Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - lear76

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Söndrigt bräddavlopp (första vintern!)
« skrivet: maj 11, 2013, 11:46:33:33  »
Började vårstädningen av poolen idag men när jag kom till att rengöra bräddavloppet så märkte jag till min fasa att det fanns en stor spricka i botten. Det har INTE legat vatten i skimmern över vintern, för bottenventilen har varit öppen och pooltak över poolen.

Har någon varit med om dylikt? Finns det något annat att göra än att byta ut hela bräddavloppet? Garanti? Det är en Folkpool Classig som installerades i maj 2012.

2
Hej,

jag hör med saltklorinator Zodiac med TriPro som automatiskt justerar pH och ACL. Har ACL på nivå 2 enligt rekommendationerna i manualen och pH på 7.3.

Allt verkar fungera ok. Vattnet är klart och fint och jag ser ingen tendens till algbildning. Det enda som stör mig är att när jag mäter med AquaChek-stickorna så visar både totalt klor och fritt klor 0 (eller nästan 0, det är lite svårt att tolka färgerna). Alla andra värden ok.

Beror detta på att det är nån annan typ av klor som genereras med saltklorinatorn jämfört med klorpuckar? Sätter jag i lite Actionchock som ingick i poolpaketet syns det direkt på stickorna samtidigt som TriPro meddelar "ACL high" och tar paus i klorproduktionen.

3
Vatten och kemi / Flytande PH minus?
« skrivet: juli 04, 2012, 19:02:26:26  »
Hej, köpte en tilläggsmodul till min Tri18 saltklorinator som heter Tri-PRO och kontrollerar klor och pH. Enligt instruktionerna så ska man sätta en liten slang i en burk med flytande pH-minus. Nåt sånt kom dock inte med, däremot en stor hink men pulveriserat pH-minus. Kan man lösa upp detta i vatten och använda eller måste man köpa nåt annat?

4
Hej, vår nybyggda pool börjar bli fylld. Fyllde vattennivån till ca 30-40 cm för två veckor sen men sen gick traktorn sönder så det blev inte att fylla makadam på en tid och jag fick avbryta. Men nu är det fyllt runtom poolen och vattnet stiger sakta men säkert.

Min fråga lyder: borde jag sätta några kemikalier i vattnet redan nu trots att ingen pump, värmare eller saltklorinator är igång ännu?

Vattnet är klart, men där finns en del döda mygg och andra insekter på ytan samt en del damm från makadamen.

Jag tror att det tar minst en vecka ännu innan jag har maskinrummet klart. Vattnet är 100% kommunalt.

Rekommendationer?

5
Markpooler. / Kan man placera lampan rakt under breddavloppet?
« skrivet: maj 26, 2012, 15:03:40:40  »
Hej, jag har just monterat breddavloppet centrerat på ena kortsidan och funderar nu på placeringen av lampan. Jag skulle gärna sätta den på samma kortsida och även den centrerad.

Nu undrar jag bara: finns det några nackdelar med detta? Så vitt jag kan se så ryms nog belysningen under breddavloppet. Detta är alltså en Folkpool 4,5x9m Classic.

Tacksam för snabba svar, för jag står med sticksågen i ena handen ;)

6
Markpooler. / Fråga om Folkpools kottlingar
« skrivet: maj 19, 2012, 20:40:29:29  »
Hej, monteringen är i full gång, men nu har jag en grej som jag är lite osäker på:

Kottlingarna som ska placeras i varje skivskarv. Hur ska dessa fästas? Räcker det med att man sätter skivskruvar längs med skarvet från insidan av poolen eller ska dom också fästas i regelverket på nåt sätt?

7
Markpooler. / Två olika djup i Folkpools monteringsanvisningar - hjälp!
« skrivet: januari 29, 2012, 22:30:35:35  »
Hej, imorgon kommer grävarn och jag stötte just på två olika mått i Folkpools monteringsanvisningar. I texten säger man att höjden från singelbädden till polens övre kant ska vara 165 cm, medan på ritningen står det 162 cm.

Är det nån som vet nåt om detta? Kan det vara så att 162 ett skrivfel (eftersom totala djupet som är antecknat bredvid är 182).

Visserligen bara 3 cm kast, men man vill ju ändå få det rätt från början  :-\

8
Markpooler. / Gräva på vintern OK?
« skrivet: januari 18, 2012, 18:39:02:02  »
Hej, jag undrar om nån har erfarenheten av att gräva hålet för poolen mitt i smällkalla vintern?

Jag hade tänkt inleda grävningen efter påsk, men träffade en grävare som inte hade så mycket jobb just nu och kunde tänka sig att komma nästa vecka. Här är nog -10 grader kallt och snötäcket kanske 15-20 cm.

Åsikter? Erfarenheter?

9
Markpooler. / Uteförråd för tekniken?
« skrivet: december 27, 2011, 12:17:34:34  »
Hej alla poolvänner!

Jag undrar lite över hur mycket utrymme som behövs för allt det tekniska. Har beställt en Folkpool 4,5x9 med följande tekniska utrustning: Pump Villa S-210, Powerline 110 värmepump, by-pass kopplingssats och Tri-18+TriProKlor saltklorinator.

Har inget varmt utrymme nära poolen, så jag har gått och tittat lite på färdiga uteförråd (se bilden). Vi har en nedförsbacke nära poolområdet så jag tror att det skulle gå att placera så att pumpen kommer under vattenytan.

Åsikter om denna typ av lösning?


10
Byggtrådar / Byggstart: Folkpool 4,5x9 med pooltak Briljant
« skrivet: oktober 06, 2011, 07:31:36:36  »
Hej på er alla!

Har följt med detta forum i några år och alltid velat bygga en egen utomhuspool. Nåväl, nu är det dags!

Vi beställde igår en Folkpool Classic 4,5 x 9 m med Briljant pooltak 5x10m, poolvärmepump Powerline 110, saltklorinator Tri18 + TriPro. Stensarg granit och Mosaik Quadra blå liner. Plus lite salt ;)

Trots att leveransdatumet är först 15.4.2012 så tänkte jag att det är dags att registrera sig på forumet och kanske sätta lite bilder under resans gång.


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag