CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jaz

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Nybygge i Spanien, vad använda...?
« skrivet: januari 08, 2023, 08:18:07:07  »
Hej,

Bygger just nu ett townhouse utanför Malaga. Det blir 2 våningar med takterrass, med pool. Min upplevelse är att de inte riktigt har den erfarenheten av uppvärmningssystem som vi nordbor har.

Jag kommer ha vattenburen golvvärme. Blir solpaneler för elen. Jag tänker att det borde finnas en enkel och RELATIVT billig lösning med en luft/vatten som sörjer husets lilla värmebehov, men även poolens uppvärmning vinterhalvår. AC:n får ju bli en separat lösning, och där har jag med 1000 frågor men det får bli en separat fråga Centralt systen för hela hus, en per rum, centralt system men aggregat i varje rum...).

Vad hade ni gjort, tänker ag rätt? Har ni en rak produktrekommendation?

Tacksam för hjälp!

2
Vatten och kemi / Partiklar i vattnet
« skrivet: augusti 29, 2021, 10:38:47:47  »
Hej igen, lite stressad..

Har pool hemma som fungerar utsökt, men byggt ett annat hus som är till salu. Får dock inte ordning på vattnet, som är grumligt av partiklar. Hemma tar ju filtret, eller roboten allt omgående, här biter inte filtret. Kloret, Ph och alk är bra, Kört chockklor tidigare, provat med flockmedel en hel del. Rör jag inte poolen på några dagar så lägger det sig på botten likt den dåliga bilden.. Kan nån veta hur jag kan göra?

Tack!

Johan


3
Teknik / Lampa till Tjällden
« skrivet: juli 11, 2021, 18:07:37:37  »
Hej😃

Köpte ett tillbehörspaket till min tjälldenpool men nu har lamporna lagt av. Och Tjällden har semester. Och jag har bröllop på lördag.. jag vill inte riva ut dem innan jag har ersättare. Det är inte LED. Nån som vet vad det är för ljuskällor..? 300 w tror jag iaf.

Tacksam för svar!!!

4
Teknik / Jag har NÄSTAN fått igång cirkulationen...
« skrivet: maj 20, 2017, 20:34:25:25  »
Krånglat ett par dagar, som många andra här har jag förstått, med att få igång cirkulationen. Jag har lång väg från pump till pool, och pumpen ligger högre än pool, så vet ju att det är problem. Fock dock igång den, nu cirkulerar det. Men.. I förfiltret ivid pumpen ser man ju ner, och det är inte alls samma "mängd vatten" som förra året, som om det är sämre tryck? Och i inloppen bubblar det, som om det kommer lite luft hela tiden. Och under, har 3 inlopp, bubblar det i slangarna så uppenbart står där luft(slangen viker ner en aning innan den går upp igen till poolväggen).
Och det är "endast" vid 2 av 3 inlopp.

Tills aken hör att förra året satte jag aldrig in "ögonnen" vid inloppen, de som reducerar ner storleken på inloppet, kan detta ha betydelse? Kan det tjuvdra luft nånstans, kan detta uppstå då? Eller är det bara att vänta och att det försvinner med tiden?  Tycker redan det borde gjort det isf.

Tacksam som bara den för hjälp!

//Johan

5
Vatten och kemi / Lågt PH, Automatik
« skrivet: april 17, 2017, 16:28:34:34  »
Köpt automatik till min nya pool. Klor och Ph ska tillföras i flytande form. Men om man ska ha lågt eller högt var ju frågan, och har mätt nu och mitt PH ligger på endast 6,4 ca. Jag hittar nästan enbart PH sänk i flytande form.. Har jag exceptionellt ovanligt vatten? Vet nån vart jag hittar det enklast och billigast..? Tack för all hjälp!

6
Uppvärmning / Får ingen värme med värmeväxlaren
« skrivet: juni 07, 2016, 17:23:14:14  »
Ok, såhär; ny pool8x4 tjällden. Nyss kopplat filter och pump. Helt ny flisanläggning som är stor, som jag jag satt en 75kwh växlare från Pahlen till. Det dåliga i sammanhanget är sträckan, har nästan 40mtr till trycksidan pool och slangarna (50 resp 63mm) är ej isolerade utan ligger i singelbädd. Har kört värmaren nått dygn nu och den skickar ut nästan 70 gr in i växlaren. Hur mkt som kommer tillbaka vet jag inte men absolut är där en skillnad, dock händer inget i poolen. Att jag skulle förlora värme pga ingen isolering det visste jag, men det skulle vara marginellt lästa jag mig till. Frågan.. Vad är galet? Tar det sån tid bara? Kommer det knte funka pga sträcka eller pga oisolering? Börjar bli en aning badsugen..

7
Teknik / Ny anläggning, får inte pumpen att suga...!!!
« skrivet: juni 05, 2016, 13:41:43:43  »
Desperata barn och för fint väder, och ingen pool.... Jag har byggt Tjällden 8x4, köpt rening och pump av Astral Är långt, ca 40mtr till pumphuset, och det ligger nn meter ovan vattenlinje. Dock har Astral rekommenderat en större pump OCH filter, 1,02 KW samt 300ltr filter. Nu får vi inte igång det. Har hjälpt till med vattenslang i skimmer och kör bara backspolning, kommer endast en liten pissestråle. Har hållt på i ett par dagar nu.... Kan nån ge lite hjälp, desperat nu!

8
Uppvärmning / Kom igen experter, BRÅTTOM!
« skrivet: maj 31, 2016, 05:39:28:28  »
Jag har fyllt min Tjällden-pool, 8x4, och ska nu få gjort det sista med värme , rening och cirkulation. Jag eldar huset med flis idag, och i pannrummet ska även anläggningen vara då jag kommer att värma poolen med flisanläggningen. Har köpt Astral filter 300kg, och en pump på 1,3kw (16kubik/h)även detta Astral. Har lång sträcka till poolen därav upp ett steg i storlek. Har 63 resp 50mm slang. Nu till den brådskande frågan, ett tips på en växlare till värmen. Min rörmokare kan ordna men han har ingen aning om storlek. Det vet forumet, och har ni nått tips vart jag kan handla till human peng. Brinner lite, då de hade tänkt komma på fredag.... Tacksam för snabbt svar!

9
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Poolsarg..Hjälp!
« skrivet: maj 07, 2015, 05:29:12:12  »
Är sånär klar med en Tjälldenpool 8x4 och har hela tiden byggt efter att lägga trallen rakt ut på kanten, så att det livar. Nu till problemet, i 6:e timmen kom hon på att hon ville ha stensarg.. Så, hur funkar? Lägger man den först och sedan trallen mot? Eller lägger man den ovanpå trallen, gissar jag att man inte gör.. Och hur funkar det sen med linern, om det kommer en snapinlist bygger den väl på höjden, hur funkar det? Just detta hade jag inte med i mina beräkningar men det är enklare att spårfräsa i trä..

Och var köper man en stensarg billigt och bra...?

Tacksam för hjälp!

10
Markpooler. / Nybygge, vad tänka på....?
« skrivet: juli 24, 2014, 08:25:31:31  »
Har ju såklart diskuterats här men hittar inte... Ska bygga nytt hus, och planerar såklart för pool. Har tänkt mig en typ av balja, PP eller liknande på ca 8x4. Har snart gjutit plattan och har dragit från pannrum (ska ha fliseldning) ca 30 meter från poolen, 2 st Pem 40mm samt en elkabel. Inne i detta utrymme är min plan att ha rening och uppvärmning via flisen. Mina frågor är...;

1. Har jag tillräckligt med slang dragen? Den som säger NEJ får stryk ;) Skämt åsido, inget är försent men det vore drygt som f-n om det visar sig att jag glömt något väsentligt. Som vanligt så blev det ju panik när alla kulvertar och rör skulle ner så jag ringde nått företag och kollade, men givetvis skulle jag ställt frågan här först.
2. Hur gör man med dränering. Ligger den under poolen sedan, eller  runt om?Är så det skriker med grundvattnet, finns det bättre och sämre val av pool i det fallet.
3. Vill ju ha så att trädäcket går ut "över" poolkant och inte ha en synlig PP-kant på en dec runt poolen, är detta något man väljer då man väljer leverantör av pool?


Tacksam för hjälp!

MVH johan

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag