CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Vismund

Sidor: [1]
1
Säljes / SV: Ny Minimaster slumpas
« skrivet: augusti 14, 2017, 22:44:22:22  »
Hej igen, jag utgick från Poolstore-priset! Men bud välkomnas också :)

2
Säljes / Ny Minimaster slumpas
« skrivet: augusti 14, 2017, 14:13:18:18  »
En helt oanvänd och ej inkopplad Minimaster säljes. Vi monterade den i samband med vårt poolbygge men kopplade aldrig in den då en liten anslutning skadades vid montering, se markering på bifogad bild:

Alla tillbehör följer med och det finns även två 25 litersdunkar med syra och klor. Nypris 17 300:-
Dunderpris 10 000:-

3
Vatten och kemi / I väntan på driftstart?
« skrivet: april 04, 2014, 16:12:19:19  »
Håller på och färdigställer en pool som nu är halvfylld. Den kommer vara det ett tag till innan allt är klart och vissa perioder kommer den dessutom vara utan täckning när det byggs runt den. Värme är på väg, likaså pollen e t c så nu undrar jag om jag ska förekomma den sjunkande vattenkvalitén på något sätt innan pump, filter och minimaster är igång? Ska jag klorera, eller nåt?

4
Markpooler. / Rimlig mönsterpassning på liner?
« skrivet: mars 09, 2014, 21:40:24:24  »
Vi har nyligen fått en liner monterad i en Thermopool och undrar lite hur mönsterpassningen ser ut för er. I vissa skarvar så ligger mosaikmönstret rätt, men i andra så är de så fel det bara kan bli. Ingen jättegrej men irriterande. Linern är måttbeställd från fabrik, alltså inte platssvetsad. Kan man förvänta sig mönsterpassning i alla skarvar?

5
Markpooler. / SV: Poolprojektet från helvetet och ett par frågor
« skrivet: januari 20, 2014, 19:42:47:47  »
Ser bra ut! Badklart i maj!

Noterar att breddavloppet är högt monterat precis som jag gjort - blir fint med vattennivån högt i poolen.

Vad har hänt under slangarna från belysningsarmaturerna? Ser sprättat ut hela vägen från plattan.

Ser lite konstigt ut på bild, men det är bara fogskummet som runnit ner.

6
Markpooler. / SV: Poolprojektet från helvetet och ett par frågor
« skrivet: januari 19, 2014, 00:02:39:39  »
Liten uppdatering!

Jag gick på makadammet med en vibrostamp för säkerhets skull och fick allt klart för gjutning. Inför gjutningen så blev det affär på all utrustning med Poolstore. Vi valde även att ta hjälp av Poolstore's partners för gjutning och montering av poolen, så nu händer det grejer med bra fart. De gör allt, fån plattgjutning till montering av maskinrum och även linermontering. Lite snö och kyla är inget hinder heller :)

7
Markpooler. / SV: Poolprojektet från helvetet och ett par frågor
« skrivet: oktober 11, 2013, 10:57:33:33  »
Tack för svaren!

Den del av "poolytan" som ligger på sprängsten utgör ungefär 1/3 av totala ytan längs långsidan, det är här berget börjar luta neråt. Så sprängstenen vilar trots allt på berg även här. Kan verkligen sättningarna bli så stora på denna del? Måtten är endast 3x6m så ytterliggare stöd räknar jag med att slippa.

8
Markpooler. / Poolprojektet från helvetet och ett par frågor
« skrivet: oktober 10, 2013, 08:58:40:40  »
Hej alla!

Vi har ägnat denna och förra sommar en åt att påbörja ett poolbygge av lindrigt enkel karaktär. Läget är högt och otillgängligt för all typ av maskinell utrustning (skotkärra och spade har använts flitigt), vi har behövt spränga och kila bort många kubikmeter berg (återigen manuell hantering och bortfraktning) och som en liten bonus så var vi dessutom tvugna att riva ner och bygga upp hela stödmuren på ca 2x12m som stöttar upp hela suterräng-läget där poolen ska placeras...... det kommer bli bra......

Fråga 1.
Nu står vi inför att lasta ner några kubikmeter makadam i gropen (skottkärrehelvetet igen......), som kommer ligga delvis på berg och delvis på större sprängsten som i sin tur vilar på berg. Detta ska sedan paddas innan platta gjuts. Detta berg är inte helt platt, vilket innebär att djupet på makadamet på några små områden kommer vara obefintligt, dvs berget kommer toucha betongplattan. Innebär detta något problem, förutsatt att dräneringen runt dessa små ytor fungerar bra? vi jagar varje centimeter i höjd här, därav inget mer makadam än nödvändigt. Detta får oss också att välja bort isolering.

Fråga 2.
Poolen kommer bli av Thermo-konstruktion och jag har stött på dubbla budskap kring hur denna ska armeras vertikalt, eftersom att poolen kommer att bli fristående så hävdar vissa att det måste gjutas in L-böjda armeringsjärn i plattan som sticker upp i väggarna, samtidigt som jag ser att många andra har borrat ner armeringsjärn i plattan efter att den har gjutits. Vad säger ni, den sistnämnda metoden gör ju plattgjutandet mycket enklare?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag