ! :(  Att dansa i regn är ju inte lika roligt och en blöt folkdräkt väger som bly... Vi får hoppas att regnet håller sig på avstånd !

Senare skall vi ha samling / party kring poolen, som om vi trots allt skulle bli blöta och / eller kalla vid firandet så finns det ju motmedel ! Midsommarparty vid poolen är väl inte så ovanligt om man har pool.

Glad midsommar till er alla !

Erica

13
Vatten och kemi / Textilfärg i vattnet
« skrivet: juni 16, 2013, 23:52:29:29  »
En av våra flickor fick ordna ett efter-party till deras skolavslutningsbal förra veckan. Det blev, som man kan förvänta sig med en grupp tonåringar, ett vilt plaskande i poolen, alla knuffade i alla ungefär,  men allt var ändå under kontrollerade former. De flesta av flickorna hade väl ganska vår/sommaraktiga klänningar och de torkade lätt så småningom. Men en god vän till vår dotter från USA-tiden som är på besök här hos oss tycktes ha utgått från att Sverige = vinter och hade tagit med sig en stor, tjock mörkblå sammetsklänning till balen. Den fällde något alldeles otroligt när hon hamnade i vattnet - jag har aldrig sett något liknande. Det var som ett blått moln runt henne i vattnet. Nu har poolen klarnat ordentligt efter festen och allt är uppstädat (fick förstås backspola en extra gång) men en svag blå färgton finns kvar i vattnet och den måste ju rimligtvis komma från hennes klänning (jag kan inte komma på något annat i vart fall). Hittills tycks varken filter eller klor ha tagit hand om den. Den vållar väl inget direkt problem, men man ser en skillnad mot vad det brukar vara.

Det som kommit i vattnet måste ju vara någon form av textilfärg. Vi har haft många poolfester och folk har badat i lite olika klädsel men vi har aldrig stött på det här förut. Färgningen måste ha varit tämligen extrem med tanke på hur mycket vatten det är i en pool ! Kommer kloret så småningom att oxidera bort färgämnet ? Flockning tvivlar jag på om det hjälper, det är ju inga partiklar som det handlar om utan något löst ämne. I.o.f.s. så skall vi nog relattivt snart göra ett vattenbyte (se annan tråd om TDS-problem), men det var inte planerat förrän efter sommaren eller så.

14
Vatten och kemi / TDS-problem ?
« skrivet: juni 03, 2013, 08:41:14:14  »
Vi har haft vår inomhusppol i drift under lång tid och allt fungerar utmärkt. pH och klor sköts av ett autodosersystem och värdena ligger perfekt hela tiden. Filteret får backspolas då och då men inte särskilt ofta. Men vi har upptäckt att när utskvätt vatten torkar in på pooltäcket eller på poolrumsgolvet så lämnar det avsevärda fläckar efter sig. Jag har svårt att tolka detta som något annat än att det finns för mycket lösta ämnen i poolen, ämnen som anrikats under lång tid. Jag har läst en del om TDS (Totally Dissolved Solids) och börjat misstänka att detta kan vara vad det handlar om. Så kanske det nu, mer än 10 år efter att vi byggde poolen, börjar det bli dags för ett komplett vattenbyte. Något annat sätt att få bort TDS finns ju inte. Är det någon annan som råkat ut för denna problematik ?

15
Omröstningar / Blöt midsommar på er alla !
« skrivet: juni 22, 2012, 21:48:52:52  »
Vi kom nyss hem och sitter och värmer oss lite efter ett midsommarfirande som kom av sig efter att hällregn dragit in över festplatsen... Nu skall vi koppla av ett par timmar så så blir det fortsättning vid poolen i stället, när våra vänner hunnit hem och byta om. Så i år blir det midsommarbad, fast det inte var ursprungsplanen den här gången ! Men vädret tvingar ju ibland fram improvisationer. Inomhuspool är ju rätt vädersäkert som tur är. Undrar annars, är det många som låter sin pool bli del av midsommarfirandet ? Vi har gjort det inplanerat vissa år, andra gånger som i år blir det improviserat.

16
Säkerhet / Tragisk olycka - ny påminnelse om hur viktig säkerheten är
« skrivet: juni 19, 2012, 20:59:13:13  »
I dagens tidningar står tyvärr en tragisk poolrelaterad nyhet. En flicka i 5-7-årsåldern drunknade i en pool utanför Göteborg idag. Nu har det inte släppts några detaljer om vad som egentligen hände, men oavsett detta så gäller det att aldrig för ett ögonblick glömma att med en pool följer ett stort säkerhetsansvar. Barn är snabba som blixten och kan företa sig det mest oväntade.

17
Säkerhet / Varför finns ingen säkerhetsolfolie ?
« skrivet: maj 18, 2012, 20:47:35:35  »
Solfolie har ju blivit väldigt populär, eftersom den är förhållandevis billig, ger ett extra värmetillskott, skyddar mot skräp, förhindrar avdunstning och dessutom är lätt och enkel att hantera. Men den har en jättenackdel: den är inte säker, fungerar inte som ett poolskydd, utan kan i stället bli ett riskmoment om t.ex. ett barn ger sig ut på den och går igenom.

Men varför har ingen tillverkare kommit på iden (eller har någon det ?) att göra en variant som ÄR säker ? Det borde ju rimligtvis inte vara speciellt svårt att modifiera produkten, t.ex. genom att gjuta in nylontrådsarmeringar, så att den får den styrka så att den duger som säkerhetsduk också ? Har någon sett något liknande ? En sådan produkt skulle ju både ta hand om poolsäkerheten och samla in solenergi och säkert bli väldigt omtyckt, om den nu bara inte blir superdyr. Staket m.m. i all ära men barn kan ta sig över eller runt det mesta och en övertäckning blir ju steget säkrare.

18
Övriga frågor! / Tillåtet att hyra ut poolrummet ?
« skrivet: maj 05, 2012, 11:53:08:08  »
Två olika personer som har sett vårt hus har hört sig för om de får hyra vårt poolrum för ett bröllop resp. en 40-årsfest. Men kan man göra detta vid enstaka tillfällen, utan att poolen plötsligt räknas som publik pool men massor av krav på automatisk loggning av mätvärden, tillsyn av hälsovårdsnämnden, tillgänglighet för handikappade och allt annat som gäller för offentliga lokaler ? Eller är det bara familjen själva + gäster som får använda en privat pool ?

19
Vatten och kemi / Kontrollera dysor på ett Pahlénsfilter ?
« skrivet: december 12, 2011, 15:47:28:28  »
Vi har börjat misstänka att vi kan ha fått något fel på någon dysa i vårt sandfilter (Pahléns). Filtret är cirka 12 år gammalt och har varit i drift runt 8 år eller så (dygnet runt, året runt, inomhuspool). Det filtrerar bra och bygger upp tryck på normalt sätt, med ett tryck som stiger ett par hekto fram till backspolningsdags. Så långt verkar allt bra. Men vi har märkt små "pölar" av vad som verkar vara filtersand på botten, mest närmast utloppsmunstyckena. Det är inga jättemängder och man kan ju lätt dammsuga in det, men det verkar ju tyda på en läcka någonstans. Någon dysa verkar ju troligast, även om fel på centralventilen också kan ge konstiga effekter. Någon som har erfarenhet av att byta / kontrollera dysor på ett sådant filter ?  Ser man med ögat om det blivit något litet hål ? Finns delar att köpa om det behövs även till lite äldre filter ? Filtret har aldrig varit isärplockat på alla år utan fungerat oklanderligt fram till nu.

20
Säkerhet / Säkerhet handlar inte bara om barn och övertäckningar
« skrivet: december 11, 2011, 14:46:08:08  »
Jag läste just denna artikel:  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.797031-man-drunknade-i-badtunna Det står inte precis vad som hände men någon var tydligen ensam och obevakad när något hände.  Ev. kan ju alkohol ha varit med i bilden (det hände ju vid en företagsfest), med det vet man ju inte. En gyllene regel är ju annars att inte bada ensam - tycks gälla även för badtunnor ! Och att alkohol och vatten inte hör ihop är ju känt sedan länge.

Sidor: 1 [2] 3 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag