CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - leonard

Sidor: [1] 2 ... 43
1
Uppvärmning / SV: Kostnad uppvärmning och pump
« skrivet: september 10, 2022, 14:29:00:00  »
Jag kan inte annat än att hålla med dig i princip. Det finns andra saker som jag tycker ser för bedrövligt ut men som säkerligen har en bra funktion, och ibland inte ens det. Men av någon anledning jag inte kan förstå finns det ändå folk som skaffar det. Därav är smaken med andra ord delad.
Själv har jag problem med bl.a. SUV:ar, pulpettak, ”pyjamasbyxor” och bar överkropp i affären mm. Men det är jag det, Haha.
Nu blev det riktigt off topic.

2
Uppvärmning / SV: Kostnad uppvärmning och pump
« skrivet: september 10, 2022, 13:19:06:06  »
Poolen är dessutom i solen nästan hela tiden solen är uppe, det hjälper en hel del. Naturligtvis är det säkert något enstaka tillfälle då tempen var nere på 27 men det är inget vi har märkt.
Jag är inte säker på hur många kWh jag pumpade in i maj dock, men det var en hel del.

3
Uppvärmning / SV: Kostnad uppvärmning och pump
« skrivet: september 10, 2022, 06:45:16:16  »
Hej,
Sedan ungefär 20 aug har vi ca 5 grader lägre utetemperatur jämfört en något varmare sommar än vanligt.
Mitt poolvatten har då varit 26-27, sedan sjunkit mot nuvvarande 24. Innan låg jag på 29-30 under perioden du frågar om.
Jag har under perioden använt 0kWh. Men jag gick in med 30grader under maj månad.

4
Uppvärmning / SV: Problem med uppvärmning med bergvärme
« skrivet: september 09, 2022, 16:46:23:23  »
Nu kan jag vara helt fel i mina tankar så här en fredagseftermiddag. Men dubbelkolla deltaT framledning mot retur på cirkulationen på BVP sidan om VVX. Alltså, hur stor är temp skillnad mellan ingående och utgående vid din BVP. Det bör ligga mellan 5-10 grader. Du vill så klart dumpa så mycket värme som möjligt i VVX för att det ska gå fort men du vill också att BVP ska vara kostnadseffektiv. Om tempdiffen är högre behöver du öka flödet är den lägre kan du testa att sänka flödet.
Jag som sagt misstolkat all data här men jag misstänker att det är det senare alternativet. Om samma cirkpump försörjer din golvvärme bör den absolut klara en VVX till poolen om vi inte pratar långa och tunna rör.
Ju större VVX du har, ju mer flöde och energi kan du dumpa i poolen.

5
Uppvärmning / SV: Problem med uppvärmning med bergvärme
« skrivet: september 08, 2022, 17:11:47:47  »
Precis som ByggaNytt menar att om inte energin lämnas följer det värmen med returen och värms ytterligare varpå framledningem blir ännu varmare och tillslut larmar systemet. Det är bra, systemet fungerar ju då.
Men det verkar onekligen vara så att energin inte växlas till poolen på tillräckligt bra sätt. Nu säger ju leverantören att VVX är överdimensionerad, om det är sant behöver du se över flödet på poolsidan. Kan cirkulationen ta hand om energin som ska växlas? Hur ser deltaT ut poolvatten in/ut har du en bypass att justera med?
Men det kan ju också vara så att VVX är för liten, ju större desto bättre, det finns så klart gränser..

6
Uppvärmning / SV: Problem med uppvärmning med bergvärme
« skrivet: september 08, 2022, 12:52:25:25  »
Hej,

Jag har också BVP, värmer poolen med den samt golvvärme i huset. Jag kör med NIBE dock så jag är inte helt insatt huruvida IVT’s system vill bete sig.

Fundamentalt kan jag tycka det låter konstigt att ha samma framledning till båda, det bör vara separata slingor då de har olika börvärden i framledningstemperatur. För behaglighetens skull skulle jag även vilja ha olika deltaT på dem. 48grader som optimal temp låter otroligt högt fast jag vet ju inte hur varmt du vill ha det. Hur mycket energi lämnar pumpen har du för liten VVX månne?
Bäst COP får du ju lägre framledningstemp du har.

7
Uppvärmning / SV: Timer på cirkulationspump med dagens elpriser
« skrivet: september 05, 2022, 18:23:50:50  »

Känner att jag behöver förtydliga mina påståenden, haha.

Jag tycker inte att man ska anpassa sitt liv med bullbak nattetid och så. Det var en ren överdrift från min sida.

Beträffande start/stopp av pump menar jag att frekventa sådana, stoppa en stund varje timme eller oftare. En gång om dagen är så klart inget. Jag är säker på att en pump fallerar efter x antal starter snarare än efter x drifttimmar.

Och med pump menar jag cirkulationspumpen inte VP.

8
Teknik / SV: Sandfilter, låter som det är luft i
« skrivet: september 05, 2022, 17:37:33:33  »
Innan pumpen är det sugsida. Och där måste det vara rätt nog så luft inte kommer in. Vatten har högre densitet och kanske inte rinner ut men luft kan som sagt komma in. Verktyg att dra åt med ska inte behövas, du riskerar då att dra sönder kopplingar istället.
Det är inte helt ovanligt att vissa inte får in slangen rätt i klämkopplingar snarare.

9
Uppvärmning / SV: Timer på cirkulationspump med dagens elpriser
« skrivet: september 05, 2022, 17:33:07:07  »
Normalt sett brukar bra produkter med kraftigare motorer som är designade för start/stopp ha mjukstart. Jag påstår att det är sällsynt bland poolpumpar. Axeltätningar och lager blir hårdare utsatta vid en aggressiv start, det betyder inte att alla som kör start/stopp ofta kommer få problem men sannolikheten att tätningar och lager slits i förtid är större. Huruvida man vill göra är såklart upp till var och en.
Beträffande den ekonomiska situationen i stort, har nyburjare helt rätt. Om du verkligen ska dra nytta av timdebitering bör du dammsuga och laga mat mm på natten.

10
Uppvärmning / SV: Timer på cirkulationspump med dagens elpriser
« skrivet: september 04, 2022, 08:54:42:42  »
Jo en, ex iSaver+, bör vara en bättre idé. Betydligt mer skonsamt mot utrustningen. Den har ju dessutom I/O så du skulle kunna sätta en brytare som styr hastigheten dvs förbrukningen mot elbörsen.

Sidor: [1] 2 ... 43
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag