CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - WiMi

Sidor: [1]
1
Kanonsnyggt både Affe och Neon! Tack för inspirationen.

/Mikael

2
Påhejad av inläggen här så lossade jag lite varsamt på en av överliggar-plåtarna tidigare idag och det hände........ precis ingenting! 

Skruvande ändå tillbaka allting snabbt snabbt snabbt och om jag får sova på saken så kanske jag vågar lossa två plåtar samtidigt imorgon  :)


Har aldrig funderat över hur poolen håller ihop tidigare - rimligtvis måste det ju vara ngt som håller stolparna på kortsidorna fast vid poolväggen så att de inte ger med sig och skjuvas utåt. Kan det bara vara det lilla klena fästet som sitter högst upp på väggen under/mellan överliggarna av plåt ? Nertill antar jag att poolvägen står fast i roten på stolpen på något sätt.  Poolen har bara stöttor (utsidan) på långsidorna (2x4 st).

/Mikael

3
Tack Stefan & Mats_61 för era svar!

Tanken att bygga träsargen ovanpå plåtöverliggarna har slagit mig, men jag känner att utmaningen är att få det bli stabilt ? (plåten är väldigt deformerad på sina ställen efter entusiatiskt badande)   Att komplettera sargen så att den gamla inte syns innifrån var en bra ide också.

Är trots allt rätt sugen på att testa ersätta plåtsargen med trä (som Mats_61 har gjort), någon med en Lagunpool Bravado som gjort detsamma och kan berätta vad som hände ?

Min tanke var att träöverliggarna - när de väl är på plats - skulle ta upp samma kraft som plåtöverliggarna gör nu, jag kommer att skruva fast träöverliggarna vid varje stolpe på samma sätt som plåtöverliggarna varit skruvade.

Det jag nu är mest fundersam över är vad som ska hända under själva monteringen, då jag tar bort plåtöverliggarna och innan jag hunnit fått dit träöverliggarna. Tänk om hela poolen rasar ihop ??

/Mikael

4
Tack Mats61 för inspirationen!    O0

/Mikael

5
Hej!

Har en oval Lagunpool BRAVADO 7.3 x 3.7; 1.22 m djup från 2003.

Enligt katalogen fr 2002 är den "tillverkad av en stabil självbärande lackerad stålkonstruktion...". 

På sargen sitter idag original plåtkonstruktion (överliggare) som börjar bli lite till åren.  Jag ska bygga om trädäcket som sitter runt poolen och har funnit lite inspiration här på forumet till hur man skulle kunna göra en träsarg istället som går ända ut över kanten och kanske slippa de fula vita överliggarna. 

Såhär skulle jag vilja ha (tack till den medlem som postade dessa fina bilder - har tyvärr glömt vem det var):





Min fundering är nu:
1) Är plåtöverliggarna som idag sitter på sargen del av den bärande konstruktionen ? Vad händer om jag tar bort dem (poolen är nästan helt fylld) och ersätter med tryckimpregnerat trä som skruvas fast på samma fästen vid varje stolpe som plåtöverliggarna tidigare varit skruvade i ? 
2) Om det nu skulle gå att byta plåten mot trä - ngt särskilt jag bör tänka på ?  Räcker det att skruva fast träöverliggarna i samma fästen vid stoplarna som plåtöverliggarna satt fast i eller tror ni att jag behöver göra ngt annat ?

Trädäcket som jag ska bygga in poolen i kommer att stå på sin egen konstruktion av plintar (nära poolväggen), så tyngden på sargen blir inte mycket mer än vad den är idag.

Såhär ser min pool/sarg/överliggare och fästen vid stolparna ut idag:



Här har jag skruvat bort "locket" som sitter i skarven mellan varje par av överliggare.


Och så här ser det ut inifrån poolen om man tar en bild uppåt vid stolpen



Tacksam för alla tips!  Misstänker att olika fabrikat av pooler kan vara olika "toleranta" mot detta ingrepp - finns det någon som gjort detta på en Lagunpool Bravado (som jag tror är lite av en "budgetvariant")?

Tack för hjälpen!
Mikael

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag