CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: [1] 2 ... 436
1
Vatten och kemi / SV: 5 veckor gammal pool tar mycket PH-
« skrivet: juni 16, 2024, 17:53:44:44  »
Först: kör du med pH- i lösning för att hålla ned pH ? Normalt används saltsyra som är betydligt kraftfullare, vilket kan förklara den stora förbrukningen. Sedan nämner du inte vad det är för slags pool. Är den gjuten,kaklad, målad eller med liner ? Och vad har du för vatten att utgå från - kommunalt eller brunnsvatten ? Vi hade en överraskning när vi tömde och målade om vår pool för ett par år sedan. Efter återfyllning gick det år mycket mer saltsyra en tid, sedan lugnade det ned sig. Vi misstänker att kemikalierester i färgen som användes kan ha påverkat, men vi vet inte säkert. Men en dunk saltsyra gick åt mycket snabbare än normalt. Om det berodde på färgen eller det nya vattnet kan man ju undra. Dunk nummer två har varat väldigt mycket längre. En tredje teori är ju om den syran vi fick just den gången varit mera utspädd än normalt. Vi köper normalt 10%-ig saltsyra (koncentrerad skall man inte köpa, den ryker kraftigt och röken är mycket hälsovådlig), kanske fick vi en svagare variant. Men första månaden gick det år motsvarande en normal årsförbrukning i vår pool.

2
Vatten och kemi / SV: Kampen mot det gula vattnet
« skrivet: juni 15, 2024, 21:34:36:36  »
Jag kan tillägga att OM det handlar om att sand har spolats ut så har du troligtvis en dysa i filtret som gått sönder. Då kan filtrets egen sand passera ut med vattnet, vilket dels sätter filtreringen ur spel och dels ger en snabb sandförlust i filtret. Finns det ingen sand i poolen är det knappast det felet.

3
Vatten och kemi / SV: Kampen mot det gula vattnet
« skrivet: juni 15, 2024, 21:27:31:31  »
Nej, fel alka ger visserligen problem med att styra pH, men det kan omöjligt ha orsakat den där drastiska reaktionen.. Fråga 1 blir om filtreringen verkligen fungerar. Om det är så, vilket det kanske verkar vara eftersom vattnet ovanför botten är klart, så är ju frågan vad det där som ser ut som sand är för något. Kan filtret ha havererat så att sand spolats ut i poolen ? Men om det är sand borde man kunna känna det direkt om man smular lite mellan fingrarna. Kan något främmande ha hamnat i poolen ? Om det bildas alger brukar de flyta med vattnet och inte samlas i ett lager på botten. Klor biter bra på alger men kan ju inte göra något åt t.ex. sand. Om det mot förmodan skulle vara alger eller om det handlar t.ex. om en järnutfällning (vad har ni för vatten - kommunalt eller brunnsvatten ?) så kan det ta mer än ett dygn. Vi fick en gång en våldsam fällning av järn, vattnet blev brun-grönt, och det tog 3-4 dagar innan det klarnade.

Du kan ju också titta på manometern på filtret. Om du fått ett haveri i filtret så kommer du med all säkerhet att ha ett extremt lågt filtertryck, lägre än vad du haft även efter en backspolning. Och för säkerhets skull: centralventilen står väl rätt ? På filtrering, inte på cirkulation...då passerar vattnet endast pumpen och går aldrig genom filtret.

4
Teknik / SV: Badu II/14 1 fas - oljud
« skrivet: juni 09, 2024, 01:28:44:44  »
Lagerfel, främmande kropp som kommit in i pumpen eller axeltätningsfel kan alla ge oljud. Vi fick en gång en enormt skrikljud på vår Pahléns bronspump för att en liten,liten glasflisa letat sig n och satt sig i axeltätningen där den gned mot axeln. Efter att vi fick bort flisan blev ljudet normalt igen.

5
Teknik / SV: Cirkulationspump död
« skrivet: juni 04, 2024, 23:46:01:01  »
Utan att gära en riktig felsöknng går det ju nte att säga vad sm kan ha hänt. Går pumpen att snurra runt för hand ?  Om den fastnat rent mekaniskt så brukat brumma lite. Din pump är en enfasrpump och sådana har mycket lägre startmoment än trefaspumpar, så går det trögt vid starten kanske de inte kommer igång. Sedan brukar sådana motorer ofta innehålla en s.k. "clixon", den termobrytare som bryter strömmen om lindningen blir för varm. Den skall normalt återgå till driftsläge när lindningen svalnat men det fungerar inte alltid. På vissa modeller av sämre kvalitet kan man ha ersatt övertemperaturskyddet med en termosäkring, en sådan återställs aldrig och går oftast inte heller att byta ut. Kolla också förstås att motorn verkligen får spänning, så inte felet ligger någon helt annan stans, t.ex. trasig säkring, glappkontakt, skadad kabel eller liknande. Om pumpen och filtret köpts ihop så kan du ju om du måste köpa ny pump utgå från storleken på den gamla pumpen. Pumpens prestanda behöver matcha filtret - är den för svag kanske den inte klarar av att backspola filtret ordentligt.

6
Teknik / SV: Problem med ny sandfilterpump / nybygge
« skrivet: juni 04, 2024, 23:34:25:25  »
Tvärstopp i filtret på ett nytt filter verkar osannolikt. Kan det ha blivit något fel på centralventilen kanske så att rätt kanaler inte öppnas ? Det låter mycket trligare än att filtret plötsligt skulle ha blivit totaltätt. Inte ens om man kört i mycket skräp i filtret så brukar det bli totalt stopp - lite vatten brukar ändå gå igenom. Jag minns en gång när vi kom hem efter en längre utlandsresa och vi inte spolat filtret på månader. Det var på den tiden då vi hade utomhuspool , vi bodde då i Californien och där täcker man sällan över pooler, (man har i stället staket runt poolområdet), och det hade varit en storm, massor av skräp hade blåst i. Vi bottensög upp massor och mättade verkligen filtret med skräp. Flöder sjönk rejält men definitivt inte till noll. Så har du helstopp måste det handla om något annat än smuts i filtret.

7
Teknik / SV: Pump börjar låta högt och annorlunda
« skrivet: juni 04, 2024, 00:56:09:09  »
Låter som ett lagerfel och i så fall bör man inte köra vidare, risken är att den totalhavererar. Lagren kan man vid behov oftast byta själv - vi har gjort det på vår Pahlenspumps. Det hörs lite ljud som låter sm om pumphjulet skrapar ot något, antngen kan det vara godset om lagret har gått sönder ordentligt, ellerkan det ju vara något främmande föremål som sugits in.

I och för sig kan också något skräp ha kommit n och satt sig i pumpen. Vi hade en gång en incident när vål annars tysta pump började skrika som en plågad katt. Efter demontering hittade vi felet: en liten,liten glasbit hade sugits in och lyckats kila sig fast mellan axeln och tätningen. När glaset gned mot metallen blev det någon slags fioleffekt. Efter att glasbiten plockats bort blev pumpen tyst igen. Dock hade tydligen tätningen skadats, den började smådroppa så en tid senare fick vi byta tätning på den.

8
Ovanmarkspooler / SV: Avstånd till pump
« skrivet: juni 03, 2024, 12:44:14:14  »
Visst bör det fungera men du behöver gå upp i slangdiameter om du inte vill få ett så pass högt tryckfall att det sätter ned vattenomsättningen. De slangar som följer med sådana där poolset brukar då rakt inte vara överdimensionerade. Det finns ju annars många poolägare som har mer är 10 m mellan pump och pool och då blir det bara en dimensioneringsfråga - ju längre avstånd dess grövre slang behövs.

9
Markpooler. / SV: Missfärgningar varje säsong
« skrivet: maj 30, 2024, 11:47:03:03  »
Om grannarna inte har problemen så lär det ju inte vara råvattnet som för med sig järn. Men finns det något i husets vattensystem som kan tillföra järn ? T.,ex. galvaniserade rör sm åldrats, en hydrofortank som börjat rosta inuti `? Eller kan något eller några föremål av järn ha hamnat i poolen och satt sig i något rör eller lagt i skimmern ? Själva poolstommen kan knappast innehålla järm och både utseendet på det här och det faktum att askorbinsyra och metall magic hjälper mot det tyder ju på att det trots allt är järn som tillförs systemet på något sätt. Rost från vintertäckningsplåtar kanske ?

10
Ovanmarkspooler / SV: Markarbete ovanmarkspool Power Steel 640x274X132 cm
« skrivet: maj 30, 2024, 00:22:34:34  »
En familj vi kände ställde upp sin ovanmarkspool på en sluttande gräsmatta, fyllde sedan upp, det blev till kanten på ena sidan, fattades en del på den andra,. Barnen var förtjusta över att ha fått pool, hoppade i och badade. Plötsligt brast hela konstruktionen. En flodvåg svepte över föräldrarna som satt på altanen, slog in genom de öppna glasdörrarna och spred sig sedan i huset. Föräldrarna blev förtvivlade över förödelsen i huset, barnen lika förtvivlade över att de inte kunde bada....

Sidor: [1] 2 ... 436
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag