CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - leonard

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Thermopool (ovanmark, typ)
« skrivet: maj 01, 2019, 11:03:51:51  »
Hej alla poolare!

Jag har varit lite av en stalker under ca: två års tid på detta form men tillslut fått tummen ur för att dela med mig om mitt projekt.

Kommer posta lite här i kronologisk ordning, vi får se hur långt jag orkar med idag ;)

Tanken på pool har funnits latent. Det som triggade tanken till verklighet var en annons i en reklamtidning med ett "komplett" poolpaket för runt 20k. Jag kände då att nu är det dags på allvar att utforska detta spännande område. Sagt och gjort, jag hittade snabbt detta informativa forum och spenderade många sena timmar med att lusläsa byggtrådar, googla olika leverantörer av diverse tillbehör, rita i Sketchup och allmänt fantisera. Framåt hösten 2017 hade jag bestämt mig. Jag skulle ha pool men tekniknörd som jag är insåg jag att 20k inte räcker på långa vägar. Men jag hade bestämt mig.

Inköpslistan blev lång för att nämna några delar:

Thermopool 6x3 med hörntrappa
Vill inte ha någon stege som behöver tas i och ur. såg även framför mig hur skönt det måste vara att sitta i trappan. Trappan skulle vara riktad mot söder så man får det bästa av solen där. Thermopool verkade även vara en klockren kombination av isolering och kvalitet.

Skjutbart tak i klarplast
Det var viktigt att när barnen är stora nog att bada själva så ska de själva kunna öppna och hoppa i. Det ska inte ställas krav på att jag är hemma. Jag har även sett några i stan som har tak med kanalplast, de verkar lätt få algbildning i kanalerna vilket jag tycker ser illa ut. All respekt för att vissa vill ha kanalplast, de får de gärna, men jag skulle ha klarplast.

Nibe POOL40
Installerade en Nibe F1255 något år tidigare med överdimensionerat borrdjup för mitt behov. Blev oväntat nöjd med denna så varför inte låta den kontrollera temeraturen på mitt badvatten med. Jag kör dessutom hemautomation med Domoticz där jag tidigare lyckats att koppla ihop med Nibe Uplink.

Autodos, Klor och Syra
Jag vill inte behöva fixa och trixa med puckar, tabletter och lackmuspapper. Dessutom är jag överkänslig mot klor så jag vill kontrollera tillsatserna till ett minimum. Valet föll på Zodiac´s system före Phalén. Zodiac´s produkter kan man hålla strömsatta för mätning hela tiden och låta ett relä starta doseringspumparna. Jag såg inte den möjligheten på Minimastern.

Städrobot
En "riktig" robot, slippa slangar och bråte. Det ska bara vara att lägga i, och trycka på start. Den ska kunna klättra på väggen med. Valet föll på en Zodiac CyclonX Pro.

Teknikrummet
Måste vara inomhus. Servicevänligt och enkel vinterstängning. Tur att man har källare.

Jag har sluttningstomt vilket innebär att val av byggteknik blir aningen begränsat. Dessutom var det ett måste att ha ett sjysst trädäck, vilket sedermera ställde krav på bygglov. Bygglovet blev ordnat skapligt snabbt och nu började jakten på en skicklig grävmaskinist som vet vad som krävs för att ro projektet i hamn.

Bilder utlovas i komman poster..

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag