Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Fylla på sand?  (läst 1547 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Emilia

Fylla på sand?
« skrivet: juni 06, 2017, 09:55:44:44 »
Hej! Hur ofta behöver man fylla på sand? Tror inte att det tömdes ut så mycket förra året, behöver man öppna och kontrollera det? Till saken hör att jag helst inte öppnar sandfiltret då det var ett helsike att dra åt skruvarna till "lockringen" förra året för att få det tätt. Är det något som måste göras varje år?

Poolgiganten

Utloggad Onsalabo

  • Expert
  • *****
  • Stad/land: Onsala
  • Antal inlägg: 216
  • Total likes: 18
  • Kön: Man
  • Pool javisst!
    • Visa profil
SV: Fylla på sand?
« Svar #1 skrivet: juni 06, 2017, 10:05:43:43 »
Om sandfiltret är helt så ska det inte läcka ut någon sand i poolen och därmed behöver man aldrig fylla på sand. Efter ett antal år, ca 3-5 år, rekommenderar de flesta tillverkare att man byter till ny ren sand.
Rubinpool rund 6 m diameter med Gullberg & Jansson värmepump, Zodiac Tri 10 Pro saltklorinator och ribb-topp från Plastman.

Utloggad TommyC

SV: Fylla på sand?
« Svar #2 skrivet: juni 06, 2017, 11:27:33:33 »
Vi har aldrig bytt sand under under 12 säsonger med poolen och det hade inte förra ägarna heller så sanden har varit med i ca 25 säsonger och fungerar fortfarande bra. Om man inte lyckas få in något klet som inte går att få bort genom backspolning så finns det nog ingen anledning att byta sand.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan