VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jerk

Sidor: [1] 2
1
Säljes / SV: Hayward pump, värmeväxlare och sandfilter
« skrivet: mars 17, 2023, 12:31:48:48  »
Finns värmeväxlaren kvar. Mvh

2
Uppvärmning / SV: Manual till poolvärmepump Shott-50 och 85
« skrivet: maj 31, 2014, 12:13:48:48  »
Är det någon som vet hur man Resetar denna pump. Jag kommer inte åt att ändra några parametrar alls och pumpen fryser ihop. Enligt manualen skall man hålla in "m" knappen i tre sekunder för att sedan komma åt att ändra olika parametrar men inget av det fungerar på denna pump så jag undrar om man kan nollställa pumpen till fabriks inställningar på något vis. Pumpen fungerar för övrigt men fryser ihop efter ett tag.

3
Teknik / SV: jetstream , värdelöst ?
« skrivet: juli 15, 2010, 22:06:59:59  »
Jaa annars kan man köpa ett elastiskt gummiband och fästa i polkanten och sedan ett skönt tygband runt varje axel. Sedan är det bara att simma. Materialkostnaden ligger runt 100 kr på närmaste tygaffär och fungerar kanon.

4
Uppvärmning / SV: 5-6 kw poolvärmepump
« skrivet: april 05, 2010, 13:32:27:27  »
Tackar för svaren! Ok ska alltså koppla in vp efter solfångare. Jerk: En fråga bara. Råkade se att du skaffat primastarfångare. Var det för ekonomi eller otillräcklig effekt av Shottpumpen? Du har ju mindre volym än jag så jag bara försöker bara få en uppfattning.

Tack igen

 Vi köpte en 8 kvm Primastar förra sommaren då poolen var nybyggd. Av ekonomiska skäl blev det en sådan som fungerade riktigt bra. I sommras då den fryst sönder eller spruckigt av någon annan anledning så köpte vi en shott 50 men den var inte så mycket effektivare. Skillnaden är nu att vi har en jämnare temperatur då pumpen värmer även molniga dagar. Vi förbrukade bara ca 500 kwh under sommaren då vi bara hade pumpen på tillsammans med cirkulationspumpen och den gick bara mellan 8-17 på dagarna. Så ser man till förbrukningen så är det en billig peng för att värma en pool. 

5
Uppvärmning / SV: Primastar solfångare
« skrivet: april 04, 2010, 16:28:03:03  »
Våran primastar fungerade över förvänta och gav riktigt bra med värme. Vi byggde en låda med glas över som den fick ligga i och det blev väldigt effektivt. Dock så sprack anlutningsrören efter första vintern trots att den var tömd på vatten så då blev det en värmepump istället. Plasten hade liksom vittrat sönder så det måste ha varit kloret eller något annat som ätit upp plasten eller så men annars så var den effektiv och bra. Vi hade 8 kvm till en pool på 24 kubik

6
Uppvärmning / SV: 5-6 kw poolvärmepump
« skrivet: april 04, 2010, 16:20:31:31  »
Vi köpte en Shott 50 förra året. Den fungerade bra men orkade inte höja värmen på nätterna utan klarade bara att hålla värmen. På dagarna så skillde det en ca grad mellan poolens vatten och det som passerade värmepumpen vilket fick till följd att den höjde värmen ca tre grader på en dag. Jag vet inte vad som är normalt men det räkte för att vi skulle kunna ha ca 30 grader när det var som varmast i poolen. Våran pool är en sundolitt byggd pool på 24 kubik med en vanlig pooltäckning av billigaste slag. Den har en förmåga att vlija hänga ner mot vattnet vilket kyler poolen så i sommar så skall det bli något som fungerar bättre.

7
Markpooler. / vinterstänga pool/sundolitt kub
« skrivet: september 21, 2008, 20:59:16:16  »
Vi har en pool som är byggd med sundolitt kub. 3x6 m och 1.5 djup. Min fråga är nu då poolen inte är motfylld annat än på ena långsidan och halva kortsidorna. Kan man behålla vattnet i över vintern och sänka det till strax under breddavloppet eller skall man sänka lägre för att inte riskera något.
Sedan har vi väldigt hög klorin halt efter en chock klorering är det skadligt eller kan man låta det vara så över vintern.

8
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Få snyggt tralldäck?
« skrivet: maj 25, 2008, 21:03:59:59  »
Jag la ett trädeck utan mellanrum för två år sedan med tryckt virke direkt från brädgårn och det torkade isär under sommare för att sedan svälla ihop över höst / vintern så att det inte var några springor igen. jag skulle lägga med en lite springa om jag vore dig.

9
Markpooler. / SV: Vad skall jag tänka på vid bygge av pool
« skrivet: april 18, 2008, 23:41:33:33  »
Nu börjar det dyka upp frågor angående tillbehören till poolen

Jag har nu en ide om att bygga en trapp i tryckt plyfa som får ansluta i poolens betong gavel och kläs in med liner. Är det en dum ide eller är det någon som gjort något liknande.

Sedan undrar jag om det är stor skillnad på alla pumpfabrikat ocf sandfilter och om det är någon man inte skall köpa.

Vilken dimension på slang skall man ha ??

Jerk

10
Markpooler. / SV: Vad skall jag tänka på vid bygge av pool
« skrivet: april 16, 2008, 16:03:18:18  »
Ja det verkar som att det går på ett ut. Jag fick just det tipset idag att man kan svetsa på plats efter att man byggt en trapp i polen och att det blir nästan billigare än att köpa en trapp i plast som monteras i linern.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag